Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 1

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (191)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuze moc by to chtělo být sofistikovanějším carpenterovým Starmanem. Zpočátku se to i daří, ovšem čím více se blíží závěr, tím méně toto tvrzení platí. Nichols si totiž podkopává nohy hloupoučkým scénářem. Naštěstí s tím z pozice režiséra dělá první poslední a obsazení ho rovněž nenechalo ve štychu. S čestnou výjimkou v podobě Lieberhera, kterého však do jisté míry omlouvá krutě nevděčná rola přemoudřelého děcka. Ovšem i navzdory vší té hloupé naivitě si to po celou dobu drží podmanivě svébytnou atmosféru a díky Stoneovi za kamerou je to vizuálně vymazlené jako máloco. Ve výsledku více zajímavé než opravdu dobré, ale zajímavé tím... No, zajímavým/sympatickým způsobem. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

No nápad nebyl špatný, z toho se dalo vyždímat skvostné sci-fi, ale místo toho, se potenciál zcela vytratil. První minuty nenechávají diváka v klidu a velmi solidní hudbu střídá i zajímavý děj. Jenže to trvá takovou chvilku, že se divák ani nerozkouká a začíná se nudit. Problém nevidím v hereckých výkonech, tak jako v naprosto otřesném scénáři. Z prvních minut má divák radost, následně to tempo klesne na tolik, že už vlastně čekáme na konec. Minimálně se mohlo zapracovat na emocích a postavě chlapce, protože po zhlédnutí je mi vše nějak jedno. Ani s jednou postavou jsem necítil a hlavně žádná ničím nezaujala. K tomuto snímku se jen těžko hledají klady .. 4/10 = 40% ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Brad Bird potřeboval na stejnej film dvě stě míčů! Kdyby to nechal natočit Jeffa Nicholse, bylo by to sice indie, ale vydělal by na tom jak hovado a teď touhle dobou by vznikal Tomorrowland 2! Midnight Special je parádní změť žánrů, která ač mohla nabídnout i trochu víc, než jen přímočarou jízdu do finále, pořád se jedná o famózní podívanou se skvělým soundtrackem, přesnými herci a výbornou režií. Že je divák vržen hned od začátku přímo do děje a vlastně se nic moc nedoví, je v tomhle případě ku prospěchu věci a naopak to nechává prostor pro zamyšlení. Nichols ani napotřetí nezklamal! ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Prvních zhruba 30 minut naladí na silně atmosférickou a komorní sci-fi podívanou, která by eventuálně mohla řešit zajímavé věci po stránce psychologické či spirituální. Později se bohužel vyprávění obrátí a utápí se v pomalém tempu, které tvoří primárně velice strohé a dlouhými pomlkami vyplněné prázdné dialogy. Příběh se tak výrazně neposouvá, nijak nepřekvapuje a nezachraňuje jej ani pár opravdu poutavých záběrů, přičemž by rozhodně neuškodilo kdyby jich bylo o mnoho více, jelikož si o to Midnight Special opravdu říká. I přes lehce uspávací režim tvoří Jeff Nichols výjimečně tíživou atmosféru, podobně jako tomu bylo v Take Shelter, čemuž výrazně dopomáhá i jeho dvorní herec Michael Shannon. Navíc se do toho vkládá dunivá mysteriózní hudba a „lens flares“ evokující další počin J.J. Abramse. Již čtvrtý celovečerní film velmi nadaného režiséra, který svůj filmařský um rozhodně nezapře, tak působí jako lehce zabitý a) nezkušeností v rámci náročného sci-fi žánru b) nedostatečně vyhrazeným časem pro scénář. Volím spíše druhou variantu, jelikož ani závěrečná pointa s následným ukončením nenašla své místo mezi kladnými momenty. Na závěr nutno vyzdvihnout klučinu, kolem něhož se celý film točí a bez váhání by se mohl přidal k partě v Stranger Things. [60%] ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tentokrát tak tak tři hvězdy. Nebýt (jako u Nicholse téměř zpravidla) výraznější pointy, byla by to čistá nuda. Sama pointa ani není přiliš dotažená, takže v kombu s pochudlou a kolotočoidní cestou k ní je to asi nejslabší autorův snímek. I tak ale Jeff Nichols stále za pozornost stojí, v ranku nezávislé tvorby má pořád co říct. 50% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme sa objavujú skladby kapely Lucero, ktorej frontmanom je režisérov brat Ben Nichols. (Real Tom Hardy)
  • Menšiu rolu FBI agenta počas vypočúvania si zahral režisérov brat Scott Everett Nichols. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama