Reklama

Reklama

Ich ríša. Jeho kráľovstvo. Veľkolepé prerozprávanie Nového zákona sleduje putovanie Božieho syna Ježiša Krista a jeho učeníkov, od panenského počatia panny Márie, Ježišových prvých zázrakov a získavania tisícky nasledovníkov, až po Spasiteľovo ukrižovanie, zmŕtvychvstanie a založenie kresťanskej cirkvi Pavlom z Tarsu... Celovečerný film Son of God (2014) vznikol s použitím materiálu nakrúteného pre vysoko oceňovaný desaťdielny televízny seriál The Bible (2013), desaťhodinový hraný dokument o stvorení sveta podľa biblických príbehov zo Starého a Nového zákona, ktorý pre History Channel režírovali Christopher Spencer, Crispin Reece a Tony Mitchell. Biblické a historické postavy v oboch dielach stvárnili rovnakí herci, pričom v postave Krista vyniká sugestívny a charizmatický portugalský herec Diogo Morgado. (TV JOJ)

(více)

Diskuze

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Ano, byl to Jansenista, který se pokusil zabít Ludvíka XV. Po většinu času od zatčení (5. ledna 1757) až po den popravy (28.3.1757) byl mučen, mučen byl i po dvě hodiny před tím, než začala samotná poprava. Z popravy samotné se stalo veřejné divadlo, jak píše Dorazil: "Pro vzácné diváky byla postavena zvláštní lešení, všechny balkony byly přeplněny šlechtou, většinou dámami. Společnost se tísnila a strkala o nejlepší místa po celé hodiny. Dámy vesele štěbetaly, diamanty na jejich toaletách se leskly, byla to přehlídka toalet..." Skutečně děsivý popis celé popravy je např. v Sansonových Tajnostech popraviště, stačí konstatovat, že vlasy odsouzencovy, původně tmavé, byly po skončení mnohahodinového divadla bílé jako sníh...

Svědkem popravy byl také Giaccomo Casanova, který ve svých pamětech popisuje své zhnusení z ní a zároveň z lidí přihlížejících popravě, v nichž neviděl známku zděšení nebo soucitu.

Tento a další podobné "popravy", které se udály ve Francii, zemi galantnosti a jemnocitu, mimo jiné přiměly Voltaira k boji proti tehdejší justici.

na příspěvěk reagoval Jezinka.Jezinka

Příspěvek byl smazán administrátorem.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Tedy když už máte tohle bohulibé téma, tak si přečtěte, jak byl popraven Robert-François Damiens. Je to samozřejmě subjektivní, ale za sebe bych slovy Matouše z Života Briana řekl, že ukřižování je pohoda a jste na čerstvým vzduchu...

na příspěvěk reagoval Segrestor

hallelluja

hallelluja (hodnocení, recenze)

Geo, pochybujem, že sa evanjeliá dajú brať ako spisy dokumentujúce historické skutočnosti. Boli písané desiatky rokov po Ježišovej smrti. A samozrejme autori účelovo prihliadali na adresáta svojich spisov (členov novej sekty), preto mnohé veci tipu "kosť mu nebola zlomená" a pod. tam dodali na potvrdenie svojich slov a nie preto, že boli historicky pravdivé. Tým chcem povedať, že evanjeliá sú skôr spisy reflektujúce Ježišovu filozofiu než jeho skutočný život.

Jezinka.Jezinka

Jezinka.Jezinka (hodnocení, recenze)

Ono pomalé vaření taky nebude dvakrát příjemné. Nebo zmíněné prorůstání bambusem, naražení na kůl. Rozhodně bych to všechno svorně zařadila na seznam kratochvílí, které si odpustím bez lítosti.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jezinka.Jezinka

Jezinka.Jezinka (hodnocení, recenze)

Vím, proto jsem mluvila o bičování. stunmanMIKE má pravdu, ukřižování se dá vyšperkovat, ale je mnoho způsobů popravy, které jsou ve své základní podobě brutálnější než ukřižování. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

o tom podstavci vieš ako ? nebude to jeden z tých zaručených faktov ako ten, že kríž, na ktorý ukrižovávali ľudí mal tvar ako ho poznáme ? V skutočnosti to bol kríž tvaru "T" ... Ale fakt ten, že človek na kríži upadol po pár minútach do agónie a bezvedomia a zadusil sa... brutálny spôsob ? Skús sa nechať priviazať nad bambus, ktorý každý deň vyrastie pár centimetrov... alebo sa nechaj lámať na kolese... poprípade sa nechaj zavrieť zviazaná do železného suda s otvormi (aby si sa nezadusila), pod ktorým zapália oheň...  Ukrižovanie bolo vzhľadom na dobu pohoda... to zase len vaši rozumdarcovia vymysleli príbehy o tom, aké to bolo neznesiteľné... 

Jezinka.Jezinka

Jezinka.Jezinka (hodnocení, recenze)

Při křižování se dvakrát nekrvácí, spíš to měl na celkový vyčerpání, možná infekci po bičování a ztrátu krve ve spojení s bičováním.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Keď som videl seriál, tak môžem ohodnotiť aj tento film, napriek tomu, že som ho nevidel v 138 minútovom zostrihu? :D

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

Související novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (více)

Reklama

Reklama