Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (CinemArt)

(více)

Recenze (906)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Občas aj Hitlerové deti niečo dobre natočia. Fakjú pán profesor je niečo ako Škola Ro(c)ku, len trošku v drsnejšom prevedení. Príbehom moc nezaboduje, takže Pán profesor vsádza radšej na hlášky a chlast. Za to pani profesorka (Karoline!) zaujme aj bez hlášiek. V celku sympatická a zábavna komédia, ktorá svižne odsypa a občas pripomenie, prečo nám v škole bolo tak dobre. 85% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

nikdy jsem nepochopil tu popularitu kterou si tahle pičovina získala mezi frikulínama.... a nikdy ani nepochopím. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to na hraně, ale za delikátního pana Müllera, který názorně předvádí jediný stoprocentně účinný a správný způsob, jak ve škole jednat s drzými nepřizpůsobivými fakany, tu čtvrtou hvězdu rád udělím. Ohraná zápletka sice nemá co nového nabídnout, ale snad nikdo nemůže pochybovat o tom, že přesně takový příběh má v dnešní době své opodstatnění, navíc v takhle zábavné a směrem ke zde kritizované mládeži přístupné formě... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsme se jednou v devítce sešli s klukama po pondělním vyučování v naší třídě a hráli si na vylodění v Normandii, protože den předtím běžel v telce vojín Ryan. Bylo nás sedum grázlů z áčka, na obědě jsme překecali tři kluky z béčka a dokonce se k nám přidal i Vojta, kterej obyčejně spěchal na jedinej vlak denně, co mu jel domů. Stoly sloužily jako lodě, židle se namířily nohama do vzduchu jako jediná obrana béčáků, kteří jakožto hosté hájili pláž u umyvadel. Útok na béčáky začal nelítostným bombardováním přezuvkama, pak jsme vyskákali na pláž a začali je mlátit urvanejma větvema ze stromů, na který jsme dosáhli z okna. Zrovna když se mi podařilo vyskočit na katedru, abych ukořistil vlajku smrdutejch béčáků, rozrazily se zadní dveře třídy, který vedly do fyzikálního kabinetu a z nich do boje nakráčel náš novej chemikář. Byl vysokej zhruba tak, že já stojící na učitelským stolu jsem mu hleděl přímo do očí a když na nás zařval "co to tady do prdele je za bordel?" leknul se i Havel na zdi. Chemikář bleskurychle přiskočil k tabuli a všechny do jednoho nás sejmul precizníma hodama křídou. Když mu došla munice, sundal mě malíčkem ze stolu a palcem do mě strčil tak, že jsem přeletěl tři lodě a zastavil se až o fíkus v rohu, ve kterým Miky od sedmičky pěstoval trávu. Pak se chemikář rozhlídnul po třídě a znova zahartusil "tady to vypadá jak v Normandii za války, koukejte hned uklidit ten prasečinec a vypadněte domů, smradi!" Tak jsme poklidili a šli. Vojta vyrazil rovnou domů, aby stihnul aspoň večeři, my ostatní jsme v parku za školou ještě chvíli probírali, jak asi bude vypadat příští hodina chemie. A jak vypadala? Bylo to poprvý a naposledy, co jsem zažil aby kantor během jedný hodiny stihnul vyzkoušet sedum lidí z jedný třídy a ještě si nechal poslat nechápající Luckou z první lavice pro tři béčáky. Náš průměr byl zhruba 4.8, ale i přesto jsme to přerostlý chemikářský hovado ten den začali sborově milovat. A bylo to oboustranný, protože když dva víkendy nato běželo v telce finále MS ve fotbale, při následným pondělním mači mezi áčkem a béčkem nám dělal gólmana právě on. P.S: Vyhráli jsme 6:0, protože nejmenší branka, která by za tím dvou a půl metrovým hovadem byla vidět, je rugbyový háčko. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Tato natolik bizarní záležitost puštěná jako doprovod k vaření v telce si nakonec vyžádala moji plnou pozornost. Variací na toto téma je spousta, přesto v podání učitele Millera překvapivě dobře funguje. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Na německou provenienci nečekaně vtipná a lehkonohá gangstersko-učitelská komedie tažená zejména skvělým a roztomilým Elyas M'Barekem. Každého, kdo si vzpomíná na suchopár školy a chce se bavit, tahle šňůra komických situací a vtípků musí pohladit duši. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Příjemně si nebere servítky, i přes šablonovitý příběh skvěle uteče a na konci vlastně doufáte aby to skončilo, jak má a to se u podobných filmů hodně cení! Po dlouhé době slušná komedie. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Až nepochopitelně nadhodnocený komediální film, jenž zanechává spíše zahořklý a utrápený výraz než-li úsměv a radost. Žádné herecké představení se zde nekoná a kromě hlavního hrdiny jsou postavy naprosto nesympatické a nezajímavé. Nějaké vtipné náznaky se občas najdou, ale bohužel nejsou ničím originální a spíše jen kopírují. Film lze shrnout jako balast trapných a nevkusných vtípků, pod kterými se skrývá podprůměrný příběh. [25%] ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi vážně někde jinde... Komedie s přestřeleným vulgárním humorem, který mi byl odporný v deseti, v patnácti (cílovka?), ve dvaceti, a který je mi odporný dodnes. Myslím, že předělání Shakespeara do "Julie, číčo! Pojď šukat!" tuhle "výbornou komedii" parádně shrnuje... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ale áno, celkom to funguje - zábavné a aj keď dejová linka ide podľa osvedčenej predvídateľnej šablóny tak nenudilo. Možno je to hercami a tiež vďaka pár absurdným vtipným scénkam, ktoré tomuto komediálnemu námetu priniesli svieži vietor. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

O natáčení tohoto filmu jsem věděl snad od jeho první klapky, díky facebookové stránce mé herecké oblíbenkyně Karoline Herfurth, která o něm loni postovala ostošest. Byl jsem tehdy smířený s tím, že se tento film stejně do české distribuce nedostane, jsem tedy příjemně překvapený, že jsem se mýlil. Z rozhodnutí českého distributora uvést film do kin pouze v českém dabingu jsem ovšem strašně zklamaný - na film jsem vyrazil pouze kvůli herecké přítomnosti zmíněné oblíbené německé zrzky, a tak jsem byl připraven o její hlas. Nutno ovšem dodat, že dabing je překvapivě velice kvalitní, což je společně s faktem, že většině Čechů je zvuk mluvené němčiny protivný (o neochotě číst titulky u komedií nemluvě), pravděpodobně dostatečné opodstatnění pro neexistenci verze s titulky, ale stejně... fakjů, CinemArte. Za sebe musím říct, že jsem moc neměl představu, co vlastně od tohoto filmu čekal, kromě pokoukání na Karoline Herfurth v roztomilých brýlích, byl jsem proto velice příjemně překvapen, že je to nečekaně vtipný a dobrý film, který si kromě vydatné nálože vtipu stihne vzít na paškál i řadu nešvarů v současném školství. Ačkoli komedie ze školního prostředí obecně nesnáším, zde jsem neměl problém užít si dvouhodinový děj - jehož zápletka je sice těžce uvěřitelná, ale o to víc divácky vděčná (jako ostatně všechny filmy ze školního prostředí - asi proto mi tak tenhle typ filmů jinak leze krkem). Obsazení hlavních postav je výborné - Elyas M'Barek je rozený sympaťák a Karoline Herfurth se mi snad v žádné předchozí své roli nelíbila víc. Poté, co se ve filmu vysvětlí i původ toho, kde se vzalo to "Fack ju Göhte", jsem dokonce i ten šílený titul vzal na milost, a shledal ho vlastně velice zábavnou slovní hříčkou (s níž se podle mě mimochodem český překladatel vyrovnal se ctí). Filmu by jistě šlo vyčítat jistý výskyt žánrových klišé či občasné překročení, řekněme, dobrého vkusu, ale v porovnání s hollywoodskou teenagerskou produkcí mi stále přijde, že tenhle film je dost jinde - a že je z něj cítit jakási německá preciznost a perfekcionismus (což současně filmu nebrání v tom, aby během závěrečných titulků neukázal řadu nepovedených záběrů). Za mě osobně spokojenost a 4 hvězdy - celý sál se prohýbal smíchy skoro po celou projekci, mě samotného nevyjímaje. Nezbývá než doufat, že se k nám do budoucna bude dostávat více podobně vydařených evropských filmů, které představují příjemné oživení v záplavě unylé americké mainstreamové produkce. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Roztomilé německé pohlazení mnohokráte omletého tématu, kterak se nejhorší třída školy tou nejlepší stala, nepostrádá vtip a překvapivě i šarm. /// Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Německý občan Hans Štetke si po projekci filmu nevybíravě stěžuje: Donna Wetter! Ich verstehe, že Spaß muss sein, ale tochle být zu viel. Na ja, das war ein Lustspiel! Groteskny pojety, abnormale Arschloch je ten resišer. Ja trpěla, ja skuchrala, ja nenafidela cely svet jako za druchy svetofi falka. Gott sei Dank, že se tocho Himmler nedozšil. To by se dyfil, kdo chral chlafny roli. Žadny hubsch Arijec, aber Pelem Sahib, co fipadal, jak když kybl tžernycho kafi fipil. Nein, nein, ja huplne šok utrpela. Das ist schrecklich! Klidne bych i Falco brala, aby byl pžijat za Deutsche obžan in memoriam, než toto. No, a já se k Hansovi připojuji. Ty pičo, to radši opíchám Merkelovou, než tohle vidět podruhé. Ten film chce být sexy, cool, vtipný, ale má tak maximálně vtipy pro děti předškolního věku. Nikdo nehrál normálně. Buď přehrávali, nebo nehráli. Problémová mládež není osobitá, učitelský sbor je banda stupidních kravek, co by možná složila zkoušku z kuřby v německém fekál péčku a nevyrostlý německý sekáč Elyas M´Barek je jak Sagvan Tofi, stejně i tak hraje. Samozřejmě nenapíši nic nového, že se film zřetelně inspiroval americkými Nebezpečnými myšlenkami. Změna charakteru maníka, co má zprvu všechno na háku, v zamilovaného a citlivého blba, co chce dál na škole učit, je fakt gut. Chybu nemělo, jak mu ředitelka vystavila patřičný doklad o vzdělání. Jo, obojí bylo hodně uvěřitelný. Filmem v jednom kuse hrály nějaké songy. Ani na Vlachovce nehráli tolik písniček, co tady stihli za jeden film. Tahle blbost nejapná má ke dvěma hodinám. Ty vole, mě náckové polejvali jak Hašlera na mrazu. Taky jsem měl chuť řvát. Ale aby to skončilo. Nakonec to odneslo jen moje IQ. Zjistil jsem, že po zhlédnutí tohoto filmu, mně byla vygumována jedna cifra. Nyní mám IQ 40. Danke! Jakýpak Danke! Fakjů, oligofreniku Boro Dagtekine! 0% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Konfrontace kriminálníka se školním prostředím má sama o sobě obrovský komediální potenciál. Na jeho plné vytěžení je ovšem kromě sympatického obsazení potřeba opravdu dobrý scénář a režie. A tyto dvě klíčové složky jsou zde bohužel na velmi průměrné úrovni. Mezi německými komediemi (tohle slovní spojení je pro mě skoro oxymoron) je to ale samozřejmě jednooký král mezi slepými.... 60 % ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Německá komedie působící jako "made in USA". Dal bych o hvězdu víc, nebýt toho klasického, už fakt trapného závěru, kdy se z kriminálníka stane úžasný manžel, kterého zbouchne největší hloupoučká slepice na škole a z parchantů hvězdní studenti. Docela vtipný počin, který ale ve výsledku nenabízí nic nového a neotřepaného. 3-4*, 12.9.2014, kino ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak táto nemecká teenagerská bláznivá komédia ťaží najmä z toho, ako je úplne mimo realitu. V podstate tento gympel je len hraná verzia elementary v Springfielde. Niekde tento dadaizmus funguje viac, niekde menej. Viac pri niektorých fórikoch, ktoré niekedy vôbec nesúvisia s dejom, tu u mňa vedie "podávač" tovaru v automate, menej už pri napĺňaní povinnej scenáristickej mustry. Stále je to ale ako celok výborná zábava, na ktorú sa ale treba správne naladiť a uvedomiť si, že tu nejde o žiadne zrkadlo stavu nemeckého školstva a mládeže. Ale možno ak by som mal dieťa v tomto veku, tak by som mal iný názor... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílená německá komedie. V jednoduchosti je krása a tento film si zřejmě najde své cílové diváky. Když opomenu ten přeslazený glückliches Ende, tak není téměř nic k vytknutí. Snímek si na nic závratného nehraje a sype jednu parádní hlášku za druhou. Nasmál jsem se vážně do sytosti. Herecky mě snímek taky nijak neiritoval. Nevybavím si lepší německou komedii. Tohle se vážně extrémně vydařilo. Navíc jsem si mohl vyzkoušet, co všechno z němčiny už se mi podařilo zapomenout. Naštěstí tu byly čobolácké titulky, bez kterých bych se rozhodně neobešel. Docela mě udivuje, že se zde nashromáždilo tolik negativních ohlasů. Každému muselo být jasné do čeho jde. Typický německý humor. Buď ho máte rádi, nebo ho rádi nemáte. Je to stejné jako s německým pornem. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

U první půlky jsem málem usnul a ta druhá mě pro změnu fascinovala. Nádherný příklad toho, jak dokáže jedna, dvě písničky změnit absolutně názor na film. (viz. Let Her Go, Pumpin Blood). Fakjů pane učiteli je taková kvalitnější odpověď z Evropy na Zkaženou úču. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

SUPROVÁ komedie (komedie roku 2014). Parádní herecké obsazení, smál jsem se po celou dobu. Na Německo dóst dobré. Líbilo se to každému, komu jsem to doporučil. Elyas M'Barek típek jak hovado tady. ()

Reklama

Reklama