Reklama

Reklama

Les Fruits de la passion

  • Japonsko Shanghai Ijin Shôkan - China Doll (více)

Obsahy(1)

Děj se odehrává ve 20. letech minulého století v Číně, kam přijíždí bohatý Angličan sir Stephen se svojí schovankou „O“. Ta mu vděčí nejen za svoji záchranu před neblahým osudem sirotka, ale také ho oddaně miluje a je mu ve všem podřízena. On však sleduje pouze své vlastní obohacení a zaměstná „O“ v místním nevěstinci. Sir Stephen ve snaze využívat své okolí pouze k vlastnímu prospěchu nakonec zjistí, že vše se začíná obracet proti němu v okamžiku, kdy se „O“ zamiluje do mladého revolucionáře… (ČSFD)

(více)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval kvůli K. Kinskému, oblíbenému to záporákovi. No, toho záporáka odehrál standartně dobře, ale zbytek filmu dost je zklamání. Film je jen "kvalitnější" soft-porno, libido jistě stimulující, ale srandovní tam, kde se snaží být být "uměleckým filmem". ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší je výtvarná stránka díla a přesvědčivě dobře zachycené pohnutky několika postav. Slečna "O" bez úsměvu a její trávení času v nevěstinci. Klaus Kinski se svou milenkou pozoruje svou nevěstku při práci. Čínskému mladíkovi, který se zamiluje do slečny "O", se konečně splní jeho očekávání. Nejvíc mi vadí, že Číňany hrají Japonci. ()

Reklama

pm 

všechny recenze uživatele

Snad bych od filmu plného symboliky smrti, uvozeného Baudelaireovým veršem a s Klausem Kinským v roli ústředního hnusáka mohla čekat něco víc. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirovaný novelou "Retour à Roissy" (původně také "Histoire d'O") od Anne Desclos. (ČSFD)

Reklama

Reklama