Reklama

Reklama

Poručík Backstrom

(seriál)
Trailer 4
USA, 2015, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Předloha:

Leif G. W. Persson (kniha)

Hrají:

Rainn Wilson, Genevieve Angelson, Dennis Haysbert, Beatrice Rosen, Kristoffer Polaha, Thomas Dekker, Page Kennedy, Sarah Chalke, Mamie Gummer (více)
(další profese)

Epizody(13)

Detektiv Backstrom je cynický alkoholik, který nejde pro drsné slovo daleko. Jeho neomylná intuice si však dokáže poradit s vyřešením i těch nejzapeklitějších případů... Na alkoholu závislý policista poručík Backstrom dostane varování od svého lékaře, který musí schválit jeho další setrvání u policie. Lékař Backstromovi udělí podmínku, že musí co nejrychleji změnit životní styl, omezit pití a kouření a najít si přátele, což je pro cynického Backstroma problém. Backstrom vede policejní tým, který sám osobně považuje za skupinu ztroskotanců – kromě něj jsou jeho součástí hašteřivá seržantka Nicole Gravelyová, nábožensky založený černošský detektiv Almond, snaživý seržant Niedermayer a ukrajinská policistka Nadia Paquetová. (TV Prima)

(více)

Videa (52)

Trailer 4

Recenze (22)

Lmslaver 

všechny recenze uživatele

Poručík Backstrom není žádný krasavec, má problémy s životosprávou, chlastá a případy řeší většinou nepříliš zákonnými policejními postupy s neoholenou a nevymáchanou hubou plnou sarkastických poznámek. Backstrom není tak vtipný jako Dan Stark ze seriálu Polda a Polda, ale v idiotské červené pláštěnce stojí za zhlédnutí a dokáže slušně pobavit. ()

erased 

všechny recenze uživatele

V době, kdy začínají přemnožení drzí a umínění hrdinové spíš otravovat, než vzbuzovat nadšení, potěší, když se objeví jeden, který je dokonale nesympatický nejen zhovadilou povahou, ale konečně i zevnějškem. Backstrom byl proto alespoň mírným osvěžením - i přes jeho povinné dobrácké výstřelky jsem si lebedil v tom, jak moc je toto neupravené, obtloustlé a zarostlé tele na ránu. V minulém čase to však nepíšu jen kvůli urychlenému zaříznutí seriálu, ale i kvůli tomu, že jeho kyselá a cynická povaha s přibývajícími díly ustupuje obyčejnějšímu sarkastickému hláškování. Nebýt toho, ukončení série bych snad i oplakal, protože až na jednu zrzavou výjimku jsou i všichni jeho různorodí kolegové výteční sympaťáci, a jejich konfrontace s titulním hrdinou mě na seriálu nadchla zdaleka nejvíc. Což je vlastně možná i tím, že většina jednotlivých příběhů se nehnula z tuctovosti. ()

Reklama

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Rainn Wilson je borec. To ale už víme z jeho předešlých projektů, jako třeba Super nebo Office. A tentokrát mu sekunduje skvěle zvolený casting podpůrných postav, protože snad až na "bývalku" jsou ty postavy výtečné... Navíc připočtěte slušný rozpočet a profesionální provedení, které má na starosti Fox. Tak kde je teda kurva problém, že jen za dvě? Problém vězí právě ve Foxu, jehož (neanimovaná) tvorba je už několik let impotentní a oproti současným trendům zaostalá... Schválně se podívejte na seznam některých současných Fox seriálů - Gotham; Empire; Wayward Pines; New Girl; Brooklyn Nine-Nine; The Last Man on Earth. Všechny mají excelentní námět; většina má výborné herce a přesto je to všechno takové zvláštně nedomrlé a deset let za opicema, protože většinu z toho jsme tu měli (v lepším) už dřív. Jo, kdyby se dneska psalo datum mezi roky 2002-2005, tak to je jiná, ale... Management Foxu je nejspíš už příliš přestárlý... 2** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Znáte všechny ty seriály o správných poldech? Sympatičtí drsňáci, co možná trochu chlastají, ale vždy bez váhání použijí svůj intelekt, pěsti i koule... tedy kulky, vlastně obojí, ve prospěch spravedlnosti. A pak tady máme poručíka Backstroma: příjemný je asi jako pondělní ráno, pohledný jako sloní zadek, chlastá jak vesnice plná mužiků, hulí jak Nová Huť Klementa Gottwalda, životosprávou uvádí lékaře do amoku, pět schodů vzhůru by mu přivodilo infarkt, nesmí řídit, pistolí trefí leda vlastní nohu, bydlí na hnusném hausbótu s hnusným teploušem, manželka mu už dávno utekla a je s podivem, že kdy nějakou měl... a hlavně pokaždé říká, co si myslí. Myslí si jen ošklivé věci a urazí, koho může. Přesto je velitelem speciálního vyšetřovacího týmu, jelikož díky své hřejivé povaze snadno proniká pod slupku grázlům a úspěšně řeší zločiny. Nabízí se srovnání s podobně "korektním" doktorem Housem, jenže Hugh Laurie je přes hajzlovitý charakter velký sympaťák, zatímco Rainn Wilson ze všeho nejvíc připomíná připosraženou verzi švábího ufona z MIB. Ovšem ten vraždící šváb je hezčí a milejší. Po pilotním dílu jsem si myslela, že koukat na Backstroma je ztráta času, ale dala jsem mu šanci a začal mě bavit. Hlavně tedy v součinnosti s některými členy týmu: duo ženských bylo na můj vkus poněkud nevýrazné, zapamatovatelnější je ambiciózní policista Moto, amatérský kazatel Almond a hlavně Backstromův protiklad - elegantní, vždy pozitivně naladěný všeználek Niedermayer. Posledně jmenovaný mi přišel natolik roztomilý, že jsem se rozhodla dát seriálu 4 prasátka, navzdory obludné katarzi v závěrečném dílu. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tenhle egocentrickej, sviňáckej polda by si nespíš parádně rozuměl s Housem nebo Moodym. Tvůrci ale sázejí spíše na břitkou komedii než na drama, kadenci a funkčnost vtipů nicméně časem zabíjí klasická seriálová stopáž namísto "sitcomové dvacetiminutovky". Ujde to. Fóry se trefují, kam mají, hlavně ale k divákovi nepřicházejí samy, a to se počítá. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (2)

  • Seriál je inspirován sérií detektivních románů švédského autora Leifa G. W. Perssona, ve kterých vystupuje inspektor Evert Bäckström. (Bluerider)

Reklama

Reklama