Reklama

Reklama

Obsahy(1)

L.I.E. je skratka diaľnice, na ktorej sa hlavnému hrdinovi, šestnásťročnému teenegerovi zabije matka aj s jeho bratom v aute. Neustále pracujúci otec nemá na svojho syna čas a tak nečudo, že sa navzájom sami sebe odcudzili. Mladík trávi voľný čas v partii kamarátov a spolu s nimi podnikajú časté výlety, na ktorých vykrádajú domy. V jednu noc však ukradnú z pivnice zbrane vietnamského veterána a ten ich po krátkom hľadaní vystopuje podľa kusu riflí, ktoré pri úteku chlapcov odtrhol z jedného z nich. Aby toho nebolo málo, príbeh naberá aj rovinu dospievajúceho teenegera, ktorý hľadá svoju vlastnú sexualitu. Zaľúbi sa do svojho kamaráta a neskôr vzplanie oheň túžby aj k veteránovi... (Dechman)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ocenil bych dvě věci. Jednak herecký výkon, tehdy ještě vycházející hvězdy Paula Dana a pak hlavně samotné zpracování. I když je ve filmu nakousnuto několik témat, žádné se vlastně ani pořádně neotveře. Jenom malý náznak a hned jinam. Od krádeži k sexu a tak vlastně celý film.Nenápadné a hlavně málo známé zpestření, kterí sám za sebe můžu jen doporučit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skvělé dílo, tématikou mi lehce připomínající Mysterious Skin, kterému pro mě zcela jasně vévodí dva herci. Úžasný Paul Dano a Brian Cox. Čekala jsem, co za hnusného parchanta zde Brian ztvární, ale tento film ukázal zcela jinou stranu příběhu, o němž jsem myslela, že se bude ubírat nekalou a nezákonnou cestou. Dospívající kluk a stárnoucí válečný veterán, který je "prostě na mladší kluky." A postava, jíž ztvárnil Billy Kay, coby dobrý kamarád Howieho Blitzera, mi svým vzezřením připomínala Brada Renfra. Drsňácký vzhled, náušnice, piercing, tetování a cigárko v ruce:) Z počátku jsem očekávala, že děj bude probíhat známým stylem, kdy na krajníku zastaví naleštěné auto, z okna se vykloní prošedivělý, obtloustlý a dobrotivý stárnoucí muž, který si bude s přívětivými způsoby a odporným úsměvem vodit do auta mladé kluky. Jenže Long Island Expressway je zcela jiná "cesta." Je to příběh o vztazích, lásce, o porozumění a také o tom neustálém hledání... všeho. ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

Michael Cuesta je zajímavý a nápaditý chlapík, který rád provokuje, ale činí tak vždy velmi sofistikovaně, neotřele a s nadhledem. Pomineme-li jeho režisérskou práci na velmi dobré sérii Odpočívej v pokoji, pak rozhodně musíme ocenit, jak šikovně a podvratně na nás spolu s jinými zosnoval předivo první série Dextera. (V Dexterovi je hlavním hrdinou forenzní vyšetřovatel, který se po nocích věnuje zabíjení lidí, a publiku to nejenže nevadí, ono mu ještě fandí. Je to zvrácené, je to amorální, je to podvratné, ale je to šik a je to natočené tak, že bychom snad Dextera přivítali doma s otevřenou náručí.) A stejně tak lišácky podvratný je pan Cuesta i v tomhle filmu. Jedna z hlavních postav je tu nepokrytě pedofilní a přes počáteční averzi se s ní divák sžívá tak, že na konci snímku je mu ho snad i trochu líto. Ale upřímně, není to jen o dobře natočené provokaci. To spíš okrajově. (Zajímavé je i to, že ve filmu, kde se řeší otázka sexuální identity a probouzení se do světa tělesné smyslnosti, se nevyskytuje vlastně ani jeden milostný akt, a to ani v náznaku!) Celé je to spíše o duši a pocitech jednoho mladého kluka nad prospastí, kterou mu vykopalo nejbližší okolí, rodina a společnost. A pak je to i o věcech, které jsou sice efemérní, ale bez kterých by nám tu bylo fakt smutno... ()

Macbeth 

všechny recenze uživatele

L.I.E. je citlive natocenym snimkem o strastech nactileteho chlapce, jenz prisel o matku, tudiz ho vychovava jen otec. Samozrejme vztah otec - syn neni idealni, na cemz je postavena zapletka filmu. Chlapec najde sveho otce v pripade postarsiho pana; inu proste pedofilniho. Je zvlastni sledovat promenu od ciste sexualnich zameru tohoto pana, k tomu, stati se chlapci dobrym otcem. Misty se dej filmu presouva k ciste meditativnim scenam, mnou oblibenym, kdy chlapec cituje Walta Whitmana, coz vsak nepusobi krecovite, jako napr. ve Spolecnosti mrtvych basniku, nybrz to dava situaci novy rozmer. L.I.E. davam 5* a Sommersturmu hvezdu ubiram, jelikoz po filmove strance je toto dalece zdarilejsi. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zajímavý originální snímek. To co mi vadilo byl scénář- místy nahuštěný řešením různorodých problematik a místy rozvleklý a nudný. Námět byl slušný, ale kdyby se tvůrci zaměřili na řešení jedné problematiky, tu rozvedli a ostatní vynechali, tak by to mohlo fungovat mnohem lépe. Herecké výkony jsou dobré, škoda jen, že mnoho postav není více rozvedeno, to by podle mě posunolo snímek o hodně dál. S hodnocením váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami. ----"On the Long Island Expressway there are lanes going east, lanes going west, and lanes going straight to hell."----"I don't like that kid. He smiles too much."---- ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Brian Cox prijal rolu vo filme napriek tomu, že mu to jeho agent neodporúčal. (dwdb)
  • Báseň, ktorú Howie (Paul Dano) recituje v aute, sa volá "Out of the Cradle Endlessly Rocking" od amerického básnika Walta Whitmana. (dwdb)

Reklama

Reklama