Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý zprostředkovatel eutanazie, syn nacistického doktora, vlastní prostorný dům, který využívá k pronajímání pokojů pohledným mladým studentkám. Záměrně pouze těm… Pak se totiž plazí sítí tajných chodeb, které jsou skryty za zdmi, aby mohl nic netušící dívky šmírovat, případně je otravovat nebo lekat různými nepříjemnými pastmi. Spoustu času také tráví psaním memoárů ve své mučící místnosti. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (15)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitně natočené psycho, opravdu se divím, že tolik zapomenuté a neznámé. Takže docela překvapení. Je to příběh vyšinutého člověka. Klaus Kinski perlí jako všehoschopný šílenec, potomek doktora kdysi působícího v koncentračních táborech. On sám býval také doktor, posílal vyřízené lidi na smrt, až se to nějak zvrhlo a začal posílat na smrt i lidi úplně zdravé. Každopádně nyní si našel novou zábavu - šmírovat, opruzovat, mučit a zabíjet mladé dívky, vzpomínat, hailovat, hrát ruskou ruletu. CRAWLSPACE není čistě jen Kinského herecké představení, ale ano, z větší části je to právě jeho film. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Klaus Kinski sice vypadá, že psychopata ani nemusí hrát, že se s takovým výrazem v tváři už narodil, ale dějově neslané nemastné a těch pár chvilek napětí už to nevytrhne. Sice "povahově" klasická osmdesátka, ale příliš utahaná i v té poměrně krátké stopáži. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Zabíjel jsem pro vědu, teď zabíjím, protože musím. Zabíjení je můj heroin, droga, můj životabudič. - Krásné ženy, starý dům plný pastí a krys a k tomu šílený Kinski, který s rozmazanou rtěnkou vypadá jako Joker. Úvodní probodnutí oštěpem navnadilo, pak se z toho vyklubalo spíše thrillerové drama, kde atmosféru vytvářela především dokonalá hudba P. Donaggia. Některé vraždy jen v náznaku - oči klouzající do sklenice, což vůbec nevadilo. Samozřejmě že film stojí na K. Kinském, to je jasné. Ruská ruleta. Závěrečná naháněčka měla napětí a švih. Jinak spíše nevyvážené, ale já byl spokojen. -Máš krásnou hůl, Alfréde. Je dlouhá, hladká a tvrdá.- 3,5* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Klaus Kinski si svou roli psychouše střihl velice dobžře. Ostatně s tímhle ksichtem ani moc hrát nemusel. Krysy, dívky, psaní, šmírování, pasti, Hitler a hlavně smrt - to jsou koníčky tohohle pana domacího s kterým se rozhodně nudit nebudete. Lepší 3 hvězdy. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Ukrutnej nanervy lezouci bullshit. Koho zajima starej nacek s pizdou v kleci do jehož hobby patří stalkovani a celej film jenom čumí jak dement, tak at se na tenhle skvost klidně podívá..garantuju, že ti slezou nehty jakej je to hruzostrasnej vymrd. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Hned první pohled na Kinského a vše o filmu je jasné, On je prostě odporný psychopat už od pohledu a tady stačí jeden jediný (hned ten první) záběr na jeho tvář a víte, že to není normální člověk ale prostě ujetý magor. Což docela podstatně ubírá na následujícím budování atmosféry. Která postupně mizí a mizí a utápí se v nudné bezradnosti. 2,5* ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujímavý polozabudnutý horor, ktorý je hereckou one man show svojrázneho Klausa Kinskeho. Príbeh je priamočiary, bez výraznejšej dejovej zápletky či zauzlenia. Od začiatku je jasné, komu tu špliecha na maják a časom sú najmä prostredníctvom vrahových monológov a sebavýpovedí čiastočne odkrývané pohnútky jeho zvráteného konania ako aj detaily z jeho temnej minulosti. Hoci viaceré dobré nápady tu nie sú dotiahnuté k dokonalosti, Crawlspace napriek tomu prináša niekoľko pozoruhodných momentov a originálnych hororových vychytávok, vďaka ktorým stojí za to si ho pozrieť. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Obsahově sice průměrný ale-až na naháněčskou koncovku-dost slušně natočený film o jednom tak trošku vyšinutém domácím....Z šedi horrorového trashe to samozřejmě tahá Kinski, který se do toho řádně opřel, i když mu muselo být jasné, že tady se točí čistokrevný brak.................. těch 62% je tak akorát. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Minimalistický slasher, odehrávající se pouze v jednom domě, jehož domácím je vyšinutý syn nacistického chirurga, který šmíruje a vraždí svoje nájemnice. Vhodnějšího herce, než Klause Kinskiho, si do hlavní role tvůrci vybrat nemohli. Natáčení s ním bylo jako obvykle pro celý štáb hotové peklo (viz krátký dokument "Please Kill Mr. Kinski"). Kinski neměl rád, když ho někdo režíroval. Odmítal říkat repliky, které se mu nelíbily, čímž někdy narušoval srozumitelnost dialogů. Rád se režíroval sám. Považoval se totiž za nejdůležitější součást všech svých filmů. A v tomto případě je to skutečně jeho one man show. Nebýt jeho přítomnosti, uzívali byste se k smrti. Ve většině filmu se totiž prakticky nic neděje. Kinski však dokáže svým creepy pohledem diváky nepříjemně zhypnotizovat při pouhém prolézání větracích šachet nebo psaní deníku, což je jeho náplní ve většině filmu (přestože je příběh vyprávěný většinou z pohledu jeho postavy, tak k většině vraždám nakonec dojde mimo obraz). Diváckou pozornost pomůže udržet i Fulciho kameraman Sergio Salvati a De Palmův oblíbený skladatel Pino Donaggio. Film se natáčel v Itálii a velkou část štábu tvořili Italové. Crawlspace tak díky tomu po formální stránce připomíná trochu i giallo filmy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Triler stojí predovšetkým na démonickom Klausovi, ktorý sa v roli nacistického psychopata našiel. Vraždy, krysy, voyerizmus vo vzduchovej šachte, (nevýrazná) hlavná hrdina - to všetko je podružné, niekedy aj nudné. Ale Klaus to istí...teda, ak sa práve nehreháňa na skeletonovom skejte po vzduchovej šachte. To už bola komédia. Škoda slabého záveru, keď sa všetko až príliš ľahko rieši výstrelom zo zbrane. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No fuj ještě že nemáme ty americký baráky prolezlý klimatizačníma šachtama. Dva roky před Brucem Willisem ve Smrtonosné pasti se tam plížil Klaus Kinski, což byl pořádný úchyl (nejen postava, ale co jsem slyšel i herec). Majitel domu, který šmíruje nájemníky, pouští jim do pokojů krysy, chová si ženu v kleci s uřízlým jazykem, hraje ruskou ruletu, sleduje Hitlera, vymýšlí pasti a občas někoho zabije. Na hlavním psychopatovi a jeho představiteli Kinskim to stojí a troufám si říct, že jsem dlouho neviděl takového magora. Zbytek je průměr - vraždy mimo záběr, nezajímavé postavy včetně té hlavní, občas nuda. Ale finální honička domem stojí za to, takže ty tři hvězdy si to bez problémů zaslouží. ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nešli cestou čistého slasheru a vidět jsou až samotné výsledky Guntherovy práce. Klaus Kinski je luxusní úchyl :-) ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Jsem příjemně překvapen. Ale souhlasím s tím, že v ději jsou slabiny, některé postavy jednají nelogicky a spoustu zvratů je nedotažených. Celé to stojí na Kinskim, což film tahá daleko výš, než by normálně byl. Hlavní postava je však úžasná a pro scénu se židlí stojí za to film vidět. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Klaus a jeho psycho snímek,který opravdu zajímavý je,ale postrádá krutější dějovou linii a film by si ji zasloužil,jelikož se chvílemi utápí v bezradnosti a tím se degraduje do šedi průměru. ()

Zeker 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad použiť ventiláciu ako námet na horor. Mohli riskovať, že film nebude úspešný, lebo do vtedy ešte nebol horor o ventilácií. Ale výborné vymyslené, hudba (veľké prekvapenie, strašne dobrá), a aj sledovanie Klausa Kinskiho bola veľká sranda :). Tento film uzavrel mojich 500 ohodnotených filmov a som rád, že to bol práve tento originálny film. Ďalší dobrý film z roku 1986, podobne ako Čata, Top Gun. Určite odporúčam! ()

Reklama

Reklama