Reklama

Reklama

Igam Ogam

(seriál)
  • Velká Británie Igam Ogam
Velká Británie, 2009, 52x10 min

Obsahy(1)

Neposedná pravěká holčička a její kamarádi z doby kamenné dělají neplechu v britském animovaném seriálu. (Česká televize)

Recenze (2)

dzules odpad!

všechny recenze uživatele

pravidelné víkendové utrpení v podobě téhle šíleně animované nevycválané blbky, která žije v nějakém rádoby pravěkém světě se svým kamarádem Koulíkem. Co mi na seriálu nejvíce vadí, je, špatný výchovný vzor malé "hrdinky" a nedostatečného morálního poučení. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál Igam Ogam, vzniklý ve velšském studiu Calon, představuje jeden z nejoriginálnějších a nejhravějších titulů pro malé děti. Již na první pohled si otevřeného diváka získá nápaditá animace kombinující techniku loutkové stopmotion animace s drobnými prvky kreslené animace a počítačovou postprodukcí. Hlavní přínos pak spočívá v celkovém nastavení postav a jejich profilace v čele s titulní hrdinkou, kterou není nějaká jedovatě růžovoučká princeznička, ale správně lumpačící nezbedná holčička. Jednotlivé díly se věnují osvojování interakce dětí s rodiči a okolím, ale tvůrci k tomuto tématu přistoupili nikoli ze strany despotické rodičovské racionality, nýbrž ze strany dětí, které stejně jako Igam Ogam jsou současně nevážné, hravé, ale i umanuté a egocentrické. ()

Reklama

Galerie (61)

Reklama

Reklama