Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(35)

Obsahy(1)

Seriál TERAPIE II je – stejně jako první řada – ojedinělý svou myšlenkovou hloubkou, psychologickou propracovaností postav i dějištěm, vesměs koncentrovaným do jediného prostoru. Téměř celý děj se odehrává v nové pracovně psychologa Marka Pošty, který opustil svou rodinu, odstěhoval se z rodinné vily do podnájmu, dál se však věnuje terapii pacientů. Hlavní úlohu dramatu, rozčleněného do 35 epizod, znovu ztvárnil Karel Roden. Druhá řada seriálu má odlišné herecké obsazení. Z původní sestavy zůstali Karel Roden jako kontroverzní psycholog a Kamila Magálová v úloze jeho mentorky Dity, které se Marek chodí svěřovat každý pátek a jež v nových příbězích mluví slovensky. V rolích pacientů se nově objeví Tereza Brodská jako energická právnička Táňa, kterou Marek v úvodní epizodě vyhledá kvůli hrozícímu policejnímu vyšetřování své osoby. Kateřina Winterová a David Švehlík ztvárnili manželský pár Neumannových, který se během úterních sezení pokouší vyřešit narůstající partnerské rozepře i konflikty se svým jedenáctiletým synem Viktorem (Zdeněk Bařinka). Další Markovou klientkou, jež ho navštěvuje ve středu, je traumatizovaná studentka architektury Viola v podání Terezy Voříškové. Každý čtvrtek absolvuje terapii bývalý disident Charvát, který je majitelem stavební firmy a má problémy se svou dospělou dcerou Kateřinou (Pavla Beretová). Tohoto autoritativního skeptika, zapleteného do podezřelých zakázek, ztělesnil Jiří Ornest. Důležitou postavou druhé řady je arogantní důstojník Heřman (Jiří Štěpnička) – otec mrtvého vojáka Igora, který na začátku druhé série psychologa osočí za jeho údajný podíl na tragickém osudu svého syna. V klíčových vedlejších úlohách se nově představí Zuzana Bydžovská, Petra Špalková a Matěj Hádek. Z původního obsazení zůstali ve druhé řadě Klára Melíšková v úloze Markovy manželky Alice a Berenika Kohoutová a Jan Cina v rolích jejich dospívajících potomků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Petr Zelenka, Jaroslav Fuit, Karel Roden, Lenka Wimmerová, Tereza Brodská, David Švehlík, Kateřina Winterová, Tereza Voříšková, Jiří Ornest, Kamila Magálová

Recenze (54)

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Nejlepší psycholog široko daleko dle referencí s inteligentním jménem Pošta zakončoval většinu setkání slovy: "Počkejte, ještě jsme s terapií nezačali, tohle bylo jenom povídání." Přesto jsou mu jeho pacienti vesměs nadevše vděčni a nikdy na něj nezapomenou, protože je prostě nejlepší :D Podobně jako manželský pár s dětskou ozdobou jsem nedokázal vycítit, v čem tkví jeho skill. Už jenom jeho otáčení posledních slov oznamovacích vět do vět tázacích bylo po 28 dílech nesmírně otravné. "Cítím se smutná." - "Smutná?" - "Ano, smutná, rozešla jsem se s přítelkyní." - "Rozešla jste se s přítelkyní?" - "Ano, ale o tom jsem nechtěla mluvit." - "O čem jste chtěla mluvit?" - "Nevím, tak se mě na něco ptejte." - "Na co chcete, abych se vás ptal?" ... :D Základní lajna položená hezky, bohužel role Rodena naprosto bezvýznamná. Kdyby léčenci hovořili do díry ve skále, producent by ušetřil jeden jistě hutný honorář a efekt by zůstal zachován. /// Herecké výkony: Roden **, Magálová -, Švehlík ****, Winterová ***, Voříšková ***, Brodská ***, Jiří Ornest * ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se mi líbila o něco víc než první - měla míň dílů a pacienti byli líp obsazení, skoro jako by se někdo snažil napravit řadu nedostatků jedničky (Magálová začala například mluvit slovensky a nedávali na ní pořád záběr, jak přikyvuje a dělá chápavé grimasy). Pořád jsem měl stejně pocit, že se v nich děj moc nevyvíjí (postavy se pořád hádají na ten samý způsob a pak najednou obrátí kvůli tomu, že série končí a zdrhnou všechny najednou). Těžko soudit, jak moc se musel český tým držet předlohy, ale je příšerný sledovat, jak očividně inteligentnější herci typu Švehlík mladší a Winterová hrají hádavé české průměrňákovy, kde jsou tvůrci trochu mimo ohledně trendů nebo výplat (éra emo/goth už byla mimo v roce 2013 a chtěl bych vidět týpka ze supermarketu, co každý týden vyplázne s úsměvem přes litr za terapii). Divácky bylo dost únavné sledovat všechny ty hysterické agresivní cvoky při terapiích včetně Rodena útočící na své terapeuty (ale u toho už jsem byl z první série zvyklý). Co se týče kladů, velmi osvěžující mi přišla postava Ornesta a nějaký její postoj k disidentství a podnikání po revoluci, skoro to vypadalo, že tím bude řečeno něco navíc, co se ale nakonec povedlo spíš jen pomocí ezo dcery. Taky bych asi tvůrcům naznačoval, že by bylo chytré, kdyby nějaká postava ukončila terapii třeba v půlce série a místo ní přišla jiná, aby se trochu nabourala jistota, a zbytečně se neroztahovaly příběhy, které se v podstatě posunou sotva třikrát z celkových sedmi terapií. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada už je "jen naše," líbila se mi podobně, jako ta předchozí, styl Terapie, to mluvení a přemýšlení o lidských osudech mám zkrátka rád. Navíc se jeden z problémů Marka Pošty (otec), dotkl i mě osobně. Nejvíc jsem si užil postavu Charváta, jak kvůli Jiřímu Ornestovi, který v posledních letech života moc dobrých rolí v televizi nedostával, tak proto, že jeho charakter je v podstatě protipólem tohoto herce. Tomu se říká protiúkol! 70%. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá "Terapie" je o kousek lepší než ta první. Zdá se, že tvůrci vyzráli a natočili o dost silnější příběhy, než před dvěma lety. V pondělí přichází Táňa v podání Terezy Brodské, která je výborná ve své roli sice úspěšné advokátky, ale jinak téměř nedospěle se chovající ženy. Úterý je zasvěceno manželské dvojici se dvanáctiletým synem. Neustálé hádky manželů velmi traumatizují Viktora a je to terapie, která je předem ztracena. Ve středu pro mne přichází vrchol této série. Viola je krásná třiadvacetiletá žena, bojující s těžkou chorobou. Tereza Voříšková hraje svou roli bravurně. Skvěle zvládá všechny zvraty v náladách Violy a na konci dokáže i dojmout. Ve čtvrtek dochází Slávek, podnikatel a "korupčník". I to je hodně zajímavé. Pátek je zase nejslabším článkem seriálu, kdy sám terapeut Pošta dochází na terapii ke své kamarádce Ditě. I tady však dochází k posunu k lepšímu, účastí Poštovy někdejší lásky Lenky. Jasných pět hvězd a jen doufám, že poslední díl nebyl otevřenými vrátky do třetí série. Tam by se už mohlo spadnout do stereotypu a to by si tvůrci ani my, diváci seriálu nezasloužili. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí všech dílů si člověk řekne, proč na to vlastně koukal? Vždyť se nic nevyřešilo, v podstatě nikomu nepomohl, hlavně ne sám sobě. Navíc mi Roden jako psychoterapeut přijde hodně nevyrovnaný a občas i neprofesionální, když si klienty někdy pouští až moc k tělu. Navíc je to celé tak strašně vážně laděné, tak temně, až je to někdy směšné. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (7)

  • Marek (Karel Roden) říká: „Nedělám si poznámky už patnáct let.“ Není to pravda, čas od času si při terapiích bere zápisník a zapisuje si, naposledy to bylo to tři epizody zpět, při terapii jedenáctiletého Viktora. (sator)
  • Vila, ve které Marek Pošta (Karel Roden) bydlí a provádí terapie, se nachází na adrese Lomená 493/10 ve Střešovicích. Dvojdům byl navržen pro profesora Františka Krejčího, který přednášel na Karlově univerzitě filosofii, logiku a psychologii, a jeho zetě, malíře Emila Fillu. Postaven byl v roce 1924. Dům zůstal v držení rodiny Krejčů. (sator)
  • Písnička v samém závěru epizody je od české skupiny Bast a jmenuje se „Demasked Love“ a je z prvního alba „Your Mentality“ z roku 1995. Kapela vznikla v roce 1992, dominuje ji výrazný hlas Hany Friedlaenderové. (sator)

Související novinky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

21.04.2014

Světové "neformanovské" filmy kameramana Miroslava Ondříčka, téměř kompletní domácí hraná i dokumentární tvorba za poslední rok za účasti tvůrců a poprvé i výběr nových slovenských filmů, to… (více)

Reklama

Reklama