Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 2

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (191)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som podstatne viac. Mám rád takéto príbehy v mysterióznom obale. Avšak snímok v tomto smere splnil moje očakávania tak na polovicu. Príbeh miestami bavil aj nebavil, atmosféra miestami krásne potemnela a miestami zas opadla a ku koncu mi to už začalo pripomínať E.T. volá domov, len bez Spielbergovej jedinečnosti a puncu originality. Chcelo to dejovú linku trocha viac prepracovanejšiu, výraznejšiu hudbu a lepšie narábať s atmosférou, hercov by som nechal, tí boli výborní, opätovne ma potešil najmä M. Shannon. Priemer. 60/100 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

No nápad nebyl špatný, z toho se dalo vyždímat skvostné sci-fi, ale místo toho, se potenciál zcela vytratil. První minuty nenechávají diváka v klidu a velmi solidní hudbu střídá i zajímavý děj. Jenže to trvá takovou chvilku, že se divák ani nerozkouká a začíná se nudit. Problém nevidím v hereckých výkonech, tak jako v naprosto otřesném scénáři. Z prvních minut má divák radost, následně to tempo klesne na tolik, že už vlastně čekáme na konec. Minimálně se mohlo zapracovat na emocích a postavě chlapce, protože po zhlédnutí je mi vše nějak jedno. Ani s jednou postavou jsem necítil a hlavně žádná ničím nezaujala. K tomuto snímku se jen těžko hledají klady .. 4/10 = 40% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až moc dlouho se v tomhle snímku čeká na to něco velkého, co přijde, až to nakonec přijde a není to takové, jak jste si představovali. Jsou zde dobré scény, ale ještě lepší herecké výkony, kdy Michael Shannon je pro mě prostě skvělý v každé roli. Adam Driver ukazuje, že není jen Kylo Ren, i když stejně budete mít pocit, že hraje tak nějak stejně, i když více na straně dobra. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale hodně mi tam na tom vadí. Hlavně to, že je to utahané jak sviňa, příběh není tak velký, aby vystačil na dvě hodiny a tady to je hodně znát. Většinu času jsem se prostě nudil. Dále mě štve, že na nějaké promyšlení sekty se tu kašlalo. Jo, zase tu máme nějaké číselníky, ale v koho nebo co věří, to mi tu zůstalo záhadou. Ono nejhorší na tom ale je, jak je to celé utahané, díky tomu se na to pak blbě divá. Má to sice dobrou kameru, několik dobrých scén a i ten příběh docela ujde, ale nic extra ten film rozhodně není. Pravda, připomnělo mi to, že mě "děsí", když se někde v krajině objeví něco obřího, nepatří to tam a po chvíli to zmizí. V realitě e mi to pochopitelně nikdy nestalo, ale když třeba kouknu na tuhle fotku z Google Map, tak jako první mě vždycky napadne, že kdybych tohle viděl v realitě na obloze, tak se asi poseru. Ale to už odbočuju někam úplně jinam. Půlnoční dítě sice není špatný film, ale je neskutečně utahaný, v některých částech nepromyšlený a to mu ubližuje nejvíc. 3* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $3,712,282Tržby Celosvetovo $6,841,142▐ určite zo začiatku to príde nadmieru zaujímavé a slušne navnadí to, je tu niekoľko dravých úsekov, rozbehne sa tu veľa dejových liniek ale ani jedna sa poriadne nedokončí, ako by režisér nevedel kam to nakoniec chcel nasmerovať a čo vypovedať, škoda /60%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Menšiu rolu FBI agenta počas vypočúvania si zahral režisérov brat Scott Everett Nichols. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama