Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V bytě je nalezena mrtvola ženy. Penzista Svoboda (K. Höger) se rozhodne na vlastní pěst vyřešit okolnosti sebevraždy sousedky, protože věří, že za její smrtí a defraudací ve spořitelně stojí další osoba. Konkuruje tak svému zeťovi (P. Haničinec), vyšetřovateli, který jeho „pátrací“ metody odsuzuje. Svoboda po dlouhém pátrání objeví Věruščina přítele, kterému půjčila padesát tisíc… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

RHK 

všechny recenze uživatele

Vcelku pomalá polozapomenutá česká krimi. Ovšem nenudil jsem se, protože se našel jeden velký důvod, proč se dívat: Karel Höger v hlavní roli penzisty coby samozvaného vyšetřovatele okolností sebevraždy své mladé sousedky. Trailer: není ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Uznej, Josef, že chlap, kterej líbá na kusadla, zasluhuje sofort zavřít." Tuto právní kvalifikaci neznám, ale od vysloužilýho dopraváka se to jako forma rozhořčení dá přijmout. Já se přiznám k tomu, že jsem spokojenej s tím, že tentokrát angažovanej amatér nebyl o tři kroky před vyšetřovatelem, protože na to bývám alergickej. Jeho přínos je ale jinde. On se totiž na cestě za spravedlností nezdržuje banalitami ve formě zákonů. Tady jde o spravedlnost a s důchodcem, kterej má čas a nemá pud sebezáchovy se vyhrát asi nedá. Jako zasloužilej sňatkovej podvodník si na tyhle týpky budu muset dávat větší pozor. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Finální konfrontace Karla Högera s Bohumilem Švarcem udělala z do té doby zajímavého krimi příběhu více než dobrý zážitek. Ale Petr Haničinec nebyl o mnoho horší než oba zmínění velikáni. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Snad nejzajímavějším momentem bych zvolila scénu, v níž Höger rozmlouvá se Švarcem. A já se divím scenáristovi, že nenechal Švarce Högera ubít. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní detektivka, kterou drží nad vodou pouze přítomnost Karla Högera v roli amatérského malíře a znalce lidských duší. Škoda, že nebyla lepší příležitost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikterak okouzlující příběh, ale jinak jde o vcelku dobrou (průměrnou) televizní krimi záležitost. Škoda, že některé děvčata jsou skutečně tak naivní a zas na druhou stranu mnohdy dokáže pátrání na vlastní pěst víc, než to policejní. Chce to jen odvahu, dobrý instinkt a taky kus štěstí. Co se hereckých výkonů týče, tak tady si stěžovat moc nebudu. Pokud hledáte nějakou odpočinkovou záležitost v tomto deštivém období, sáhněte třeba po tomto kousku. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Docela slabounké, ale za zhlédnutí to stojí kvůli některým hereckým výkonům. Už aby ČT odvysílala řadu děl režiséra Zachaty. Snad se dočkáme... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"I kdybys utek na druhej konec republiky, já si tě najdu, jako sem si tě našel tady !!" - "Ale to je proti zákonu !!" - "Asi jo !! Ale s tím já se se svym svědomim už nějak srovnám !! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá detektivka ozdobená hereckými kvalitami pana Hogera a v malé roličce paní Jiřiny Štěpničkové. Závěrěčná konfrontace mezi Hogerem a Švarcem je pěkně vygradovaná. V tom českém archívu musí být tolik zapomenutých inscenací, že by se měly všechny začít vysílat častěji a ne jednou za uherský rok. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pan Höger měl opravdu hezky zabarvený hlas, ale v tomto filmu měl mnohdy na kriminální zápletku až příliš mnoho prostoru na povídání. Téma provinění, světské spravedlnosti a svědomí je zde zpracováno v duchu doby (prodám Wartburga), ale Mylouchem zmiňované dilema dokázal odvyprávět lépe právě Čapek. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"S dokladama se voháněj u soudu, ty smrade ! ... a každýmu tě budu ukazovat ! ... já si to se svým svědomím srovnám." Dědova posedlost. Formálně čapkovské téma vyšší spravedlnosti v sólovém vystoupení K.Högera, malá vážná role pro J.Štěpničkovou, začátek nejlepších Haničincových tv let, jedna z mála šancí pro Švarce. "Když není hlad a žízeň, tak práce vod ruky jen lítá." Uměřená režie s kamerou (Petr Kudláček, Horák, Polák), citlivou vůči příběhu. Hudba Petr Růžička, napsal Pavel Hanuš. 3-4* ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný příběh starého muže, bývalého policisty, kterému se v jeho sousedství zabije jeho dlouholetá známá. Otázkou samozřejmě je proč. A tak začne pátrat na vlastní pěst, což se nelíbí jeho zeťovi, který je aktivním policistou a má sebevraždu na starost. Nakonec se přesto podaří starému muži objasnit motivaci ženy a napravit situaci, do které se sousedka dostala, i když mu scénárista benevolentním koncem výrazně pomohl. Nevšední kriminálka, která je koncertem pro Karla Högera. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Vyznej se v duši lidský, když jde o člověka..." Karel Höger v takové své trošku typické "lidské roli" detektiva amatéra. Jeho zásluhou se podaří očistit alespoň po smrti čest jedné nešťastné ženy. Proto může na konci filmu s uspokojením konstatovat, že "život jde dál a je to tak dobře." Dobře je člověku i při koukání na tento televizní snímek. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hoger a Hanicinec jsou dobre duvody ke shlednuti. Proti je pak neskutecne schematicky pribeh, vybudovany na bazi "checkpointu", a pripominajici detskou taborovou bojovku...aneb, jdi do bodu A tam ziskas indicii, pak jdi do bodu B ....atd. Dale je tenhle filmek bohuzel dalsim zarnym prikladem toho, jak nasazeni hereckych spicek spolu s ochotniky neprospiva vubec nikomu a nicemu, a rusi... 3- ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nic zvláštního, ale herectví Karla Högera a Petra Haničince bylo samozřejmě nezpochybnitelné. A závěrečný duel Karel Höger- Bohumil Švarc taky stál za to.. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Donedávna jsem tento film neviděl, ale musím přiznat, že mne docela mile překvapil. Pravda, je tak nějak dobově mravokárný (nic proti tomu) a když slyším pana Högera, vždy mi naskočí jím načtená pohádka Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku dort, ale „celkový umělecký dojem“ je vcelku výtečný. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace detektivního příběhu pojednává především o snaze vyřešit kriminální případ někým, kdo s policií nemá nic společného. I když v tomto případě jak se to vezme. Bývalý dopravák ve starobním důchodu s vlastní umouněností se snaží i přes nevoli svého zetě a kriminalisty v jedné osobě zachránit čest své sousedky spáchajíc sebevraždu. A je úspěšný. Jeden by řekl, proč dělal celý život dopraváka. Jde pouze o poklidný příběh, takže nějaké napětí a šokující zvraty tu nelze očekávat. Karek Höger mající s rolemi detektivů nemalé zkušenosti pojal tuto postavu velmi civilně a adekvátně. Televizní snímek ve své podstatě vyznívá jako malá detektivní povídka na večer před usnutím. A povedla se. ()

Reklama

Reklama