Reklama

Reklama

Die Gruft mit dem Rätselschloß

  • USA Curse of the Hidden Vault
Trailer 2

Obsahy(1)

Starý gangster Mr. Real (Rudolf Forster) se před smrtí rozhodne darovat všechen svůj majetek dceři jeho bývalé oběti, což se nelíbí jeho někdejším společníkům, kteří se cítí podvedeni. Ve stejnou dobu přijíždí do Londýna Kathleen Kent (Judith Dornys), v doprovodu svého advokáta Ferryho Westlakea (Eddi Arent). Hned na to jsou oba uneseni. Na Scotland Yard čeká další záhadný případ. (ilclassico)

(více)

Recenze (6)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Možná trochu nadsadím, ale já byl spokojen. A původně plánované 3* jsem o jednu navýšil za skvělý konec, jelikož takhle skončit.... Černobílé zpracování je stejně u wallaceovek nejlepší, dodává zvláštní ponurost a tajemno. Starý dům s nedobytným trezorem plný pastí, větrný mlýn, jehož mlýnice dokáže připravit krutou smrt, roztržitý šéf a jako téměř vždy potrhlý E.Arent. Zpočátku se vyrojí spousta postav, ale naštěstí jich postupně dost zemře. Škoda, že jen malou roli měla démonická Ilse Steppatová, která zazářila v bondovce V tajné službě Jejího Veličenstva. Podobně Kinski dělá jen křoví (což dělá i ve většině dalších wallaceovek). Hudba pěkně šlape a posouvá děj výrazně kupředu. Mně se líbilo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

19. wallaceovka v poradí má dobré tempo, nadmieru postáv a humor, ktorý je tentokrát až iritujúci. Pochopiteľne je za ním postava austrálskeho právnika stvárnená Eddi Arentom. Celý príbeh sa točí okolo pokladu, ktorý sa má dostať do rúk mladej ženy, ale túži po ňom aj mnoho iných... Tretí komentár. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Tentokrát stěží průměrné krimi podle knihy Edgara Wallace. Na můj vkus zde bylo příliš mnoho postav, přeci jen komorněji obsazené wallaceovky mají větší spád. Klaus Kinski je tu v zajímavé roli, možná budete překvapení, ale poslední scéna, ve které se objeví rozhodně patří do „wtf“ kategorie, tady režisér Franz Josef Gottlieb rozhodně přestřelil. Kniha by mohla být čtivá, film se bohužel moc nepovedl. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Z niekoľkých desiatok "Wallaceoviek" ide určite o nadpriemer. Vo filme je tentoraz viacero postáv a tak nestojí len na tradične "archetypálnych figurkách". Vcelku príjemná zmena je síce možno len na tri hviezdičky ale scény v poslednej tretine filmu - v "puzzle trezore - hrobke" a masakre mlynským kolesom ma nútia ešte zdvihnúť hodnotenie. Určite som nezaspával ako pri niektorých iných Wallaceovkách.... ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Príjemná wallaceovka, na prekvapenie Eddi Arent s väčším priestorom, trótl ako vždy, ale mohol aspoň sa viac predviesť. ()

Reklama

Reklama