Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Alex Nijinski (Klaus Kinski) narazí na tajné experimentálne laboratórium, keď sa vráti na usadlosť svojich predkov. Práca v laboratóriu premení zvedavého doktora na rozdvojenú osobnosť, pričom v meste aj v okolí začína vražedné besnenie, ktoré má na svedomí práve on... (westerns)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

K "Le Amanti Del Mostro" (1974) jen toto. Tento Garroneho snímek je často zaměňován s jiným jeho filmem "La mano che nutre la morte", který režisér natáčel ve stejné době, ale byl vydán o měsíc dřív, oba filmy mají stejné herecké obsazení, až na Carmen Silvu, která se objevila jen v "La mano che la morte nutre" (1974). Oba filmy mají několik stejných záběrů (mohu skutečně potvrdit), oba je vlastním a teď jsem je i přetáčel. Ale jinak jde o dva zcela odlišné filmy, s různými příběhy. " Le Amanti Del Mostro" je ovlivněn klasickým "Dr Jekyll and Mr Hyde" příběhem, a při troše představivosti i "Frankensteinem", jenže je to celé docela nudné a hlavně na dobové standardy neobyvkle krotké, film se ale jinak honosí docela slušnou gotickou atmosférou a zářivými barvami (trochu mi to připomínalo raného Bavu), celé se to nese ve značně obskurním duchu (dost tomu napomohlo i místo kde se natáčelo, někde v Turecké vesnici), v přesně takovém který mám rád, sleazy je menší, tak si to snímek kompenzuje alespoň nějakou tou nahotou, hudební motiv příjemný a kostýmy vynikající. Kinského další špičkový výkon, a další příkladný šílenec (vypoulené oči, hlas a smích-nezapomenutelné a věrohodné). ps: Na jednom hrobu tady, bylo jméno Ivan Rassimov-zajímavé, fanouškům, gialla netřeba tohoto znamenitého italského herce více představovat. Tenhle film se Garronemu, který je znám hlavně svými dvěma sleazy nazis-exploiťáky z konce 70 let (jeden z filmů je dokonce na nechvalně proslulém "Video Nasties seznamu"), docela povedlo a obešlo se to i bez většího násilí a krve. Ale i tak doporučuji spíše fandům Kinského, a nebo těm, co se zajímají o různé méně známé filmové verze a předlohy. 2,5/5*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stejné kulisy, stejní herci, a dokonce několik stejných scén jako ve filmu La Mano che nutre la morte, který se mi líbil o něco víc. Když si pustíte oba snímky najednou, uvidíte, že část filmu byla použita v obou... Nejprve jsem myslel, že stěžejní bude frankensteinovské téma, leč záhy se vyklubala variace na Dr. J a Mr H. Vše stojí a padá s Kinskim, který působí vskutku děsivě (hned se mi vybavil Herzogův Nosferatu). Trocha nahoty, pár mrtvol a šťastný konec. Nic bombastického, na jedno podívání ucházející... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Skvělý Klaus Kinski v dosti slabém kousku, inspirovaném Dr. Jekyllem a panem Hydem... Gotická atmosféra je fajn, výprava taktéž, hudba bych řekl dokonce až nadprůměrná, ale co z toho, když je film neskutečně vyměklý a nudný? Za mě docela zklamání a film mohu doporučit jen skalním příznivcům Klause Kinského... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

V rámci filmové tvorby Sergia Garroneho je Le Amanti del mostro jedno z jeho lepších děl, s přihlédnutím na na jeho WIP pak rozhodně. Žánrově se jedná o gotický horor, tak jako např. La Mano che nutre la morte. Tento snímek zmiňuji záměrně, protože jeho režisérem je také Garrone a hlavní hvězdou opět Kinski. Paralel je v obou filmech víc než dost, dokonce jak zmiňuje už i Karlos stejných záběrů. Bohužel, oba filmy mají slabou audio-vizuální stránku a tam, kde La Mano che nutre la morte zachraňoval výborný příběh, zde příběh selhává....Zlatý Bava a Fulci! Za 2,5*. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní Garroneho filmové řemeslo (kam se hrabou Bava nebo Fulci aj.), naprosto špičkový výkon Kinského (což není vždy samozřejmostí); bohužel však velmi slabý, podprůměrný scénář. Chybí tajemno, napětí, zápletka. Vizuálně a herecky nadprůměr, tuctovým příběhem se však z filmu stává nevýrazný průměr. Nicméně, na další Garroneho filmy je třeba se ještě podívat... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekal a ze začátku to opravdu vypadalo jako trošku křečovitý brak. Postupně se to ale usadilo v celkem solidní psychologický horror, který se ve své brakoidní stylizaci dotýká např. motivů frustrace z nefunkčního manželství, justičního omylu, davové“spravedlnosti“ atd... Vedle poměrně kvalitního hudebního doprovodu je největším tahounem filmu (zcela samozřejmě) Klaus K. který, přestože nepodává svůj nejlepší výkon, je ve všech polohách poutavý a “funkční“..... Podtrženo, sečteno: Docela příjemné překvápko. Do kolen to asi nikoho nedostane, ale minimálně fandové oldschool gotické stylizace a fanatičtí fandové K.K. si v tom to svoje najdou. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Těžce nudný film o rozdvojené osobnosti díky nepovedenému „vědeckému“ pokusu. Prostředí starého zámku je samozřejmě skvělé pro takovýto příběh, ale nic tu tak nějak není dotažené do zdárného konce, kde má být hrůza a děs je ve finále jen nuda… ()

mojma79 

všechny recenze uživatele

Réžie: Sergio Garrone. Zde Italskou horrorovou školu učil Klaus Kinski. A vřele doporučuji poté shlédnout filmy od Sergia Garroneho. Podle mne nejlepší film Klause Kinskiho. ()

Reklama

Reklama