Reklama

Reklama

Není úniku

(festivalový název)

Obsahy(1)

Nazanin opouští své rodné městečko a odjíždí studovat do Teheránu. V hlavním městě se jí zdánlivě výborně daří a její spolubydlící jí odhaluje ony stránky života, jež jí byly dosud utajeny. Příliš pozdě si ale uvědomuje, že její šťastné dny jsou sečteny a její spokojený život nabere velice nečekaný směr. (Festival íránských filmů)

Recenze (2)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snaha o syrový příběh, roztřesenou kameru a možná sem tam i nějakou tu myšlenku. Potenciál solidní, ale značně nedotažené. Chybí silnější dramaturgická linka, děj má slabý spád. Mnoho dialogů pro nic. Pár záběrů zajímavých, kamera očima hlavní hrdinky rovněž. Konec předvídatelný, jednoznačný, aniž bych nechal diváka přemýšlet, či rezonovat. Ještě je potřeba hodně tréninku, než to bude stačit na Hollywood, ale určitý potenciál tu je. Za těch pár korun co to stálo vzniklo vcelku solidní dílo točené z lásky k filmu. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Cílevědomá a inteligentní holka avšak trochu naivní se střetává s realitou velkoměsta. Zpočátku jsem čekal, že bude Nazanin znásilněna, posléze i jiné pesimistické scénáře. Konec nakonec překvapil. Viděno na festivalu íránského filmu - děkuji pořadatelům. ()

Reklama

Reklama