Reklama

Reklama

Against the Sun

  • USA Ghosts of the Pacific (neoficiální název) (více)
Trailer

Dobrodružný film debutujícího režiséra Briana Falka je natočen podle skutečných událostí a vypráví o letcích, kteří ztroskotali na moři... Je rok 1942. Vojenští letci Tony Pastula, Gene Aldrich a Harold Dixon kvůli nedostatku paliva musí nouzově přistát na moři. Poté, co se jejich letadlo nenávratně potopí na dno oceánu, musí se o sebe postarat sami. Nemají pití, nemají jídlo, nemají mapu. Mají pouze člun a pár drátků, provázků, nožíků. Po dvaceti dnech plavby už ani nevěří návratu na pevninu... (SimpanzJi)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (46)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tuctové ultrafialové survival drama o ztroskotání amerických pilotů za druhé světové na otevřeném oceánu, na kterém rozehrávají tisíckrát viděný utahaný boj o přežití "proti slunci" a neškodným počítačovým žralokům. Vzhledem k tomu, že Nezlomný je v podstatě o tom samém, nedělám si iluze, že debutant Falk využil divácká očekávání a chtěl to nasadit ve stejné době. Problém je v tom, že Nezlomný je fušérská sračka, která dost těžko naladí diváky na sledování toho samého v jiném (levnějším) podání. Musí se ale nechat, že psychologie postav, masky a "praktické" informace jsou zde na mnohem vyšší úrovni než u prvně zmiňovaného shitu. To ale bohužel nic nemění na skutečnosti, že je to místy přehrávané nudné drama s mizernými CGI efekty, kde dojde na žánrová klišé, permanentní modlení, vzývání Boha a jiné nebetyčné americké zlozvyky projektované do filmové tvorby. Stále čekám, kdy někdo konečně natočí film o ztroskotání křižníku Indianapolis, a vysere se na tyto příběhy s identickým nicneděláním postav, kdy jen staticky čekají na záchranu a my je přitom pozorujeme. Nic proti, ale stalo se to v historii tolikrát (a natočilo snad i víckrát), že mě to zkrátka už nijak nezasáhne. 55% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Aká náhoda; včera som pozeral Unbroken a stroskotanci na nafukovačke sa povzbudzovali príbehom o troch chlapíkoch, ktorí prežili 34 dní tiež na nafukovačke niekde v južnom Pacifiku po tom, čo museli núdzovo pristáť na hladine mora. A to boli títo traja! Mňa drbne... ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Po dostatečném odležení přeci jen převládá pocit nedoporučovat tento mořský survival. Neubráním se srovnáním s taky jen průměrným geriatrikem, kterého jsem sepsul za poměr stopáž vs. singlxicht, no na Against the Sun jsem se přesvědčil o tom, že lepší singlxicht než promáčenej pytel slabomyslých dialogů. Jako mizérie to není, ale pod pojmem survival si představuju něco jinýho než jen pití vlastních chcánek z vlastní boty. Zklamání. 55% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Žiadna mapa, žiadne svetlice, žiadne jedlo ani voda..." Tento malý-veľký film mi urobil radosť. Mám rád príbehy o prežití a filmy pri ktorých môžem rozmýšľať, čo by som ja urobil inak. Niečo som na túto tému už prečítal (kámoš Big Bear doporučil zopár skvelých kníh), preto som rád porovnával. Asi najviac som si pri filme spomenul na knihu A. Šišku a jeho "KB-X neodpovedá". Namiesto zimy však túto posádku trápi slnko a samozrejme žiadne jedlo a voda. Mám rád dobrodružné filmy a tento sa mi výborne strafil do vkusu. K dokonalosti chýbala len akčná letecko-bojová scéna, ktorá by nás v úvode zoznámila s posádkou. Nevadí, aj tak som spokojný. 90%. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nebudu se vyjadřovat ke zpracování efektů, holt peněz málo, nedá se svítit. Natočeno to bylo jinak dost slušně. CO mi ale fakt trhalo žíly bylo, že nejednou jsem měl pocit, že přiblblejší trojici trosečníků jsem nikdy v žádném survival filmu neviděl. Jejich chování bylo občas tak neuvěřitelně nelogické, že jsem jim fakt přál, aby tam všichni zdechli. Například ta jejich urputná touha vyhazovat všechny zrovna nepotřebné věci do moře (botama bychom si mohli poškodit člun = vyhodíme boty i s tkaničkama do moře; pistole se nám zasekla = vyhodíme pistoli i s nábojema do moře). Taky mě fascinovala ta jejich počáteční obava, že nemají co žrát...aniž by řešili, že nemají co pít. A nakonec, co uděláte, když kolem vašeho člunu krouží hejno žraloků? No přece si půjdete do moře opláchnou ksicht a necháte si vlnkama jemně ošplouchávat ruce. A pak se ještě budete divit, že vás kousnul!!...All is lost je jiná liga. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Tři hlavní aktéři měli během natáčení nařízenou přísnou dietu (pouze 500 kalorií denně), aby bylo co nejpřesněji vyobrazeno, jak během jejich pouti sestřelení piloti vyhubli. (bigjames)
  • Letadlo zobrazené ve filmu, Douglas Devastator, muselo být vytvořeno z původních plánů, protože na světě již žádné z těchto letadel nezbylo. (bigjames)
  • Skutečný záchranný člun použitý třemi letci v roce 1942 je k vidění v Národním muzeu námořního letectví v Pensacole na Floridě. (bigjames)

Reklama

Reklama