Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin (Mateo Chiarino) se po letech vrací do rodného města, ale zjišťuje, že nemá kde bydlet, a tak se nakonec musí uchýlit kamsi do lesa a snaží se sehnat peníze vykonáváním pomocných prací. Jednoho dne se takto dostane k Eugeniovi (Manuel Vignau), který mu nabídne práci na opravách domu svých příbuzných. Oba zjišťují, že se znají již z dětství. Jejich společně trávené chvíle se začínají odrážet ve stále rostoucí vzájemné náklonnosti. (Stanislaus)

(více)

Recenze (18)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hawaii je zvláštní snímek s osobitou atmosférou a bez většího obsahu slovních projevů:) Účinkují v něm borec, který mi po celou dobu sledování připomínal mužskou verzi Alison Lohman a týpek s brýlkama, kterému chyběla už jen jizva na čele:) Hawaii je nostalgická, mlčenlivá, zajímavá, artová s příjemným hudebním podkresem. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Okouzlující pocitový film s minimem dialogů a s přemírou dokonalých vizuálních zážitků, důmyslných metafor i rozpačitého ticha. Udělat první krok je někdy víc než obtížné. A přitom je to tak jednoduché. K celkové atmosféře přispívá i vynikající hudební aranžmá. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa nič poriadne nedeje, a čo sa deje, tak sa deje úplne obyčajne a veľmi pomaly .. ale tá nálada toho filmu, to očakávanie čakaného .. ohromne ma to bavilo. Určite lepšie ako Plan B. 4,5* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hawaii je v mnoha ohledech hodně minimalistický film, jelikož je omezen na malý prostor, ve kterém vystupují (až na pár scén) prakticky jen dvě postavy a spíše než dialogy jsou v popředí pohledy kamery na hlavní protagonisty. Někteří tvrdí, že to byla nuda, mě však tento snímek zaujal svou skromností, pomalostí a stydlivostí. Milé argentinské překvapení v podobě filmu, jehož děj plyne pomalu k uspokojujícímu závěru. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Hawai svojím spracovaním skutočne v mnohom pripomína jeho predchodcu, teda film Plán B. Typický režisérsky rukopis Marca Bergera je výrazne citeľný aj v tomto filme. Neviem sa však popravde rozhodnúť, ktorý z týchto dvoch filmov sa mi páčil viac. Plán B ma oveľa viac oslovil príbehom a svojou osudovosťou. Tu je ten príbeh menej výrazný, ale zasa je tu menej pre mňa rušivých scén v spracovaní. V oboch je veľa krásnych momentov, ktoré nie sú častokrát čitateľné v danom momente, ale až neskôr v priebehu filmu alebo vám "docvaknú" až po jeho dopozeraní.... Hawaii teda nakoniec odo mňa dostane 4* za tú vycibrenejšiu formálnu stránku. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentáře zatím tento snímek jenom chválily a tak jsem ho musel zkusit ;-) Bohužel nesdílím nadšení s ostatními a toto malé komorní gay drama bylo pro mě chvilkami svým vyprávěním až ubíjející. Hlavní roli tu hraje totiž nesmělost a stydlivost a při neustálém odkládání jakéhokoliv rozhodnutí jsem trpěl. Ostatní podstatné atributy filmu byly pro mě nevýrazné - tím myslím hlavně herce i režii. Nedokázal jsem se do postav nijak vcítit a lepší zážitek by mohli mít podobně nejistí jedinci jako ve filmu, a to nemyslím ve zlém ;-) Na čisté 2 hvězdy se to dostává jen díky happyendu, jinak by to bylo asi ještě horší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film, který nám přináší pohled na dva příjemné chlapíky, kteří po sobě navzájem touží a neví, zda to ten druhý cítí stejně. Vzájemné oťukávání je místy skoro až komické a působí velmi realisticky. Homosexuální postavy jsou zde vyjádřeny jako normální lidé s jinou orientací a ne jako vykroucené zženštilé cosi. Velmi příjemný a oddychový film. ()

Solrac 

všechny recenze uživatele

Moc hezký komorní film o touze a čekání na její naplnění. Věrohodní chlapáčtí herci, fajn hudba a jako celek povedený gay film bez zbytečné erotiky a teatrálnosti. Nic jsem nečekal a byl jsem mile překvapený. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

V podstatě jenoduchej film o dvou postavách odehrávající se v domě a jeho blízkém okolí, málomluvnej, plynoucí v pomalém tempu, krásná i když poskromnu použitá hudba, moc dobré herecký výkony, mezi oběma muži to skvěle funguje a na to, že tam k žádné erotice nedojde, se autorům podařilo vytvořit docela dusno. Mě to rozhodně nenudilo. Hezkej příběh, zajímavě a dobře natočenej, k dokonalosti mu ale trošku něco chybělo. Jeden u mých top5 gay filmů. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Vše zde už bylo napsáno a souhlasím se všemi, každý člověk je jiný, každý je originál a vnímá film jinak. Těžko se může ale film posunout dále, jak někdo tady chce, přeci Marco Berger je Marco Berger. A navíc upletl z hovínka bič, tím chci říct, že film vznikl za minimalistické úsporné náklady ... Protože jsem v ARG byl několikrát, přesně na mě dýchla atmosféra příměstského jihoamerického venkova. Ošuntělé zdi. Zavlhlá špína. Ušmudlanost starých věcí. Argentinci Manuelovi s ne úplně sportovní postavou a Uruguayci Mateovi s okousanými nehty jsem uvěřil téměř vše, právě proto, že nebyli dokonalí, tím nemyslím herecky ... ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální film. Nikdy v životě jsem neviděl tak věrohodně vyjádřené to přešlapování, které okolo sebe musí dva jedinci stejného pohlaví dlouze dělat, pokud si nejsou jisti orientací toho druhého, tak aby nic nepodělali. Zároveň i po technické stránce neměl film chybu. Krásně natočený, výborně zahraný. A po dlouhé době ve filmu s LGBT tématikou ukázali dva normální gaye, ne nějaké zženštilé tetky. Film se zařadil do čela mých čtyř nejoblíbenějších gay filmů (1. Hawaii, 2. Shelter, 3. Weekend, 4. Ciao) :-) ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Nadherny film plny citu a emocii. Mne uplne vyhovoval styl, akym bol tento silny pribeh podany. V celom filme vidime viac-menej len dve hlavne postavy, dej odsypa relativne pomaly kludnym tempom a mate pocit, ze za cely film padne max 20 viet. Na mna to tak zaposobilo, ze som hned po skonceli stlacila replay a dala to cele este raz. Pre mna sa Hawaii zaradil na prve miesto medzi LGBT filmami. V popise je uvedeny len jeden z hercov, takze pre uplnost: (1) Manuel Vignau - Eugenio a (2) Mateo Chiarino - Martin. ()

Frameline 

všechny recenze uživatele

Výtečně natočený komorní příběh o touze a nesmělém hledání spřízněné duše. Vynikající sugestivní hudba, minimum dialogů, a přesto strhující snímek, kde hlavním hrdinům nepřestáváte držet palce. Křehkou nostalgii oživuje zvuk argentinského venkova a horko, které umocňuje napětí příběhu. Jeden z nejlepších gay filmů vůbec. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Toto je hrozně milej film. Hodí se na každou příležitost - na první rande, i na večer se stálým partnerem/kou. Je to taková univerzální příloha, co se hodí ke všemu a nikdy nezklame a pokaždé potěší něčím novým. Ačkoliv veskrze obyčejný snímek bez výrazných zvratů, tak právě svoji prostoduchostí si mě získal a stal se pro mě něčím, k čemu se pokaždé rád vracím. Nijak závratný děj, skoro se tam nemluví, zato ale dost prostoru pro pozorování, až skoro impresionisticky laděného požitku z okamžiku, milá a nevtíravá a přesně akorát dokreslující hudba. A hlavně už pěkně vypracovaná a zkušenostmi zušlechtěná ruka režiséra i kameramana, která posouvá dílo Marca Bergera o několik stupňů (hvězdiček) výše. Oproti prvotině "Plán B" je toto nesrovnatelně lepší - dějově možná chudší, s méně zvraty, zato ale bez rušivých "zbytečných" scén, s uhlazeným dojmem a s přetrvávajícím nábojem během celého filmu. Nijak akční průběh není vůbec na škodu. A nakonec velká pochvala pro Manuel Vignau, který od Plánu B prodělal malou hereckou revoluci a uchopil svoje herectví za správný konec. ()

mischa 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný, klidný snímek. Vzájemnou sympatií nabitá atmosféra, která musí vybuchnout.....moc pěkně udělané. ()

Reklama

Reklama