Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 2

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Recenze (191)

POMO 

všechny recenze uživatele

E.T. Mimozemšťan nového milénia? Ani náhodou. Spíše průměrná epizoda Aktů X. Sice skvělé obsazená a dějově odsýpající, ale emocionálně plochá (pouze zkratkovité vykreslení postav), ne zrovna chytrá (klučina umí silou vůle shodit z oblohy družici, ale neumí zastavit auto, ve kterém ho unášejí dva dědci?!) a v práci s žánrem pouze opakující známé motivy bez nejmenšího updatu či překvapení. Finále se snaží o výpravnou velkolepost, ale nedosahuje ani na zlomek diváckého úžasu či myšlenkové hloubky podobně koncipovaných žánrových vyvrcholení (Abyss, Arrival, Annihilation). Pro Nicholse tohle musela být pouze rutinná studiová zakázka, nevěřím, že to dělal pro tvůrčí uspokojení. Dvě a půl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu bych zase tak kritický úplně nebyl. Jasně, nápad je hodně ulítlej, ale zpracování je na realistické sci-fi více než slušné. K tomu stejně tak na tom jsou i herci, kteří se zde sešli ve více než solidním rozpoložení. Kirsten Dunst, Michael Shannon, Joel Edgerton a Adam Driver jsou určitě z těch herců současnosti, na které je fajn koukat a většinou Vás nezklamou. Pokud tedy přijmete námět, tak počítejte s tím, že efektivnost Vás nezklame. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $3,712,282Tržby Celosvetovo $6,841,142▐ určite zo začiatku to príde nadmieru zaujímavé a slušne navnadí to, je tu niekoľko dravých úsekov, rozbehne sa tu veľa dejových liniek ale ani jedna sa poriadne nedokončí, ako by režisér nevedel kam to nakoniec chcel nasmerovať a čo vypovedať, škoda /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Euforická opening scene (nejlepší silniční tenze od Drive), moc dobrá první hodina, pár solidních scén po ní, bohužel zbytek patří k tomu nejhoršímu, co Nichols kdy napsal/natočil. Závěr už čistě full retard... teda full late Shyamalan. Strašná škoda... jako pocta sedmdesátkové sci-fi ok, jako dramatický celek s celkem subtilní psychologickou linkou hodně rozsypané. [Berlinále 2016] ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nezávislá nostalgická pocta pozitivně laděným sci-fi filmům 70. a 80. let, Půlnoční dítě je napůl Carpenterovým Starmanem a napůl Spielbergovými Blízkými setkáními třetího druhu, ovšem osobitý Jeff Nichols k tomu přidává vážně naturalistický styl a svůj tradiční motiv předzvěsti blížící se katastrofy, který tak mistrně rozpracoval ve svém Take Shelter. Umně budovaná atmosféra (Nichols je opravdu vynikající filmař) umocňující přicházející katastrofu jde ale tak trochu proti samotnému finále a pozitivnímu ladění pointy příběhu, katastrofa tady také neznamená kolaps (=transformaci) systému, Nichols se coby scénárista drží výhradně žánrových mantinelů. PS: Samozřejmostí jsou dobré herecké výkony a Nicholsův dvorní herec Michael Shannon... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuze moc by to chtělo být sofistikovanějším carpenterovým Starmanem. Zpočátku se to i daří, ovšem čím více se blíží závěr, tím méně toto tvrzení platí. Nichols si totiž podkopává nohy hloupoučkým scénářem. Naštěstí s tím z pozice režiséra dělá první poslední a obsazení ho rovněž nenechalo ve štychu. S čestnou výjimkou v podobě Lieberhera, kterého však do jisté míry omlouvá krutě nevděčná rola přemoudřelého děcka. Ovšem i navzdory vší té hloupé naivitě si to po celou dobu drží podmanivě svébytnou atmosféru a díky Stoneovi za kamerou je to vizuálně vymazlené jako máloco. Ve výsledku více zajímavé než opravdu dobré, ale zajímavé tím... No, zajímavým/sympatickým způsobem. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 521 // Otvárací Víkend v USA: $190,012 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, ale nakrútený strašne unavene a nezáživne a rovnako matní a o ničom sú herci, čo je dosť smutné, lebo Joel Edgerton, Adam Driver, Sam Shepard a Michael Shannon sú za bežných okolností dobrí. Tu však nie. Tu nie je dobré takmer nič. Trvá to skoro dve hodiny, ale už počas prvých dvoch minút som takmer umrel od nudy. Jemne mi to pripomínalo Podpaľačku od Kinga, pričom Edgerton sa podobá na mladého Michaela Rookera alias kingovského šerifa Alana Pangborna z Temnej polovice. Inak ruky preč. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Priste si musim poradne precist jmeno rezisera, nejak jsem nabyl dojmu, ze je autorem Mike Nichols a docela jsem se tesil, namet vypadal zajimave, jenze tady reziroval pro me neznamy Jeff Nichols a podle toho to taky vypada. Cely to pusobi silene lacine, film ma skoro dve hodiny, ale silne se tahne a vetsinu casu se nic moc nedeje. Herci v podstate nemaj co hrat, fakt nechapu, ze sem nalakal tolik velkejch jmen. A aniz by se neco moc resilo/vysvetlovalo, porad proste nekam jedou a aby to nebylo tak stereotypni, obcas se tu mihne nejaka jina postava, ktera je pronasleduje. Konec je pak precejen drobet zajimavej, ale uz to vyslednej dojem moc nezlepsi. Bejt tu schopnejsi reziser, verim tomu, ze by to utah, ale tohle pusobi, ze vsichni byly naprosto bezradny a nevedeli, co ze to vlastne toci. Takze takhle fakt ne, tahle variace na E.T. se moc nepovedla. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Méně je občas více. Škoda, že to Nicholsovi nikdo neřekl předtím, než natočil jednu z nejnudnějších sci-fi posledních let. V podstatě ho trumfnul akorát Brad Bird a jeho Tomorrowland. V obou případech nehorázná škoda a důkaz, že tenhle žánr prostě není pro každého. 5/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vlažnější čtyři hvězdičky. MIDNIGHT SPECIAL lze vnímat jako Nicholsovu variantu na low budget 70' sci-fi, přičemž nejlepší 10 minut filmu se odehraje hned v úvodu. Režijně je to možná nejsilnější Nichols vůbec, scénáristicky naopak nejslabší. Rozhodně je to must watch už jen pro ten hodně vybraný casting: Joel Edgerton, Adam Driver (pro mě určitě ve své nejzajímavější roli), Michael Shannon, Sam Shepard! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Snaha projít se ve „sci-fi government chase“ šlépějích Starmana či blízkých setkání s E.T. byla očividná, ovšem jejich kouzla se tato reflexe otcovství dotkne jen letmo. Chápu, že tohle nemělo být tak úplně cílem, nicméně zvolená chůze přibývajících otazníků nepůsobí tajemně, ale spíše chatrně a je až s podivem, kam se od Take Shelter ztratila plastičnost autorových postav. Když se jeho dvorní herec Michael Shannon (jaká ironie, že generál Zod hraje otce Clarka Kenta) zahledí na konci do nebe, vypadá to, že se nedívá na syna, ale že s potěšením zjišťuje, že po dlouhé době zase sprchne. Mám pocit, že kvůli tomuhle případu osmileté zkoušečky LED žárovek by Bubák Mulder ani nevstal od stolu své washingtonské kanceláře.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parádní herecká osádka, soustředěná režie, staromódní sci-fi patinka. Bohužel je to ve finále takové nijaké. Nevyužije to zajímavě nastřelené motivy jen to prostě skončí. Žádná katarze, nic. Driver je trestuhodně nevyužitý, Shepard taky. Přirovnání k E.T.mu je na místě, jen tak nechytí za srdce. Nichols jako by si nebyl jistý co chce říci. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zajímavý žánrový zástupce. Dobrý nápad, napínavé až do posledního záběru. Nadto jsem ocenila Kirsten Dunst přehrávající se do mateřských úloh a Michaela Shannona také vždycky ráda vidím. Ale není to můj oblíbený žánr a nemám pocit, že bych se mu chtěla více věnovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně skvělých herců, ovšem docela málo muziky. Režisér a scénárista Jeff Nichols, který upoutal například apokalyptickým nezávislým kusem Take Shelter, znovu nikam nespěchá. Sice to má svou atmosféru, ale místy je to takové příběhově chatrné. Své momenty to každopádně má. Tak a příště už by do toho Nichols mohl konečně šlápnout. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hybrid Macaulaya Culkina zletel z Marsu, aby všetkým ukázal, že má viac priateľov, ako len drogovo unudený, intímny vzťah s Michaelom Jacksonom. Takto nezáživne natočiť scifi bez "boom" efektu, to sa len tak nevidí. Aspoň že to malo dve hodiny, veď čo by som robil po nociach. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo osobní. Zbytečně hlasité fuck off, facka a kopanec do zadku mně jakožto divákovi, který už Nicholse dejme tomu jakž takž identifikuje... anebo si to aspoň myslel. Skvostný materiál pro potenciální hutnou sci-fi povídku, hořký fail v její evidentně nepasující hrané podobě. Mělo to asi být napínavé a k zamyšlení. Bylo to trošku hloupé a úsměvné. Jako mysteriózní road trip strašně supr, to ale hádám nebyl účel. 5/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Veľmi. Ale rozhodne to nie je film pre každého. Tá 80´s atmosféra je cool, hudba vynikajúca, herci takisto. Je tam hromada super scén, ale mám problém so scenárom, ktorý sa tvári že má v rukách tromfy a pritom dosť blafuje. Mohlo to by ť lepšie, ale pri takto malom projekte to nevadí tak ako pri 200miliónových stávkach na istotu Slabších 8/10 ()

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama