Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Emerson (Klaus Kinski) se po svém útěku z blázince vrací na zámek Gentry, rodinné vlastnictví Emersonů. V blázinci byl umístěn proto, že měl spáchat ve stavu nepříčetnosti vraždu. Inspektor Craig (Harald Leipnitz) ze Scotlanda Yardu si však není Daveovou vinou úplně jistý... (Pohrobek)

Recenze (13)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Adaptace románu Edgara Wallace. Tentokrát v barvě - černobílé kousky byly přece jenom o něčem jiném. Die Blaue Hand je z velké části stylizována jako horor, a nikterak špatný. Zajímavé je, že Klaus Kinski zde nehraje ani tak psychopata jako charakterní postavu, která postupně dokazuje, že první pohled může klamat. Hezké je i prostředí blázince a zápletka je, jak jinak, výtečná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tahle wallaceovka mě potěšila - dostal jsem přesně to, co od detektivní série očekávám. Tajemný vrah s rukou Freddyho Kruegera, mlha, noční bouře, podzemní chodby, kostry, hadi, krysy a rakev. Mrtvoly se kupí, bezpečno není ani na hradě, ani v blázinci. Skvělá hudba a dvojitý Kinski! Jo a uhrančivá Ilse Steppatová a roztomilý Siegfried Schürenberg (Sir John). Chvílemi jsem se ztrácel, což nebylo až tak na škodu. Nejrealističtější moment - aplikace injekce do žíly. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a je to po snad 20 Wallecovkách jsem našel tu pravou! Nevěřil jsem že najdu nějakou pro mě vysoce nadpůrměrnou Wallecovku ale stalo se. Tohle není krimi spíše jako giallo/slasher. Navíc ve filmu je neuvěřitelná atmosféra a vytí vlků a houkání sov je tu dostatek. Takže tenhle film má za atmosféru čistou jedničku. Kinski je neuvěřitelný ve své dvojroli. A i když je film možná ke konci trošku zmatečný tak je hodně zábavný a vrah je zajímavý a zabije každého. Film hodně také připomýná gotický horor díky tomu kde se příběh odehrává a s těma tajnýma chodbama. Já byl prostě nadšený a kdyby byl změněn konec dal bych i 5*. Takhle dám "jen" 4* a svůj lov na dobrou Wallecovku můžu uknčit. BTW moc se omlouvám fanouškům spisovatele Odgara Wallaceho je jen filmy podle jeho předloh opravdu nějak nemusel. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Creature with the Blue Hand je jedna z mnoha německých adaptací Edgara Wallace, které byly v 60. letech tak oblíbené. V rámci této obrovské série, jde o lehce nadprůměrné dílko vyznačující se barvenou kamerou a dějem velice podobným Tajemnému mnichovi. Jde tedy o spletitou kriminálku, ve které řádí zabijácké monstrum, tentokrát s modrým pařátem. Wallace opět vystavěl velice zamotaný příběh s mnoho postavami a vedlejšími odbočkami. Vohrerovi se ho ale nedaří kočírovat a díky tomu pokulhává nejenom tempo, ale i "horrorová" linie....Škoda potenciál film měl veliký. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že hned na začátku jsem si nedokázal vůbec představit v barevném provedení starou wallaceovku, protože jsem předtím všechny viděl pouze černobílé. Kdo má rád Klause Kinského tak bude určitě spokojen (jako já). Snaha o vyvolání děsivé atmosféry mi přišla taková matnější, než v ostatních wallaceovkách. To ale neubralo filmu na kvalitě. Rozhodně na svou dobu slušně natočené. Zhlédnuto v původním jazyce. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama