Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Londýne bola zabitá druhá obeť s pomocou ihly s prudkým jedom, na ktorej bol napichnutý gumený pavúk – čierna vdova. Toto znamenie zneistí spoluvlastníkov londýnskych novín Sensations. Redaktor týchto novín Wellby (O.W. Fischer) sa chce dozvedieť viac. Stopy ho dovedú k starej expedícii v Mexiku, ktorej vodca zomrel na uhryznutie čiernej vdovy. Členovia expedície, súčasní majitelia novín, dostanú strach... (Flego)

(více)

Recenze (4)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tajemství černé vdovy mě ze všech filmových adaptací románů Louise Weinert-Wiltona oslovila nejméně. V tomto případě zapracoval zub času dost viditelným způsobem. Akční scény působí komicky a uměle, kriminální zápletka je celkem slabá a humorné scény (zejména s postavou Fishe) byly spíše trapné než vtipné. Na druhou stranu mě zaujala scéna s písní o Černé vdově, která pěkně pasovala do příběhu. Z hereckého obsazení mě nejvíce oslovil Klaus Kinski, zbytek byl poněkud nezajímavý. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď sa v Nemecku na prelome 50-60 rokov zrodila úspešná séria kriminálnych príbehov podľa románov Edgara Wallaceho ( neskor aj jeho syna Bryana ), konkurenčná filmová spoločnosť Constantin Film hľadala, ako sa priživiť na diváckom úspechu. Do rúk je padli štyri kriminálne romány Louise Weinert-Wiltona ( vlastným menom Alois Weinert ), podobne odohrávajúce sa v anglickom prostredí, s rovnakou typológiou hlavných postáv ako používal Wallace a s pomocou španielského koproducenta vznikli štyri filmy ( v poradí Der Teppich des Grauens, Die Weisse Spinne, Das Geheimnis der schwarzen Witwe, Das Geheimnis der chinesischen Nelke ). Tajomstvo čiernej vdovy ako by sa preložil tento snímok má všetky spomínané vlastnosti populárnych "wallaceoviek", odohráva sa vačšinou v tme, má však veľmi pomalé tempo založené na dialógoch a akčných scén je poskromne. Možno splnil cieľ producentov, mňa príliš neuspokojil. Prvý komentár, druhé hodnotenie. ()

Reklama

petrik11 

všechny recenze uživatele

Naivné, ale pozerateľné. Čo tomu vytýkať? Prostoduchosť, šablónovitosť? V žiadnom prípade. Jednoduchá oddychovka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Expedice do Mexika před mnoha lety se poněkud zvrtla a její vůdce nešťastnou náhodou zemřel. Zbytek expedice najde aztécký poklad a založí společně novinářskou firmu. Jenže pak začnou jednotliví členové umírat a zdá se, že mají temné tajemství. Černá vdova si brousí jedovatý osten a zbývající členové mají důvod se bát. Spíše podprůměrná wallaceovka, které chybí jednoznačný kladný hrdina. Novinář Wellby jím asi má být, ale je stále nadranej, takže nic. Ozdobou je opět Karin Dorová, statického paňáka zde ztvárnil Kinski. Pěstní souboje jsou tak komické, že dělají chvílemi z vážného příběhu parodii, přitom zdrojem humoru by měl být jen Eddie Arent... Tajemno chybí, o mlze se jen mluví a závěr v přístavu je natažen co nejvíce. Hudba velmi dobrá. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama