Reklama

Reklama

Kelly je krásná agentka FBI, kterou služba zavede do Istanbulu, aby vyšetřila zmizení profesora Pensdergasta, atomového vědce, vedoucího amerického vládního týmu zkoumajícího možnosti nukleární energie. Podezřelým z vědcova únosu se zdá být majitel tajného kasina Tony. A tak se do hry dostává agentčina neodolatelnost a jeden milion dolarů. Napínavý příběh à la bondovská dobrodružství. (NFA)

(více)

Recenze (21)

choze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako malej snad ještě za komančů a tenkrát to byla bomba. Ještě si pamatuju poslední scénu filmu, kde si hrdina se svou partnerkou chtějí po náročné akci trochu užít ve vlakovém kupé, když okno roztříští kulka a hrdina zvedne hlavu a bezstarostně řekne něco ve smyslu, že už by si padouši mohli dát pohov... ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé. Odstupem času lze říci, že když si vzpomínám, tak jsem na to koukal jako tele na pračku. Poněvadž už ten název voněl jakýmsi přitažlivým dobrodružstvím. Ve skutečnosti se tenkrát za doby socialismu nemohlo nelíbit. Bylo to víceméně něco jako cottonovky od Haralda Reinla. Pravdou ovšem je, že film už dost zestárl. Na jedné straně je to fajn, že to ještě baví, no a potom je tu i ten fakt, že to ztratilo tu působivost, kterou mělo předtím. Což neznamená, že by mě to nějak nudilo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Roztomilá starosvětská záležitost která už dnešnímu publiku nic neřekne, ale pro pamětníky mezi které už se pomalu taky počítám je to příjemná byť lehce naivní dobrodružná zábava. I když já osobně neměl o existenci tohoto filmu ani potuchy. Objevil jsem ho náhodou na youtube sice v nic moc kvalitě, ale aspoň s excelentním původním Československým dabingem. V hlavní roli sympaťák Buchholz červený jaguár exotické prostředí Istanbulu a spousta naháněček pěstních soubojů přestřelek a výživných hlášek. Kde pak tvůrci brali inspiraci je zřejmé a např padouch s železnou rukou a nožem v ní by se neztratil v libovolné Bondovce. Tohle můžu.80% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dávno před tím, než se na našich plátnech proháněl Cruisův Ethan Hunt, filmový svět měl svého sympaťáka-tvrďáka-mucholapku na ženy - Horsta "Tonyho" Buchholze. Napínavá akční dobrodužná detektivka s komediálními prvky a výtečným starým českým dabingem - co si více přát? Mimochodem, geniální dabing stvořili v brněnském studiu Československé televize (Buchholz - Ladislav Lakomý, Koscina - Helena Kružíková, dále Dagmar Pistorová, Vladimír Pavlar, Milan Vágner, Jiří Tomek, Otakar Dadák, Oldřich Slavík, Blažena Rýznarová, Jiří Valchař) - kdo o nich kdy slyšel... a přesto jejich hlasy pozvihly film do výšin. Jsou to také dialogy, vedené možná trochu spisovnější češtinou a (dnes bychom řekli, že archaickou mluvou) s dnes již méně používanými výrazy, které svého diváka baví dosud. A pokud neumřeli, čekají doteď, až nějaký jouda z Bontonu nebo odjinud vezme kalkulačku a najme čtyři až šest ještě větších joudů, kteří film znovu (a za pár šupů) nadabují za den. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě provázel celé dětství (a to už byl tehdy 20 let starý ). Dle mého názoru veliká klasika svého žánru. Dostatek napínavých akčních scén a zároveň vkusný povedený humor. Scéna, kdy se hlavní hrdina pere s mužem, jenž má místo zápěstí kus železa ze zasouvacím nožem, byla moje nejoblíbenější :) . ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Půvabná agentka, atraktivní destinace a únos významného vědce zapojeného do jaderného programu. Pár takových filmů jsem už viděl a že se jich tehdy v západní Evropě točilo dost. Je ale pravda, že ne každý takový film měl k dispozici Horsta Buchholze a výborný český dabing, tomu taky přikládám zdejší poměrně vysoké hodnocení. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Keď som videla prvý raz Sedem statočných, šialene som sa zamilovala do Brynnera. Horst ma zaujal až tu. To bolo niekedy veľmi dávno. Veľmi. Ale Brynnera mám rada furt. ;-) Horst je "len" cucák. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Pěkná, zábavná variace na jamesbondovské téma, která má švih, správně playboyovského hrdinu, opravdu sličnou hrdinku a příslušné množství padouchů určených k likvidaci (zvláště Mario Adorf je padouch jak má být). Účinek mocně podrhuje nazaměnitelný brňácký dabing. ()

Dawe.zs 

všechny recenze uživatele

Film Dobrodruh z Istanbulu, který natočil režisér Anthoni Isari s tenkrát velmi populárním Horstem Bucholzem v hlavní roli. Svým způsobem tento film připomíná filmy Muž z Ria nebo Muž z Honkongu. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velký hit socialistických kin na který se nezapomíná! Atraktivní prostředí, neohrožený hrdina, krásná agentka a padouch, co má nůž v kovové protéze! ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......klasický dobrodružný film rokov 60-tych,inšpirovaný  zrejme .J.Bondom.....sympatický H.B. ......i ženské osadenstvo ako z Bondovky  :)  ....dobrý film...... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Akási kontinentálna odpoveď na britské bondovky. Samozrejme s málo charizmatickým hl. hrdinom, s o trochu horším spracovaním, so slabšími súbojmi; akurát zamotanosťou zápletky si môžu podať ruky. Mladý a chudučný Buchholz je málo presvedčivý, o jeho súbojoch ani nevravím. Zaujímavejšie sú zvučné mená vtedajšej doby v roli záporákov - Adorf a Kinski; škoda, že v dlhočiznej stopáči nedostali viac priestoru. Plusom je aj netradičné - istanbulské zasadenie. Tam však klady končia. Chýba atmosféra a z tej nehodiacej sa a hlasitej orchestrálno-bigbíťackej hudby dúfam, že nebudem mať nočné mory. Skratkovitý dej s mizerným strihom zasa vravia o vtedajšej nízkej kvalite a skúsenostiach s akčnými filmami. Akcie je dostatok, možno aj na úkor dobrodružnosti, ale dnes je tento film iba ťažko sledovateľný bez zhovievavého úškrnu. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Přesto že nikde není uvedeno že se jedná o komedii je tu mnoho rádoby veselých scén bohužel k smíchu jsou i ty co byly myšleny jako vážné... spojení nervy-drásající hudby s brněnským dabingem je neodolatelné... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu extrémně rychlý a akcí nabitý snímek. Ač nemám Buchholze v oblibě, musím uznat že byl docela dobrý. Bohužel jsou chvíle, kdy se nic neděje a to pak člověka nudí. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Klasický dobrodružný snímek se v ším všudy, tak jak má být. Zajímavá zápletka, napětí i humor, skvělé herecké obsazení a herecké výkony, prostě klasika, která se dnes hned tak nevidí. Mezi dobrodružnými filmy je to určitě jeden z těch lepších, i když si uvědumujui, že umělecká hodnota snímku nic moc. Je to ale skvělá zábava pro diváka a o tom by především ve filmech mělo jít. Proto dávám 5*. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Tak to je naše rodinná legenda. Už ze sentimentu musím hodnotit takhle, i když kdybych to viděl dneska, tak bych asi už tak nadšený jako před těmi deseti lety nebyl. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tento film na mě nějak nezapůsobil.Opravdu skvělý dabing ale ta zápletka mě přišla až moc zamotaná a zbytečně.Je ale také možné že jsem nepochopil princip tohoto filmu,protože jsem se moc nebavil.60% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Celý film mne iritovala hudba, která se tam vždycky nějak divně rozeřvala. Takže bylo nutno neustále manipulovat se zvukem. A film celkově?? No, už se nedivím různým parodiím na tento žánr. Možná druhdy dobrý snímek. Dnes, nic moc. Zbytečně zamotané. Mne to nějak moc nevzalo, přiznávám jisté dobré záběry, ale jinak to fakt nemusím. 2015032211150/1153 ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Docela podařený eurospy a to trošku navzdory titulárnímu Dobrodruhovi. Tony je totiž frajer, který se prohání rudým sporťákem a nenechá na pokoji žádnou sukni. Ale zbytek filmu už není tak moc…italský. Předně je vidět slušný rozpočet, nicméně místo stylových vystoupení v nočních klubech, posedávání kolem hotelových bazénů či tlachání ve sterilních pokojích se dočkáme podařeného příběhu ve skvělých kulisách. Příběh šlape, drží pohromadě a směřuje odněkud někam, akce, humor i mluvení jsou dávkované přesně tak akorát. A i když tohle není ten europsy s padouchem v podzemní skrýši, gang záporáků je poměrně zajímavý, ale i Tony má k ruce podařené pomocníky a vlastně i celý jeho klub vidíme trestuhodně málo. Navíc k tomu Istanbul, který tvůrci těží, co to dá a navrch podařený soundtrack. Je jen škoda, že agentka Kenny (Sylva Koscina) má příliš málo prostoru. Dobrodruh z Istanbulu není eurospy, který vyrazí dech, ale rozhodně zabaví a nadchne. ()

Reklama

Reklama