Reklama

Reklama

Der letzte Ritt nach Santa Cruz

  • Západní Německo Der letzte Ritt nach Santa Cruz (více)

Obsahy(1)

Jako šerif strávil Rex Kelly (Edmund Purdom) nějaký čas pronásledováním známého zločince Pedra Ortize (Mario Adorf). Nyní je však pouhým bankovním zaměstnancem; vězí tak ve velmi špatné situaci, protože Pedro drží jeho ženu a syna a nutí ho, aby vyloupil vlastní banku... (Pohrobek)

Recenze (7)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rakousko-německý western nezasvěceného asi příliš nenaláká. Jedná se jen o takový pokus a rozhodně to není dokonalý snímek. Moc se nevytáhl scénárista Herbert Reinecker ani režisér Rolf Olsen. V příběhu je dost hluchých míst a ani ta dramatická občas nepůsobí nejdůvěryhodněji. V každém případě ale film skýtá zajímavou galerii postav a hodně dobré herecké obsazení. Jasný kladný hrdina Edmunda Purdoma je takový nijaký, ale Mario Adorf v roli svérázného a drsného bandity odvádí dobrou práci. Klaus Kinski je správně psychopatický jako vždycky - musíte vidět v originále, řekne tu jen pár vět, ale ten tón! A především bych chtěl pochválit svého oblíbence Waltera Gillera, který si svoji charakteristickou postavu nesebevědomého, ale sympatického slabocha, jenž se nakonec vzchopí, náležitě vychutnal a trochu jako by odkazoval na svého "lidského" hrdinu z Růží pro státního návladního. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Mně se ten western líbil, docela se divím dosavadním slabým hodnocením. Pro tento film je příznačné, že jej divák po většinu času sleduje průhledem do skupiny záporných postav (zde zločince Pedra Ortize a jeho kumpánů), nicméně nesklouzne to ke zvrácenosti (kterou tak často vídáme v pozdější westernové tvorbě), aby s nimi mohl sympatizovat. Mario Adorf jako představitel lumpa úplně exceluje. Klaus Kinski (José) ho dobře doplňuje; zvláště tito dva velmi věrohodně představovali opravdové svině. Hispanoamerický kolorit, banditova milenka Juanita, pěkné scény ve skalnaté „mexické“ krajině. Kladný „obyčejný“ hrdina jako ochránce své rodiny a zákona sice není herecky tak výrazný, ale i to působí celkem věrohodně. Některé scény (např. vzájemná pomoc v šachtě) jsou za vlasy přitažené, ale to se u takových filmů odpouští. Příběh má rytmus, atmosféra houstne a dobro nakonec vítězí nad zlem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rakusko - nemecky western.. no, to tam mohli rovno dat Dean Reada - herca, z ktoreho spravili sovietski sudruhovia umelu hviezdu. Som myslel, ze sa unudim xmrti pri tom : 20 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o žiadny svetoborný western, ale na to, že je to čisto stredoeurópska záležitosť, to nebolo zlé. Klaďas nestojí za reč, v podstate sa tam objavuje iba sporadicky. Za zmienku stoja Adorf a Kinski v pre nich typických ostrielaných záporných roliach, na ktorých stojí takmer celý film. Mexické zasadenie pôsobí autenticky a hudba je tiež v pohode. Efekty nie sú skoro žiadne, ak nepočítam jeden výbuch dynamitu, strelecké súboje len jednoduché - rýchly strih obrazu a protiobrazu. A bohužiaľ ani záver nevyšiel, keď si súperi na opačných stranách zákona pomáhajú. Celkovo ujde, ale je tu kopa nedotiahnutých vecí. ()

Reklama

Reklama