Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrstka statečných proti krutému diktátorovi. Krutý diktátor sužuje jednu z jihoamerických zemí již několik let. Korupce, brutalita a znásilňování jsou na denním pořádku. Naštěstí se najde několik odvážných jedinců, kteří začnou organizovat odpor. Do čela se přitom staví legendární vůdce El Leopardo... (oficiální text distributora)

Recenze (10)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film z talianskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o skupine žoldnierov, ktorí v jednej latinskoamerickej krajine pomáhajú rebelom zvrhnúť vládu a proti nim stojí krutý vojenský veliteľ. Spracovanie je ale len obyčajné, nemôžem povedať, že by som sa nudil, pár slabších miest sa tu nájde, ale nezaberajú moc času, väčšinu času sa niečo deje, ale zároveň ani na okamih nedokáže film výraznejšie upútať, jednoducho po celý čas si film drží svoju priemernú proveň, ktorú neprekročí ani na chvíľu. Akcie je tu pomerne dosť, ale tiež je len priemerná. Je takmer totožná s akciami v podobných filmoch, sú to prakticky len obyčajne natočené väčšie prestrelky s celkom slušným počtom zabitých a nechýba ani dostatok výbuchov, ale nenájde sa v nich jediný nápad a ani moment, ktorý by vynikol zo stereotypu. A nanešťastie tu nie je ani žiadny súboj, tichá likvidácia alebo niečo podobné, čo by akciu oživilo. Jedine zostreľovanie vrtuľníkov alebo lietadla, no v dosť hlúpo pôsobiacich scénach, minimálne preto, že vrtuľník, ktorý vzlietava a hlavný hrdina naň mieri je iný, ako ten, ktorý skutočne vybuchne. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak má jeden veľký plus, Lewis Collins, môj obľúbený Bodie z Profesionálov a ani Klaus Kinski nesklame, no to je všetko, už nikto zaujímavý sa tu nenájde. Réžia a technická stránka si väčšinu času držia aspoň ten priemer, jedine tie spomínané explózie a podobne ho znižujú. Komando Leopard je prakticky presne ten istý typ akčného filmu ako McBain alebo Fifty Fifty a to aj kvalitou tých istých zložiek, ale tento má jednoznačne najlepšieho hlavného hrdinu, čo ho o niečo povyšuje. Ale to aj tak nič nemení na tom, že si ho už nikdy nepozriem. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 54%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi akční, až trošku možná přeakčněný snímek o jedné revoluci ve fiktivní latinskoamerické zemi. Záporák potěší, je jím zarogantněný Kinski, který bez mrknutí oka nechává svou brutální malou armádou likvidovat všechny pomahače členů komand vedených proti falešnému mocipánovi Homosovi... Hrstka utlačovatelů však nezmůže nic proti přání masy a ta je zadupe těžce do bahna dějin, jako vždy v každé úspěšné revoluci. Hudba slušná. Dojem dobrý, nic extra. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebyl to zas tak špatný snímek. Působil v podstatě docela realisticky a i přes určitou béčkovost mě bavil. Je pravdou, že nebýt Lewis Collinse, nepustil bych si jej, avšak Bodie v jiné roli než jako 3.7., je lákadlo. Jeho herecký výkon je skvělý, postavy drsňáků na správné straně mu svědčí a ke kladnému dojmu napomáhali také ostatní herci a hudba. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Antonio Margheriti /Danza Macabra,I Lunghi Capelli della Morte/ natocil vyborny, akcny snimok, kde nechybaju fajne prestrelky, vybuchy. Pribeh je nasilne jednoduchy, da sa povedat primitivny - ale funda kvalitnej akcie si pride na svoje. Tejto bande kverulantov sa zase neda verit, mam silne podozrenie ze im paci obojsmerny pohyb predmetov v ich konecnikoch. Ten ja apriori nenavidim. Aspon ze ze Chenney je pri zmysloch : 88 % ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tak slibný název. Tak slibné obsazení a přitom....takový průšvih. Leopardí komando se řadí k parodiím na žoldáky. Strach znich nejde a ani respekt nečekejte. Jsou naopak pro obézního diktátora s knírkem jen k smíchu. Ošuntělé akční momenty. Laciné přestřelky a naprosto utahaná hudební linka.............Ach "Bodie", tos mi neměl dělat... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Béčko každým coulem. Plno nelogické akce, dementní příběh, dialogy na úrovni retardovaného osla, záporák veterán a vyhaslá hvězda seriálu. K tomu italský režisér Marghereti. No, mohlo to být i horší, docela jsem se bavil. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Revolucionáří zachraňují vlastní zemi pod heslem"Když se kácí třísky,lítá les".Což hned v úvodu předvedou zrušením přehrady.A to se vlastně teprve rozvášňujou. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech byly velice populární žoldácké filmy a toto je jeden z nich. Nebere se však moc vážně a tak se jedná o pouhou akční zábavu, což při akčních sekvencích dokládá použitá hudba. Proti sobě tvůrci postavili dva vynikající herce své doby. Záporný Klaus Kinski a kladný Lewis Collins (ano, to je ten z Profesionálů). Dobrodružný příběh se netlačí dopředu, a vše nechává v klidu odehrát. Některé triky jsou viditelně nekvalitní, ale na svou dobu dobré. Jen ten dabing opět shazuje onu podívanou a zážitek. Použité hlasy se k určitým postavám absolutně nehodí. Přesto považuji tento snímek za dobrý a škoda, že je poněkud zapomenutý. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem měl problémy dokoukat. Ani Kinski a Steiner nezachrání tak špatně napsanou a nefungující frašku. Možná to bylo otřesným dabingem, ale ty proslovy se prostě nedaly poslouchat. Italové dokázali, že umí točit drsné a kvalitní filmy s válečnou a revoluční problematikou. Tenhle skoro působí jako jejich parodie. Jedna ze soucitu, něco to asi stálo... ()

azumi 

všechny recenze uživatele

Tak vysoké hodnocení jako je tady si tento film jistě nezaslouží. Spíše je to podprůměr a když ho neuvidíte nic se nestane.Mam rád 80 léta, ale tohle je typickej taliánskej válečnej film, a ruku na srdce taliáni je prostě neumí. Akční to je, i občas nějakej ten rebel zemře, jinak ale se tu běžně sestřelujou helikoptéry sapíkem. No a hlavní hrdina je prostě zabiják :). A Kinski celej film nezachrání.... ()

Reklama

Reklama