Reklama

Reklama

Ich ríša. Jeho kráľovstvo. Veľkolepé prerozprávanie Nového zákona sleduje putovanie Božieho syna Ježiša Krista a jeho učeníkov, od panenského počatia panny Márie, Ježišových prvých zázrakov a získavania tisícky nasledovníkov, až po Spasiteľovo ukrižovanie, zmŕtvychvstanie a založenie kresťanskej cirkvi Pavlom z Tarsu... Celovečerný film Son of God (2014) vznikol s použitím materiálu nakrúteného pre vysoko oceňovaný desaťdielny televízny seriál The Bible (2013), desaťhodinový hraný dokument o stvorení sveta podľa biblických príbehov zo Starého a Nového zákona, ktorý pre History Channel režírovali Christopher Spencer, Crispin Reece a Tony Mitchell. Biblické a historické postavy v oboch dielach stvárnili rovnakí herci, pričom v postave Krista vyniká sugestívny a charizmatický portugalský herec Diogo Morgado. (TV JOJ)

(více)

Recenze (42)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

║Rozpory 5miliónov║Spasených v USA 0║Spasených Celosvetovo -1▐ „Alelujá!“, pravím, chvalme Pána! Ježíšem teď může být úplně každý. Každý, kdo dokouká tuto téměř tříhodinovou, sterilní, impotentní kalvárii až do úplného dokonání, protože je to mnohem větší utrpení, než se vydrápat na Golgotu se dvěma desítkovými hranoly na zbičovaných zádech a nechat se tam k nim přitlouct. Já to dokázal, udělal jsem to kvůli vašim hříchům, chytil jsem z toho kromě proleženin i mesiášský komplex a budu šířit své poselství odhodlaně, s neochvějnou vírou a tak dlouho, dokud tu nebude pro samé pomatené kudlanky kam plivnout. Tak, teď je, myslím, ta pravá chvíle dát si ještě jedno tuplované „Alelujá!“. Sanavabič je totiž Opus Dei! Námět: Bůh, Scénář: Bůh, Produkce: Banda Božích pomatenců, Režie: Christ Stopper Spencr. V hlavní roli provinční model Bred Pit ze sekndhendu, který dozajista vypadl na světlo Boží z nějaké křesťanské reklamy na Hednšouldrs, takové má totiž lesklé a hebké vlasy zcela bez lupů, ať už fouká z pouště jakýkoliv bordel, nebo zplihle visí na kříži. Účes stále drží. V ostatních rolích nejzářivější výkvět mexických telenovel, pečlivě vybrán dle nejlépe ztvárněných výrazů náboženského vytržení. A Dílo Boží je všem Božím hovadům, i těm zkurveným bezvěrcům, předloženo nejen jako prosté pohádkové trampoty a příhody Důmyslného spasitele Dona Chesuse Gonzálese de la Prča, ale také „neotřelou“ formou opět pravdivě ukazuje moderní vědecké poznatky bez jakýchkoliv příkras tak, jak se doopravdy staly!!! Fousatý strejc uválel kuličku, rozsvítil, uplácal 8,7 miliónů živočišných druhů, následoval autoportrét Adam, kunda z žebra, přesvědčivý plaz, nahryznuté padanče atd. Každý rozumný člověk přístupný logickým argumentům to přeci musí znát! Jediné, co mi v tomto komplexním a vyčerpávajícím podání katechizmu pro samoukáječe zůstalo nezodpovězeno, je otázka, jestli spolu Pepík a Mařenka po tom neposkvrněném početí začali normálně prcat, nebo zůstali u toho análu. To je náhon na Boží mlýny, co? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $59,700,064 Tržby Celosvetovo $70,949,793Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,195,813Tržby za predaj DVD v USA $9,251,122║ žiadna veľká sláva, skôr TV prevedenie, bez silnejšieho odkazu alebo čo sme už 100x nevideli /40%/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale co kurva blbnete? Vždyť je to boží!!! Nebo tak dobře není, ale to je fuck. Místy mě ta demagogie i docela bavila. Nicméně musím konstatovat, že na to aby tvůrci natočili přesvědčivější otrocky pojatý biblický příběh, tak by k tomu potřebovali lepší a přesvědčivější fanatický služebníky boží (rozuměj herce) než tu bandu žebráckých ochotníků kterou pravděpodobně schrastili před nejbližším pracákem...Prej, že Gibson se může z umučením krista zahrabat...Tak to mě teda upřímně pobavilo. Fakt že jo.20% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moderně zpracovaný příběh o Ježíškovi, který se nikdy nestal, nebo se přinejmenším stal trošku jinak. A tím trošku myslím hodně. Dokonce tak hodně jinak, že by nám nakonec zřejmě vznikl jiný příběh. A kdoví, jestli by tam byl vůbec Ježíšek, ba dokonce by v něm figuroval Bůh. Seriál o Bibli jsem neviděl, protože je na můj vkus příliš dlouhý. Nejčtenější knihu světa Bibli mám již pár let rozečtenou, ale jsem stále ve Starém zákonu, někde ve třetině knihy, takže to než Bůh bezkontaktně obtěžká Pannu Marii (dodnes nevím, jak to udělal) mám teprve před sebou. Celkově očekávám, že mě v četbě ta záživnější část teprve čeká. Na tomto snímku je rozhodně nejlepší hudba. Věřím, že ta by označení božská klidně snesla. Dělá z nezáživných scén scény působivé a celkově razantně zvyšuje kvalitu snímku. Respektive skrývá jeho nedostatky. Nejvíce mi na snímku vadilo obsazení, protože sympaťáků tam tedy nebylo mnoho. Jinak je samozřejmě hrozně fajn vědět, proč se slaví ten a ten křesťanský svátek, takže bez ohledu na pravdivost tehdejších událostí je film rozhodně přínosný. Na můj vkus tedy místy tlačí na pilu až moc a svoji víru divákům vnucuje, ale asi je to tak správné. Celkově film nehodnotím vysoko, ale odpad by byl asi příliš kruté hodnocení a já neplánuji skončit v pekle. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nový zákon z rýchlika, len pozliepané čriepky, ktoré predtým patrili súrodému celku. Udalosti sú len náhodne vybraté a dokonca nejdú ani v časovej postupnosti. A čo je najhoršie, každý veriaci, ktorý aspoň počul okrajovo o týchto činoch, si hneď uvedomí: ale nestalo sa to inak? Nepovedal to náhodou inak, lebo napríklad len výrok „Dám svoj kameň prvému mužovi, ktorý mi povie, že nikdy nezhrešil“ doteraz nikto nikdy nepočul. A aj vzkriesenie Lazara a povestný výrok "Lazar, vyjdi von!", je vymazané, Lazar von nevyšiel, Ježiš vstúpil do hrobu sám. Tvorcovia si proste dovolili len tak meniť Kristove výroky i celé situácie a čo je najhoršie - sami sa považujú za veriacich. Len pri tom natáčaní zabudli akosi prečítať aj pasáže z Biblie a venovali sa svojej abstrakcii. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Další z verzí, kde se autor Biblí spíše inspiroval. Ale film je zcela chronologicky překopaný, jakoby nesourodý a téměř všechny události se ve skutečnosti staly jinak - to ale autorům vůbec nevadí. Navíc Ježíš v podání tohoto herce... je opravdu jen člověk. Toto dílo rozhodně dále nedoporučuji. Jednu hvězdu dávám pouze za byť silně překroucené, tak přece jen poselství. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl seriálovou Bibli, tak je pro něj tenhle film zcela zbytečným, protože to je pouze sestříhaná verze několika dílů. Ježíšův příběh jede po zaběhnutých kolejích přesně podle církevních not, jakákoliv odchylka je nepřípustná. Asi nejznámější story je podaná nudně, je mizerně zahraná a není tu jediná scéna, která by nevěřící Tomáše donutila alespoň částečně zapochybovat o svém ateistickém přesvědčení. Zůstává tak jenom povedený vizuál, který ovšem tu ubíjející agitku nemůže zachránit ani náhodou. 10% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

TV spracovanie života Ježiša Krista zo seriálu BIBLIA, ktoré bolo pre kiná ( a kvôli peniažkom ) zostrihané do celovečernej podoby. S nejakým tým občas iným prepisom scén a situácií, čo nie je až taký problém. Ide o to, že je to väčšinou patetické a pre ateistov zase len dôvod neveriť, pretože ide len o riekanku v obrazoch. ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Božský film, skutočne božský. Až sa mi pri jeho pozeraní chcelo radšej na druhý svet ako pri ňom vydržať ďalšie minúty. A to, že som zarytý ateista s tým nemá absolútne nič spoločné. Druhých ľudí plne rešpektujem a nemám problém akceptovať akékoľvek vierovyznanie, akúkoľvek rasu alebo orientáciu. Avšak pokiaľ sa mi Hollywood snaží bohapusto naservírovať celovečerný filmový produkt zostrihaný z už natočeného a odvysielaného seriálu, tak tu akýkoľvek môj rešpekt končí. Dúfam, že sa z toho nestane nový trend a 10/20-hodinové seriály sa nezačnú hromadne zostrihávať do dvojhodinovej kino-podoby, lebo inak beda nám divákom. Odhliadnuc od toho, že ani The Bible nepovažujem za žiaden seriálový klenot (videl som asi len jednu/dve epizódy, viac ma to nezaujímalo), je Son of God vyslovene filmovým utrpením. Televízny pôvod na ňom badať na kilometre ďaleko, výpravou, ani trikmi sa nemôže rovnať filmom, ktoré momentálne okupujú kiná, ale to by nebol najväčší problém, veď existuje mnoho filmov, ktoré prepracované CGI nepotrebujú. On ten film však nefunguje ani po „vyprávačskej stránke“. Nielenže otrocky podáva udalosti z Biblie bez akéhokoľvek vlastného pričinenia, ale ešte je aj neuveriteľne skratovitý, scény na seba nenadväzujú, dej sa nikam neposúva a vôbec tento zostrih do cca dvoch hodín nedáva absolútne žiaden zmysel. Navyše to je aj mizerne zahrané s doslovne otravnou postavou Ježiša (Diogo Morgado), ktorý nemá žiadnu charizmu a stvárňuje ho ukážkový model ako z PlayGirl magazínu, ktorý sa po celý čas len dementne usmieva. Hudbu síce zložil Zimmer, ale v tomto prípade ma ten film tak iritoval, že si skutočne nevybavujem ani jeden tón. Jednoducho nezvládnutý, ehm, „film“. Druhý krát by som u toho vydržal jedine v prípade, že by ma konštantne plieskali bičom. Idem si pustiť radšej Gibsonove Umučenie Krista alebo aspoň toho Noaha od Aronofskeho. CELKOVO: TRAGÉDIA BIBLICKÝCH ROZMEROV! ()

erased 

všechny recenze uživatele

Se samotným biblickým námětem nemám sebemenší problém, ostatně nevidím důvod, proč se na film dívat, pokud bych měl, jenže sledování poutě Božího syna je jako film sám o sobě těžce nezvládnutý. Jeho drtivou většinu totiž tvoří zázračné epizody z Ježíšova putování, které děj z větší části prakticky vůbec neposouvají, ale hlavně vytváří dojem, že se celou hodinu a půl dívám jen na jeho dobrácký úsměv. Největším kladem jsou nakonec jen politické tahanice, kterých se titulní postava z větší části nijak neúčastní. Jenže i když kritiku přeháním, protože na výsledek se kupodivu dá dívat, kvůli tomu, že se autoři neobtěžovali do zfilmování důkladně známého jádra Nového zákona nacpat byť jen špetku invence, celé to působí jako plýtvání rozpočtem na remake křesťanských výchovných materiálů, kterých se v éteru jistě vyskytují mraky. A proto (a tedy i proto, že autoři natočili film čistě pro cílovku) jsem musel stále znovu bojovat s pocitem, že sleduju poblázněného kultistu. Nejhůř však Son of God dopadá hlavně ve srovnání s Aronofského starozákonním Noem, který dokázal, že to jde i jinak, chytřeji, a hlavně lépe. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Prostě film o Ježíšovi. Je to převyprávění Nového zákona se špetkou toho Starého zákona v úvodu. "Son of God" je nudný, je to dogmatické, není to ani trochu kontroverzní, je to patetické a prázdné. Tohle je film pro ty, kdo neví, co se v bibli píše, ale jsou líní si ji skutečně přečíst. Raději se podívají na tohle, protože je to celkem ucházející výcuc toho důležitého, co se Ježíšovi stalo. Bez emocí sice, ale aspoň informační základ zde je. ()

stuntmanMIKE odpad!

všechny recenze uživatele

pred týmto filmom som zažíval vnútorný rozkol a rozmýšľal ako ho idem poňať. Či budem brať ohľad na to, že je to proste kokotina alebo budem v tej kokotine hľadať pozitíva typu - spracovanie. Potom som si uvedomil, že najlepšie to bude asi pozrieť a potom sa rozhodnúť. No... tak musím povedať, že tvorcovia to zobrali pekne od podlahy a vypustili do sveta komplexný biblický prehľad AJ S EFEKTAMI !!!! Horšie bolo, že sa nevyhli už typickej chybe pri biblických filmoch. Ako hercov totiž najali kostolných dobrovoľníkov z gitarami, v sandáloch, s náramkami priateľstva a debilným úsmevom, ktorý nikdy nemizne, pretože ONI majú v srdci Boha. A tak vznikol film, ktorý je síce vizuálne celkom na úrovni, avšak všetkým ostatným sa podobá svojím predchodcom... Tie trpiteľské ksichty hlavných postáv, to nechutné, nereálne a "správne" správanie hlavných postáv bolo proste k zblití. Tam bolo jasné, kto financuje túto zmesku sračiek. Po veľmi dlhej dobe (vrátane neuveriteľných 17tich prestávok na cigaretu, počas ktorých Boh skúšal moju vôľu dopozerať to) som to dopozeral a rozhodol sa, ako naložím s hodnotením. Je to jednoduché... fantasy to nie je, pretože veľké množstvo Adamových potomkov verí, že toto tu skutočne na tejto konkrétnej Zemi bolo... Chudák Bilbo Baggins... no čo už...nemal takú reklamu. No a keď niekto natočí trojhodinový film o veľkom, polotvrdom, smradľavom, popraskanom hovne, kde tomu hovnu dodá kulisy, komparz, efekty a výpravu... furt to bude len film o hovne.... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pri toľkej kritike a nádielke "odpadov" v hodnoteniach som čakal nejaký obrovský prepadák bez zmyslu. Chápem, že nejakým ateistom sa tento film páčiť nebude - len potom nechápem načo ho vôbec pozerajú. Mne sa rozhodne páčil a mal úžasnú biblickú atmosféru, ktorú ešte viac vyzdvihli skvelé kulisy a kostýmy. Samozrejme, bolo to celé akoby z rýchlika a všetko príliš zjednodušené, ale spraviť film o Ježišovi do rozmedzia necelých 140 minút, to inak asi ani nešlo. Takže tam bolo vystihnuté práve to najpodstatnejšie, hoci to často pôsobilo až príliš povrchne. Treba brať ale do úvahy aj to, že film vznikol na základe 10-dielnej TV minisérie The Bible, kde bolo k dispozícii 440 minút, čiže 3-násobne viac priestoru. Celkový dojem je u mňa nadpriemerný, najmä vďaka vizuálnej kvalite a ďalším už spomenutým veciam. No a ten svoj "odpad" ste si mohli nechať pre kadejaké absurdné filmy (a že ich je v poslednej dobe dosť), a nie si tu kompenzovať na príjemnom a zaujímavom biblickom filme. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Koľkáty krát už ? Absolútne zbytočný počin pre každého okrem tých, čo ešte nevideli nijaké spracovanie Ježišovho života a tých, čo chcú vidieť všetky. Mimoriadne popisná a umelecky nenápaditá adaptácia Nového zákona, ktorá je navyše iba trochu prestrihanou druhou polovicou televízneho seriálu BIBLIA (ktorého prvá polovica, venovaná potenciálne vďačnejšiemu Starému zákonu, dopadla púrekvapivo neskonale horšie). ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nech si hovorí každý čo chce, tento film bol ako vyobrazenie života Ježiša až po smrť viac než slušný. Čiže nový zákon ako ho my kresťania poznáme. Povinnosť. Odporúčam pozrieť hlavne na veľkonočné sviatky, tým pádom to má aj lepšiu atmosféru. Pre mňa, po snímke umučenie Krista, druhý najlepší nábožensky film. 4* ()

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Cez Vianoce a Veľkú Noc sa pri pohľade do telebedne nedá uniknúť nejakému tomu biblickému eposu. Aj keď pojem "epos" je v tomto prípade značne prehnaný. Hromový hlas v upútavke mlel čosi o veľkolepom spracovaní známeho príbehu, takže som si musel hneď skraja odpľuť keď to začalo a ja som uvidel ten jasne suchopárny televízny look. Teda nie že by práve príbeh o Ježišovi potreboval efekty ako z Transformerov, predsa len by to malo biť primárne o niečom inom. Lenže v tom je ten skutočný fatálny prieser, pretože piesok, kamene a popadané figy tu podávajú zďaleka najlepšie výkony. Nech nežerem, ale takého mdlého Ježiša som snáď ešte nevidel. Pri všetkej úcte ktorú som schopný zozbierať, ten panák sa tam potácal obrazom ako zhúlená cicina úplne bez výrazu, tupo prednášajúc naivne duchasvätéhoplné repliky. Ako keď raz spolužiak prišiel do školy sfetovaný, priblblo sa usmieval a éterickým hláskom stále tvrdil že je mu dobre. Ježiš príde na trh, letargicky povie vyberačovi daní -"blá-blá-blá"- a on sa kajúcne rozplače. Ježiš sa plaví na loďke, neviemktorý rybársky apoštol mu tvrdí že tam už niet čo chytiť, ON letargicky povie -"blá-blá-blá"- a siete sú plné rýb. Keď niet čím nakŕmiť zástupy kázaniachtivých ľudí, Ježiš letargicky povie-"blá-blá-blá"- a chleby sa podľa očakávania rozmnožia. A potom sa HO opýtajú -"ako sa máme modliť"? No a on začne recitovať Otčenáš. Kto sa rochní v náboženských drístoch je nadšený, kto nie grcia ako miešačka. Z filmového hľadiska je to jednoznačne nemohúci blábol útočiaci na spasitešké inštinkty jedincov čo v kostolnej extáze kričia "Ježííííš-Wáááááu-Alelujáááá-Jéééééé!!! Vyhláste ma za kacíra, exkomunikujte, poštvite na mňa vypípavač sprostých slov, ale toto je jedna veľká riedka... !!!!!!!!!!!! ...sprostosť. P.S. moje hodnotenie znížilo to celkové o jedno percento, to je prča. ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut jak z akčního filmu, zbytek přehnaně dramatickej...A finiš...hrůza...ty krávo, flashbacky s životními moudry a v titulcích plačtivý, ala negerský videoklip....Tohle se nepovedlo. ()

Související novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (více)

Reklama

Reklama