Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spaghetti western se všemi typickými atributy, známými z předchozí produkce tohoto žánru. Pistolník zvaný King (Richard Harrison) se mstí za smrt svého bratra, kterého zabili bandité krátce po svatbě a znásilnili jeho manželku. Gang těží z pašování zbraní na americko–mexické hranici a jeho vůdci jsou tajně spojeni se šerifem městečka Fosterem (Klaus Kinski). Ten má na starost ochranu ovdovělé švagrové pistolníka, zatímco jeho známý King jede účtovat s bandity. (Mariin)

(více)

Recenze (7)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Slabě průměrný italowestern, eklekticky čerpající ze všeho, co bylo před ním v tomto subžánru vymyšleno. Nad vodou jej udržuje dobrá hudba Bacalovova, místy i akčnost a perfidní zjev Klause Kinského, který se tu ale moc často neobjevuje. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Další béčko s Klausem Kinskim, tentokrát jenom v malý roli. Přestože film má jenom 73 minut, tak je vcelku nudnej, příběh, kterej je výtažek ze všeho, co člověk od špaget čeká (pomsta, souboje, mexičani, kupa násilí, Gatlingův kulomet, pašování přes hranici atp.) nedává moc smysl. Richard Harrison v hlavní roli pak vypadá jako brácha Chucka Norrise. Největší sranda je sledovat, jak mizernej rozpočet ten film měl - očividně se točilo většinou někde v pískovně, kaskadéři hrajou velký role, hudba (Luis Bacalov) je vykradená ze starších filmů, a navíc některý záběry (hrdina na koni ve westernové krajině, dokonce i některé přestřelky, a jeden záběr se dokonce ve filmu několikrát opakuje) jsou taky vystříhaný ze starších filmů. Hlavně to vypadá na film Vengeance (1968) taktéž s Richardem Harrisonem, jenže tam měl RH vousy, kdežto tady má knír, a v některejch scénách je to vidět. Kvalita obrazu je pak u těchhle scén samozřejmě úplně jinde. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

No nejedná sa o AAA spaghetti western titul. čo je škoda keďže sountrack v podaní Luisa Enriqueho Bacalova je už sám o sebe dobrý takže takáto hudba dokáže aj s úplnej žumpy spraviť slušnú snímku. Tu však nastáva problém keďže Bacalov tu použil takisto svoju hudbu s filmu Django z roku 1966. Nechápem prečo to spravil. Súril ho čas alebo čo ? . Jeho hlavný motív použil Quentin Tarantino vo svojom filme Django Unchained. čo sa týka exteriérov, oblekov, interiérov jedným slovom všetkého čo sa tu dá vidieť. Bolo tu toho dosť. Tým chcem povedať že ma mrzí že s toho vzniklo čo vzniklo. Tvorcom nechýbalo "skoro" nič aby mohli dať dokopy kvalitný western. To "skoro" sú dobrý herci pretože niektoré vedľajšie postavy tu stáli za viac ako hlavné. Scenár absolútne o ničom nebol doladení a zdalo sa mi že na niektorých mistach a to hlavne pri konci bola až improvizácia. Zápletka pomsti by ešte ušla ale bolo tu až príliš veľa omáčky. S His Name Was King by som vedel vybrať 10 impozantných minút a stačilo by to. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Obor „pískovny slunné Itálie“ mi ve špagetách dosud unikal, ale člověk má zkusit vše. Konečně tedy setkání s jeho obávanými veličinami tří hodných ženami posedlých velice civilních strýčků, tradičně nehrajícím Harrisonem (zde ovšem omluva - vážně nemá co), jenž se navíc, třebaže hlavní postava, natáčení zřejmě neúčastnil. Klaus vystupující coby záporák, o jehož zvrhlém charakteru jsou nám podány jen nejasné náznaky. On sám se ještě srdnatě stará o ovdovělou Harrisonovu sestru, ženu to skutečně nedůležitou, ovšem k zajímavosti věci během děje bezmála stokrát znásilněnou. Zápletka ne příliš pochopitelná, hlavně, že Harrison všechny nepravosti napraví za Bacalových songů z bezpočtu děl slavnějších časů (máme tu čest slyšet i Djangovské melodie) a Rick Boid v neopomenutelné ohromné desetisekundové roli, zjevně hostující hvězda s nároky přesahujícími rozpočet filmu, aspoň kapku zaujme. Značná část filmu, skládající se z Vengeance, je ovšem moc pěkná, ten film měl něco do sebe, tak proč ho nevyužít, že? To, že dochází k prapodivným dějovým odskokům, včetně Harrisonova velmi dojemného odjezdu z městečka, kde může divák jen pátrat, proč za ním občané tak vděčně hledí a on odložil knír, nechť divák pomine. Tedy, výkony žádné, bitky prapodivné, zábava zetkového nádechu zaručena. Ale nuda to nebyla. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Další slátanina ze 70. let, kde hlavní roli hrajou příšerné přestřelky a kterou jsem nebyl schopnej dokoukat. Je to až TAK špatné. Tohle není průměr. Tohle je skoro na dně žánru. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Další z "pohostinných" vystoupení Kinskiho ve westernu. Už je toho nějak moc. Po technické stránce to ušlo, příběhově vůbec ne. V rámci žánru za 2,5. ()

Reklama

Reklama