Reklama

Reklama

Jackie bez Jacka

(TV film)
  • Česko Tajné rozhovory Jackie Kennedyové (více)
Francie, 2013, 84 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Patrick Jeudy

Hrají:

John F. Kennedy (a.z.), Jacqueline Kennedy (a.z.), Lyndon B. Johnson (a.z.), Robert F. Kennedy (a.z.), Lee Harvey Oswald (a.z.)

Obsahy(1)

Nikdy je nesmíte zveřejnit! Takto okomentovala bývalá první dáma Spojených států amerických sérii rozhovorů, které poskytla nedlouho po zavraždění Johna Fitzgeralda Kennedyho. Nyní byly zpřístupněny. Poprvé po více než padesáti letech máme možnost vyslechnout si tajemství, které čerstvá vdova po JFK sdělila proslulému historikovi a novináři Arthuru Schlesingerovi krátce po manželově smrti. Tématem sedmi interview byly nejen velké dějiny, ale i její vlastní příběh, její soukromé názory. Na to, aby se tyto rozhovory nikdy nedostaly na veřejnost, dohlížela po Jackiině smrti v roce 1994 její dcera Caroline. Jenže při rozvíření nejrůznějších dohadů, které se objevily při příležitosti 50. výročí zavraždění jednoho z nejcharismatičtějších a nejoblíbenějších prezidentů v dějinách USA, se Caroline rozhodla nahrávky zpřístupnit. Francouzský režisér Patick Jeudy umně kombinuje komentované archivní záběry s útržky Jackiiných odpovědí a vytváří tak celistvý obraz její osobnosti, jejího postavení coby módní i společenské ikony 60. let a jejího vlivu v Bílém domě. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade o pocitoch prvej dámy. Vyšetrovaniu onoho skutku sa síce venuje len okrajovo. Každopádne, zas tak zlý tento dokument nie je. Akurát sa zameriava na niečo iné. Tých ohľadom vyšetrovania je pomerne dosť, no aj tak nevyriešili ani hovno ... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Jackie nebola len obyčajná Barbie-girl, vedela byť riadne nepríjemná a sebestredná. Pán prezidenta však milovala ... Aj Onassisa neskôr :0) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o tomto slavném atentátu. Těžko říct, jak to tehdy přesně bylo a proč k tomu vůbec došlo. Určitě je to ale jedna z přelomových událostí 20. století. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hysterické reakce Jackie vydají za víc než ty bizarní věci, které se o ní celá léta psaly. Zajímavé také je, že na záběrech vidíme úplné jiné složení americké společnosti než dnes. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Byl to děvkař a Oswald vrah. Ať už zabil sousedovic slepici na dvorku,nebo Kennedyho. To máte už dnes stejně fuk. Hihi.:) V každém př.,se stejně dozvíte to,že ho zbožňovala i přes to všechno. Takže si lze položiti otázku...byla fakt tak blbá,nebo jen zamilovanááá? Nevíme. A nikdy se to už stejně nedovíme. Tak! ()

sator 

všechny recenze uživatele

Média tu nejsou proto aby nás informovali, ale aby nás přesvědčili o své " pravdě "jaký tedy má smysl sledovat snímky tohoto typu? Zaplašit naší vlastni prázdnotu... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tak trochu (víc) tomuto dokumentu nerozumím. Byl uveden na ČT 2 jako Tajné rozhovory Jackie Kennedyové, ale zároveň je to i dokument s názvem Atentát na Kennedyho zblízka. Pokud jde skutečně o tytéž dokumenty, musí to být rozděleno na dvě části, kdy jeden díl jsou pouze pořízené autentické materiály s novým či původním komentářem, což je docela zajímavá část, 80 %, zatímco druhý jsou ty rozhovory. Jako dokument o vztahu Jackie k JFK nebo jako její vyznání životních osudů tento film beru, ale jako dokument o něčem tajném? V ŽÁDNÉM případě. Český název je neskutečně zavádějící, sice jde o zpracované osmi hodinové nahrávky, které měly spatřit sluch světa až 50 let po smrti Jackie, ale nic tajné či skandální dokument neodhalí. Naopak je až s podivem, jak loajální a nekritická zůstala i po násilné smrti svého manžela žena, která byla neustále v manželství podváděna. Spíše jsem měl pocit, jakoby se ze své lásky k manželovi vyznávala nevyspělá dvacítka. Celkově byl dokument docela poučný, ale ve své podstatě zcela zbytečný. Žádná zásadní fakta v něm nezazněla. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Pohled Jackie na celou událost, pohled je velmi uhlazený a kontroverze je spíš naznačována, než aby došlo k jejímu vyslovení, či dokonce přímému nařčení. Spíš z toho sála frustrace. Stále zůstavá otevřená cesta pro konspiraci. ()

Kanca 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nepřinesl vůbec nic nového, což je paradoxně trochu v rozporu s oficiálním českým názvem "Tajné rozhovory Jackie Kennedyové". 40% ()

ChillThomas 

všechny recenze uživatele

Známá postava Jacqueline Kennedy v hlavní roli super dámy, jedná se o pohled na její postavu před a po atentátu na jejího manžela. Vykresluje JFK, jaký opravdu byl, převážně zmiňuje pozitiva, také se zmiňuje, že ona sama a bratr Jacka, Robert Kennedy neměli moc pozitivní reakce na Warrenovu komisi a její vyšetřování. Robert Kennedy se po smrti bratra/presidenta USA, o ní staral a pomáhal jí, říkalo se že s ní něco mohl i mít, však se to nepotvrdilo, každopádně byl její obrovská opora do roku 1968, kdy taky přišel o život při atentátu, Jacqueline v té době řekla "Chci pryč, Amerika chce zabít Kennedyovi". Ten rok byla poslední naděje odkazu svobody v podobě Bobbyho Kennedyho při kandidátce na volby, nakonec podlehl po výstřelech od atentátníka Sirhan Sirhana, událost je také obklopena konspiračními teoriemi .. 74% ()

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Pozitivum dokumentu: Ukazuje i zpomaleně okamžiky atentátu na JFK. Krásně zachycuje smrtící třetí vystřel, který příchází zprava, z travnatého pahorku, nikoliv zezadu z knižního velkoskladu. Negativum dokumentu: Vrahem byl osamělý střelec Lee Harvey Oswald. ()

subic 

všechny recenze uživatele

ČT2 uvedla nedávno pouze tu zkrácenou 52 minutovou verzi. Je to úplně průměrný až podprůměrný dokument, první polovina neposkytne žádné nové informace. V druhé polovině se dovíme možnou hypotézu, že mozek JFK při pitvě nebo hned po odnesl/ukradl ml. bratr Bobby, aby se neprofláklo, že JFK byl legitimní feťák závislý nejen na heroinu. Krom toho je tam zmínka o letitých bolestech zad JFK a jsou zde zmíněné i některé konkrétní milenky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že oficiální text distributora je dost matoucí. V dokumentu, který jsem viděl já byl dopodrobna rozebraný atentát na Jacka Kennedyho. Záběr po záběru včetně svědectví různých přítomných na místě. Viděl jsem skutečné množství archivních materiálů, které zachytily osudný moment z mnoha úhlů. A pak také to, co se dělo poté. Rozhodně ale ve filmu nepromluvila Jackie Kennedy. ()

Reklama

Reklama