Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duncan se rozhodne dát své milované, těžce nemocné ženě Suzy perfektní vánoční dárek - jízdu na opravdovém ruském kole postaveném na jejich vlastním dvorku. Proč? Protože na něm před lety požádal Suzy o ruku. Tento inspirativní rodinný film vypráví příběh muže jménem Duncan, který se i navzdory své pověsti místního skrblíka chová za zavřenými dveřmi svého domova jako milující manžel. Duncan se však rozhodne dát svou oddanost celému světu na odiv, takže když jeho žena Suzy onemocní, bere na sebe monstrózní úkol - k Vánocům Suzy na dvorku postaví ruské kolo v životní velikosti. Přesně takové, na jakém ji kdysi požádal o ruku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (18)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hezký, lidský, neurážlivý. Do toho příběh jak ze života s herci, na které je radost koukat. Většinou jsou americký televizní dramata nudný srágory, ale tenhle film se tvářil, jak kdyby vyprávěl příběh třeba i někoho z Vašeho sousedství. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Je to težkej doják, co si budeme povídat. Navíc Vánoční tématika, to se v tomhle předsvátečním čase hodí. A nejkladnější na filmu je samozřejmě role a herectví Andyho Garcii, pač ten chlap to díky svýmu nadpřirozenýmu charisma utáhne v klidu sám! 60% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Ak hľadáte optimistický a trblietkami a svetielkami ozdobený vianočný film, ste na nesprávnej adrese. Christmas in Conway je netypický vianočný film, ani neviem, či by som ho priamo nazvala vianočným, hoci dej sa odohráva pred Vianocami. Je to smutný a do istej miery aj depresívny film, nie beznádejne depresívny, obsahuje aj pár menších vtipov na odľahčenie. Nebudem spoilerovať, ak napíšem, že toto je dráma o nevyliečiteľne chorej žene, ktorá si rovnako ako jej milujúci manžel uvedomuje, že sa blížia možno jej posledné Vianoce!!! Manžel ju chce potešiť a tak dostane nápad. Nie žeby to nebol romantický nápad, no myslím si, že ten čas a námahu, ktorý na ten darček vynaložil, mohol radšej darovať manželke. Od TV filmov a od Hallmarku už vôbec neočakávam veľa, no u tohto filmu som si všimla, že má podstatne vyššie hodnotenie v porovnaní s väčšinou vianočných romantických filmov, aķé sa teraz nakrúcajú. Má síce skromnú výpravu, ale za to sa môže pochváliť slušnými hereckými výkonmi a hviezdami ako Andy Garcia a Mandy Moore. Priznám sa, že Christmas in Conway som si vybrala len kvôli mojej obľúbenej Mandy💙 a chcela som aj niečo vianočné. Mandy sa takéto vážne roly naozaj hodia, starostlivú zdravotnú sestru zahrala veľmi presvedčivo. Veselých filmov o Vianociach je viac než treba, ale potrebný je práve aj takýto film, pretože niektorým ľuďom v rovnakej alebo podobnej situácii môže pomôcť. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v angličtině ale vynikající ... Mary okouzlující a konečně po dlouhé době pěkné romantické drama a žádná americká šaškárna. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Poviete si, Hallmark, vianoce, už len kanada chýba parádny film k žehleniu. No ani piču. Dráma o smrti a splnení posledného želania. Nie, ďakujem. 1 z 5 ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

To už i ten Správnej dres je lepší.:-D Parkerová, Garcia a Mooreová evidentně potřebovali peníze, když vlezli do tohoto bezduchého filmu. Ano, existuje fůra podobných vánočních snímků, které jsou také takovýto podprůměr či průměr, ale tady prostě mezi herci vůbec chemie nefunguje, zápletka se sousedkou zcela triviální, vedlejší motiv s přítelem na telefonu nadbytečný, ne toto se fakt nepovedlo... ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Vánoce v Conway, jakožto 3. vánoční film letošní sezóny, je krásný, dojemný lidský příběh... natočený za málo peněz, amatérsky a tak klišoidně jak to jen jde. Mary-Louise Parker. Jediná věc, která vás možná na tom celém zaujme. V originálním znění ovšem, protože její český dabing je teda otřesný. Jinak to tak nějak hezky plyne. Tak nějak pomalu hezky plyne. Tak nějak to neskutečně pomalu hezky plyne, že neuvěříte tomu, že to má jenom hodinu a půl. Nicméně, alespoň je tam hezký vztah mezi manželem a jeho nemocnou ženou. Tam vidim publikum, které tento film může udeřit přímo do čer(ve)ného. Postarší ženy, žehlící prostírání na vánoční tabuli. Myslim, že tehdy nastává ideální situace na sledování tohoto filmu. Jelikož se v této situaci nenacházím, nemá to pro mě zjevně "to kouzlo vánoc". Buďme rádi za to, že rodinka ještě k tomu nemá skupinku mluvících zlatých retrívrů nebo se na konci neobjeví Santa, aby Duncanovi pogratuloval za nejkrásnější vánoční dárek a potom nepopřál divákům "Štastné vánoce!" za zvuků tradičních amerických koled. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Název neodpovídá obsahu. Podle názvu by člověk čekal nějakou veselohru. Ale ono ne - je to pomalý, smutný film, dá se říct - o velké lásce. Film mě ale přivedl k otázce - stálo to za to? Kolik dní, kolik vzácného času obětoval místo být s ní jen pro tu jednu chvíli, byť báječnou... ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Nápad na scénář hezký, ale provedení jednoduché, prvoplánové a vsuvky se sousedkou jsou otravné, vyloženě na obtíž. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Na 4hvězdy slušné... To byla teda otázka: "Jak se cítíš ??" .... "Jako kdybych spad z ruskýho kola.." no ty vole co asi jiného mohl říct :))) ale alespoň je sranda. PS: tu sousedku bych vzal klackem ;) baba jedna ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že sousedka hlavních hrdinů dekorovala svoji zahradu do vánočního hávu, neměl tento film s Vánocemi moc co společného. Přesto jsem si ho maximálně užila. Vyprávěl o umírání a o touze tento bolestný životní okamžik co nejlépe zvládnout. S citem natočený snímek. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Není to typický emocionální příběh o umírající ženě. Film totiž nezachycuje křehkost v nemoci, ale v pocitech bezmocnosti jejího manžela. Žádá to od diváka přistupovat k snímku s citem a vnímat pak hloubku a oddanost lásky. ;-) (viděno s 2. dabingem) ()

Reklama

Reklama