Reklama

Reklama

Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního „matroše". Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci ...až tedy do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé... Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (241)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROGRESIVNÍ VOZE, POSLOUCHEJ. MANDELBROTOVA MNOŽINA V POHYBU. ECHO SBOR BYL NARUŠEN, MÍČ LETÍ DO POLE…“ /// Eisenberg a Stewart tvořej fakt dokonale zhulenej pár. Mě sere, že to zbytečně natahujou a vysvětlujou, místo aby akčně hřměli. Protože ta krev tomu sluší! Takovej zbytečnej film, kterej krom toho, že dal vydělat hollywoodský mládeži, nemá co říct. Mně. Ale třeba budou mít puberťáci jinej názor. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě, když si drsňák vyřizuje účty v obchoďáku. 2.) Je mi patnáct. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate // Počet premietajúcich kín v USA: 2,778 // Otvárací Víkend v USA: $5,454,284 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku fajn zábava. Potěší svižné tempo, Rko a celkem nápaditá akce, ničím jiným už film nedisponuje. Eisenenberg i Stewart je nesympatická dvojice, především sledovat Eisenberga v akci bylo podivné a bez šťávy. Nenudil jsem se, ale z námětu se dalo vymáčknout více. 60% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Taková trochu parodie na akční hrdiny, ale upřímně jsem se fakt smála, jak je postava Marka Zuckerberga, tedy Jesse Eisenberga úplně blbá :D Pro mě milá a svěží podívaná, splnila co od podobných filmů očekávám, vypnout a pobavit se :) A jelikož tady všichni ten film sráží, tak mu dám hvězdničku navíc :P ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ty kokos, to čo bolo? Ako keby bol na začiatku scenár k akčnej romantickej komédii a následne sa „niečo“ stalo, dačo tajuplné a ťažko vysvetliteľné, azda až mezdi nebom a zemou... a zrazu sa z toho stal krvavý vážny akčný triler. Resp. pokus o vážny akčný triler. Zarazila ma informácia, že Eisenberg (expert na nesympaťákov zrejme dosiahol svoj osobný rekord, je tu najnesympatickejší za celú svoju kariéru) údajne trénoval bojové umenie. Na toto ak trénoval, tak ja som cvičená opica. Obvykle fajn herci Leguizamo a Goggins sú absolútne mimo. Potešil azda len Topher Grace, ktorému podobní vyčúraní čuráci vždy išli a samozrejme mám slabosť pre Kristen Stewart (už od Fincherovho Úkrytu), takže opatrne pochválim aj tú, hoc hrá príšernú rolu. Ono je to vlastne vo všeobecnosti strašne hrozný film. Nie je vtipný, akčný, napínavý, romantický, ani nepredvídateľný. Ale je taký zlý, že som sa od neho nedokázal odtrhnúť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj zhulenej chlapeček tě zabije a ty to víš." Mně by patrně nevadilo, kdyby mě někdo aktivoval těmi kecy o Mandelbrotově množině či Echo sboru, protože pak by se ze mne stal zabiják, kterým už určitě dávno jsem. Jenom si to nepamatuju a to ani nehulím jako Mike. No nic. Kácel bych subjekty, porcoval je, střílel bych do nich odrazem o letící pánvičku a kdyby mi po boku stála holka do nepohody Phoebe, tak by mě žádná armáda nedokázala zastavit. Zkrátka jsem Mikeovi trošku záviděl a to nic nemění na tom, že tohle byla jenom ujetá hovadina spolehlivě zabíjející čas. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mám problém uveriť, že ide o originálny scenár, keďže seriálový Chuck sa pripomína každým druhým momentom a dokonca je prítomný aj jeden z jeho hercov. Lenže kým spomínaný seriál šikovne mixoval humor, vzťahy a špionážnu problematiku, American Ultra disponuje akurát dokonale zabudnuteľným príbehom a tuctovým vizuálom. Nima Nourizadeh na režisérskej stoličke taktiež nie je žiadnou výhrou a celý čas sa nevie rozhodnúť, pre koho vlastne točí. Viem len, že pre mňa určite nie, táto rádobydrsná záležitosť plná nefunkčného humoru ma skôr minula. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"The guy in the thing. In the cell thing, doesn't see the gun, You don't point at it and go, gun." Nikdy bych nečekala, že se dožiju dne, kdy uvidím Jesseho Eisenberga jako zhuleného Bournea, ale když už na to došlo, tak to byla fakt zábava. Film samotný má místečka, kde by se dalo ještě zlepšovat (= ponořit se úplně do mixu žánrů a nesoustředit se tolik na kecání a vysvětlování), ale právě díky závanu svěžího vzduchu jsem ochotna vše odpustit. Bylo tam víc než jedno místo, kdy jsem se smála víc než deset vteřin a nahlas. Kristen Stewart v takovéhle poloze vypadá mnohem šťastnější, než když ji ponoukají k serióznímu dramatickému herectví, a opravdu se mi líbilo, když byli s Jessem spolu. Měla jsem před filmem předsudky a bála se, že se k tobě nebudou hodit, ale jsem velmi šťastná, jak mě všichni dokázali překvapit. Plus poslední scéna se Smíškem, oni mě snad ještě rozbrečí dojetím. -"Who told you what to do?" -"Nobody." -"That must be nice." ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zápletka "neškodný hulič z maloměsta je ve skutečnosti spící superagent CIA" měla rozhodně potenciál na onu avizovanou vyhulenou akční komedii. Komedie se ale nekoná, protože tvůrci se z nějakého neznámého důvodu rozhodli natočit víceméně vážný až melancholický akční film, kde je hulení a humoru jako šafránu. Jediné, co funguje je akce, které je dostatek a má sympatické vychytávky, a fajn obsazení (Connie Britton z AMERICAN HORROR STORY a Topher Grace potěšili). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Komu se líbil svižný a nápaditý seriál Chuck, bude zde sedět a nevěřícně zírat s otevřenou hubou. Při polknutí z něj akorát vyletí obligátní watafak. Jesse Zuckeberg toho huliče sice docela dobře trefil, jednou jsem se dokonce musel spokojeně ušklíbnout, to když plácal patetické hovadiny o stojícím stromu, výplody tolik typické pro všechny ty amatérské filozofy, jímž k mudrování a myšlenkovým tryskům stačí veselá tráva. Bitky vám jen potvrdí, že dnes lze udělat uvěřitelného agenta zabijáka i z vyloženého rachitického dřeva, jako je třeba Jesse. Takže si akorát řeknete, že takovým dřevem může být i Daniel Craig nebo Matt Deamon, kteří zas na druhou stranu byli celkem přesvědčiví. No nic, trochu jsem si zafilozoval... Každopádně se mi snímek jevil jako celkem zdařilý počin, který jen neví, jestli chce být komedií na plný kule nebo cáklým filmem o debilních agentech. Nebo dramatem nějakého idiota, na kterého vyšla ta nejhnusnější smažka z vesnice? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Za poslední dvacetiminutovku a velký nářez v obchodě čtvrtou hvězdičku :) Jinak taková bláznivá oddychovka se sympatickou dvojkou, sequel by byl zajímavý... 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tohle budete buď milovat, nebo nenávidět. A já naštěstí patřím do té první kategorie. Totální úlet, který se po mimózním startu až nečekaně rozjede. Humor to sice místy malinko drhne a rozhodně nesedne každému. Jinak tu ale máme až nečekaně odsýpající zábavu plnou skvěle natočené a sympaticky brutální akce (finále v supermarketu vládne) a hlavně sympatické obsazení v čele s vyhuleným Eisenbergem, přehrávajícím Gogginsem a po delší době zase správně cute Kristen Stewart. Na jednu stranu se nedivím, že to díky svému výstřednímu stylu propadlo, i přesto si však tenhle nenápadný úlet rozhodně zaslouží váš divácký pokus. Já si totiž tuhle akční šílenost kdykoliv rád pustím znovu. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nezávislý drama, nadupanej akčňák a cáklá komedie. Všecko dohromady v jednom naspeedovaným filmu a nemlátí se to spolu? Zázrak! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nepochopil som, čo to vlastne malo byť. Paródia na Jasona Bourna alebo Jamesa Bonda? Vážny thriller? Ak dáme stranou fakt, že neznášam Jesseho Eisenberga, Bill Pulman hrá snáď svoju najhoršiu rolu, v príbehu je chaos a celkovo nejasné žánrové zaradenie, tak mi ostáva len sympatická K. Stewart. Dialógy sú však hrozné a celkovo mi z toho vychádza hovadina a je jedno z akej strany sa na to pozerám. Až záverečné titulky ukázali, že režisér to pravdepodobne nemyslel vážne... Nemám veľmi čo pochváliť a aj tých 95 minút bolo nekonečných. Strata času i nervov. 40%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Film bez jasnej cieľovky. Toto nie je teenagerská verzia Pinneapple Expres ako sa snaží klamať kampaň ale celkom zaujímavý ale bohužiaľ nezvládnutý návrat do starých čias. Na papieri to muselo vyzerať perfektne. Krvavý 90´s akčňák s prepálenou zápletkou, prekvapivo veľmi dobrým žánrovým scenárom a funčnými postavami stvárnenými sympatickým hereckým duom (aj keď je vidno, že Eisenberg v akčných scénach nestíha). Režisér však film nezvláda a je z toho občas dosť bordel. Toto bola výborná látka pre Vaughna alebo Baya (toho ktorý natočil Pain and Gain alebo Bad Boys).Škoda premárného potenciálu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal dost slušně, proto jsem se na to také dost těšil. Bohužel výsledek není podle mých představ a hlavním mínusem je dost nevyužitý potenciál. Tady se mohlo z takového tématu vytřískat daleko více. Když už se tu ale něco dělo, stálo to za to. Ale zaujala mě myšlenka auta se stromem. :-) Slabší čtyři. ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama