Reklama

Reklama

Hyubnyeo : kalui kieok

  • Jižní Korea 협녀 : 칼의 기억 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Psychologické drama o lásce a nenávisti. Paradox boje o moc a lásky až za hrob je popsán na starém příběhu tří přátel, Tří mečů a má epilog v okamžiku, kdy dcera zabíjí své rodiče, původně zrádce Tří mečů. Ke všemu je k pomstě vychována svou matkou. Skoro až zenový příběh.
"Nejlepší věci přicházejí pomalu, aniž by to člověk věděl."
"To co ti způsobuje největší bolest, tě oslabuje, zbav se toho." (PP66)

(více)

Recenze (16)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jak dopadne velký Korejský souboj blockbusterů The Assasination vs Memories of the Sword. Kdo prohrál je z mého hodnocení zcela zřejmé. Film má solidní vizuál, potěší i Rko, ale akční scény jsou pro mne zklamáním. Nejen, že Wu Xia patří mezi můj vůbec nejméně oblíbený druh martial artu, ale dokonce i kamera a střih je na tom poměrně bídně,což k celkovému looku filmu příliš nechápu. Zamrzí také, že Byeong-heon Lee více hraje, než bojuje, ale záporné role mu naštěstí sedí, takže budiž. Z akčních scén, kterých bylo poměrně málo mě zaujalo před finále, které je příjemně brutální a je ve stylu samurajských řežeb, samotné finále je už příliš přitažené za vlasy a lítá se jak v Matrixu,což 2x nemusím. 55% Slabounké místy i dosti rozvleklé. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Kórejci sa pokúsili napodobiť klasické čínske poetické wu xia filmy v štýle kultu ako Tiger a drak a prepojiť to so svojimi štandardnými historickými žánrovkami a síce ma týmto svojim počinom neurazili, ale určite ani výraznejšie nenadchli. Celkovo sa na to pozerá celkom dobre, je to o niečo svižnejšie, než je v tomto type filmu zvykom, za čo určite môže aj častejšie striedanie sekvencií z interiérov a exteriérov, takže to pôsobí podstatne pestrejšie a dej obsahuje viacero prvkov, ktoré mám v tomto žánri rád, ale nedokázalo si ma to získať až tak moc, ako by som chcel a tak ani tá osudovosť na mňa vôbec nefungovala. Takže som sa nenudil, čo ma pri dvojhodinovej dĺžke v tomto žánri vždy teší, ale ani ma to nevtiahlo, takže som si prakticky ani k nikomu nevytvoril nejaký vzťah. A tie poetické prvky prevzaté z čínskej produkcie mimo akcie vôbec nefungovali, dokonca také vyučovanie u majstra alebo rôzne rozprávania o zdanlivo banálnych veciach, ktoré si v podobných čínskych filmoch vychutnávam tu vôbec nepôsobí s takou ľahkosťou, skôr len nechcene smiešne. Po stránke akcie už som o niečo spokojnejší, ale rozporuplné pocity aj tak zostávajú. Na prvý pohľad sú súboje vizuálne v poriadku, choreografia tiež nesklame, sadol mi pestrý výber prostredí, wu xia prvky sú celkom kvalitne zvládnuté, takže na všetky te nereálne skoky sa pozerá celkom dobre a páčili sa mi aj všetky tie prvky vylepšujúce umelecký dojem, ako napríklad snehové vločky a podobne. Ale vôbec mi nesadlo, ako sú súboje natočené zblízka, toto je už ten typický moderný štýl s dravou kamerou a nadbytkom strihov, čo sa práve tu vôbec nehodí a viacero súbojov mi to zbytočne skazilo. Ale minimálne taký stret slepej bojovníčky s presilou na lúke alebo finálny súboj sa mi dosť páčili. Po stránke obsadenia nie som sklamaný, mladá hlavná hrdinka je sympatická a bavila ma aj v akcii, Lee Byung-Hun tu až prekvapivo dobre zvládol nielen zápornú, ale aj kladnú polohu, poteší aj Jeon Do-Yeon ako slepá bojovníčka a ako snáď v žiadnom súčasnom známejšom kórejskom filme ani tentoraz nechýba Lee Kyoung-Young, ale aj tak ma mrzí, že si ma tie postavy až na Lee Byung-Huna ani moc nezískali. A po režijnej stránke je to až na ten dravý štýl v akčným scénach dobre zvládnuté. Takže celkovo ma to bavilo, našiel som si tu toho celkom dosť, čo sa mi páčilo, ale rovnako je tu toho stále dosť, čo by potrebovalo doladiť a tak znovu si to už pravdepodobne nepozriem. 63% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mám rada bitky v bambusových lesíkoch za zvuku skvelej hudby, spomalené zábery lietajúcich bojovníkov v krásnych hanbokoch, starých vševediacich majstrov, milostné príbehy, ktoré skoro nikdy nekončia dobre .. a nemusí to byť ani z Číny, tentokrát mi stačili dve kórejské mená: Lee Byung-hun a Junho. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má mýma očima dvě velké přednosti, tou první je Byeong-heon Lee, tenhle chlapík disponuje charismatem velkým jako vrata a k tomu má i nádherně podmanivý hlas.. Druhou je naprosto okouzlující vizuální stránka, pochvalu si zaslouží jak interiéry, tak exteriéry, stejně tak i kostýmy a výprava celkově, velmi dobře se mi na to koukalo.. Jen toho létání tam na mě bylo moc, s politováním.. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce, zradě a pomstě z éry, kdy čaj, nepokoje a meče vládly zemi... Hodně povedený akčně-historický snímek, který je ještě lepší, než jsem čekala. Z hereckého obsazení určitě stojí za zmínku Lee Byung-hun, který skvěle vystřihnul jak zamilovaného, usměvavého mladíka, tak i nemilosrdného muže toužícího po moci, který jde za svými cíli i přes mrtvoly. Překvapila i Kim Go-eun, která v Monster hrála přitroublou ségru od vedle a tady se celý film ohání holí a mečem. Vizuálně se na to taky hezky kouká (prostory paláce, bambusový les, slunečnicové pole, hory...). A nej asi byly souboje. I Korejci umí lítací styl Tygra a draka. Kdo je má rád, přijde si na své. Přeloženo. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Mistrně postavené psychologické drama lásky a nenávisti. Paradox boje o moc a lásky až za hrob je popsán na starém příběhu tří přátel, Tří mečů a má epilog v okamžiku, kdy dcera zabijí své rodiče, původně zrádce Tří mečů. Ke všemu je k pomstě vychována svou matkou. Korejcům tleskám až skoro za zenový příběh. "Nejlepší věci přicházejí pomalu, aniž by to člověk věděl." "To co ti způsobuje největší bolest, tě oslabuje, zbav se toho" ()

majo25 

všechny recenze uživatele

A je to tu. Už aj Kórejčania sa po vzore Hongkongu dali na wuxia filmy. A tak nie je zvláštne vidieť také donebavolajúce koniny ako skákanie ľudi na stromy, hore, dolu, do strán, let ponad jazerá či sekanie protivníkov, aj keď je človek takmer úplne slepý. Sotva 20-ročná útla dievčina katuje skúsených mužských protivníkov na počkanie a jej ďalší výcvik u sivovlasého dedka trvá odhadom tak jedno-dve popoludnia. Keby som si to všetko odmyslel, príbeh je síce divoký, miestami koketuje s telenovelou ("ja nie som tvoja matka, tvojím nepriateľom je tvoj otec"), príliš sa zaoberá retrospektívami a tým, čo niekedy v minulosti bolo, má viacero korkolomne sa chovajúcich postáv, ale na druhej strane je vizuálne zaujímavý, dej dostatočne akčný a napriek 2-hodinovej stopáži svieži. Lenže odmyslieť sa to nedá. Kórejčania mali pekne krásne ostať pri vlastných vyhotoveniach historických drám. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Luxusně natočená sračka. Kamera super, ale ten scénář, totální shit. 김고은 navíc naprosto nevěrohodná, totálně idiotské chování postav, ale zase alespoň slušné obsazení zbylých rolí. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Už jsem lítací asijský film neviděla roky. A tenhle rozhodně nebyl zklamáním. Překrásné barvy a celá vizuální stránka, bezchybná kamera a příběh o lásce hodný antického dramatu, výborné herecké výkony zejména Byeong-heon Leea. (nebudu na tebe sprostá, ale ráda bych byla, v obsahu se pointa neprozrazuje PP66!!!!) ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když tenhle styl vidím, tak si na to musím nějakou dobu zvykat. To "létání" mi nikdy nějak zvlášť nesedělo... Ale po nějaké době si na to vždy zvyknu, přijmu to a už si jen užívám film. Ten je velmi povedený, krásně vypadá a přináší i zajímavý příběh o pomstě, lásce, zradě a chamtivosti. Herci se nešetřili a podali velmi kvalitní výkony. Celkově se mi film líbil a rozhodně z něj nejsem zklamán. - 85 % ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Neboli to Pompeje nad čím som stál s otvorenými ústami. Nechápal som tej vražde. V ďalekej Ázii, kde som neprijal ten slogan odstráň všetky pocity, iba tak prídeš na cestu meča. Vytrpel som si dosť, vojna tu a tam, než by mi dával rady nejaký majster na bambuse. Ale vtedy mi to došlo. Drgli do mňa dvaja páni Jung a Froide. Analyzuj. Skúšam, deriem myseľ, zatínam zuby ale stále som na povrchu. Nechápem prečo to robia. Idú za vykúpením? Prečo to obilie, ten sneh, tá architektúra, tie šaty, ten pohľad, tá rieka a krv, musia byť svedkami devastačnej emočnej roviny, ktorá pri bližšom skúmaní nemôže pred psychológom obstáť. Toto nie je Európa, ktorej rozumiem živelne. Toto je ázijský folklór, duchovenstvo a púť ich mysle a krajov. Vzdialené v nežnosti tichého letu a pohybu. Toto nie je Cassel, ktorý v Trance zvažuje, či sa dotkne tabletu. V Ázii vám nič nezabudnú, idú po Vás do konca svojho plaču v nádeji na spravodlivosť. Neboja sa, i keď by mali ísť tmavou dolinou. Všetko je s nimi. Spoľahnú sa na formu, ktorá halí divákovu myseľ úprimne a šibalsky zároveň. A tak síce hltám všetko čo vidím, chytám si bok, či nie som zranený, rozoberám svoje drahé čaje (Gyokuro), pozerám na spln v akejsi bázni. No skúste posadiť predo mňa tých troch a spýtam sa ich: Prečo? A čokoľvek mi odpovedia, nebudem im veriť ! //kvalitné kino a závan tigra a draka// (videné 26.02.2016,BDrip) ()

janovrom 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nevěděl, co si o tom mám myslet. Ale pak mi nějak secvaklo (předpokládám), že nakonec se prostě zbavila toho, co jí způsobovalo největší bolest, a že se vlastně zachovala tak, jak ji vychovali. Pak už to celé dávalo smysl a film byl velmi uspokojující. ()

kiararaftl 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: FIlm som si pozrela len kvoli Byeong-heon Lee, ktory je jeden z mojich uplne najoblubenejsich hercov vobec, a ani tu nesklama. Avsak to je jedine, co nesklamalo. Sled nelogicky konani hlavnych postav mi prisiel uplne pritiahnuty za vlasy. Namiesto venovaniu casu naozaj podstatnym momentom je nam naservirovany zostrih velmi tazkeho pribehu, ked vlastne maju vsetci dve mena, najskor je to dcera zavrazdeneho bojovnika, potom dcera nasich hrdinskych milencov. Bojove umenie tiez hruza, jedneho z najvacsich bojovnikov premoze mlada baba ktora dva tyzdne trenuje s ucitelom, ktory trenoval aj jeho. Nehovoriac o uplne najvacsej hluposti prepichnut vlastnu matku a otca a za co vlastne,??? ok otca este chapem, ale za co matku ktora sa cely zivot o nu starala?no neviem, je to proste cisty priemer ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Příliš si hraje na drama, kde ovšem jednání postav chybí smysl a řádná motivace ("to nepoznáte, že je to děvče?"). Děj se odehrává v několika časových obdobích, které přepíná dle lehce nejasně (jak se to hodí). Většina akčních scén se přespříliš vyžívá ve zpomalovačkách a nebo je špatně sestříhána. Spíše zklamání, chtělo to vylepšit scénář a střih a choreografii akce. (2D titulky) Rozpočet: ₩10 billion, Tržby: $ 109 972. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Celkově mírné zklamání. Kdyby byl celý film jako posledních 20 minut - tedy s takovou kamerou, akcí, vizuálem, jednalo by se o neskutečný nářez. Takto je snímek "jen" slušná žánrovka se skvělým Byeong-heon Leem. ()

harumi 

všechny recenze uživatele

Nádherný vizuál. To se tomuhle filmu rozhodně nedá upřít. Dále byly skvělé herecké výkony Lee Byeong-heona a Jeon Do-yeon. Teď k záporům - akce byla místy díky střihům chaotická a taková spíš nijaká. To létání mi třeba bylo fuk. Herecký výkon Kim Go-eun byl dost slabý. Téměř nic kromě breku jsem jí nevěřila. Byla jak prkno, rádoby drsná holka. To mi opravdu kazilo dojem z filmu a díky tomu jsem v půlce chtěla film vypnout... ()

Reklama

Reklama