Reklama

Reklama

Rammstein: Engel

(hudební videoklip)

Obsahy(1)

Ku songu "Engel" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip, ktorý natočil rakúsky režisér Hannes Rossacher. Nechal sa inšpirovať akčným vampire horrorom Od súmraku do úsvitu (1996). Parafrázuje scény, ktoré sa odohrali v drsnom mexickom striptízovom klube Titty Twister, pred vypuknutím upírskeho masakru. (MM_Ramone)

Recenze (19)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Engel je jednoznačným vítězstvím hudby nad obrazem. Muzika je zkrátka skvělá a klip jí přes veškerou snahu nestíhá. Samozřejmě nenám nic proti párty, na které se hraje řízná hudba, běhají tam polonahé děvy a mezi nimi trdluje týpek s plamenometem. Jenže od monitoru si to člověk až tak neužije. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Engel" je v poradí druhá skladba z druhého radového štúdiového albumu nemeckej industrial metalovej hudobnej skupiny Rammstein. Album nesie názov "Sehnsucht". Vyšiel dvadsiateho druhého augusta roku 1997 pod značkou vydavateľstva Motor Music. Ku songu "Engel" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip, ktorý natočil rakúsky režisér Hannes Rossacher. Nechal sa inšpirovať akčným vamp horrorom Roberta Rodrigueza "Od súmraku do úsvitu" (From Dusk Till Dawn). Parafrázuje scény, ktoré sa odohrali v drsnom mexickom striptízovom klube Titty Twister, pred vypuknutím upírskeho masakru. Nápad to je celkom zaujímavý, ale jeho realizácia nedosahuje požadovanú atmosféru. Nevydarilo sa to tak, ako sa očakávalo. *** ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hudba ušla, klip slabší, párty drsná, no nie je to môj štýl, chýbal tomu nejaký pamätnejší moment, plameňomet bol určitý použitý motív, deti tiež, lacne oblečené ženy možno tiež, ale ako celok to nemalo silu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Baranidlo vie, čo je pre koho chutné a ako to bude šmakovať. Takže sa dočkáme vo videoklipe scén, ktoré chutia presne tak ako majú, aj keď nie sú originálne.Čo ty na to Quentin? ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit. Skvělý song, padnoucí klip. Vesměs poslední song každé rockotéky s videodoprovodem. Elektrizující. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Sice vynikající písnička, ale klip hodně pokulhává ... Jistě, chlast a ženské, co jiného bysme mohli od Rammstein čekat, že jo, ale za mě osobně průměr ... Kluci mohli natočit něco daleko lepšího ... ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Druhý štúdiový album skupiny Rammstein "Sehnsucht" je diskutabilnou záležitosťou. Okrem legendárnej skladby "Du Hast" na albume ťažko nájsť ďalšiu skladbu, ktorej by sa podarilo získať takú veľkú obľubu medzi poslucháčmi. O niečo podobné sa však snaží táto pesnička, ku ktorej nemecké zoskupenie nahralo v roku 1997 aj videoklip. Každá snaha by sa mala aspoň ceniť, čo treba urobiť aj pri tomto počine, ale rovnako treba jedným dychom dodať, že sa nejedná o najlepšiu voľbu. Už samotná pesnička nie je zvukovo nejakou prevratnou záležitosťou, dokonca z nej ani necítiť potenciál posunúť aj kdesi vyššie. Dominantným prvkom, okrem solídnych gitár a miestami elektrického klavíru, je takmer neustále pískanie gitaristov a basáka Olivera Riedela, ktoré už po niekoľkých sekundách od začiatku skladby začne nejednému poslucháčovi liezť na nervy. Akosi to nepasuje do ucha. Skoro ako celá pesnička, pričom ani jej tvrdé pasáže výraznejšie nezaujmú. Rovnaký dojem ako skladba zanecháva aj videoklip, ktorý je síce pojatý typicky "rammsteinovským" spôsobom, ale pôsobí fádnym dojmom. Členovia skupiny v ňom vystupujú ako návštevníci akéhosi zvláštneho nočného podniku, kde nechýbajú obnažené slečny a pyrotechnika. Znie to zaujímavo, ale, bohužiaľ, nie je. Engel je relatívne pomalou skladbou, jemne údernou, ktorá má stabilné miesto aj na koncertných setlistoch skupiny. Baviť sa o ňom ako o nejakom veľkom hite ale nemožno. Vrámci tvorby Rammstein sa jedná o jeden zo slabších kúskov po zvukovej, rovnako ako aj po vizuálnej stránke. Je to anjel s dosť pošramotenými krídlami. ()

MissiPippi 

všechny recenze uživatele

Inspirace scénou se Salmou Hayek z filmu Od soumraku do úsvitu je nepopiratelná. Bohužel, již to nemá ty správné "grády". Kapela ale kopírování směle dohání vsazením andělských děcek do klece, což evokuje domýšlejícím jedincům nejedno poselství. Nicméně videoklip krásně vybarvuje text songu a audio je samo o sobě na výbornou. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Co k tomu? Shodnu se s uživateli, že v rámci videopočinů kapely vznikly mnohem lepší kousky, ale hudba je tu perfektní. Engel je navíc první píseň, kterou jsem od Rammsteinů kdy slyšela (celé Sehnsucht paradoxně až po Mutter). 75% ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Výborná písnička. Klip mě trochu nebaví, hlavně jeho vizuál mi trochu evokuje chaotické výlevy typu Hrobař (to hodně přeháním :), nicméně jde o dobu undergroundového období Rammstein, takže je vlastně všechno v pořádku. Ale jak říkám, radši z cédéčka. ()

Reklama

Reklama