Reklama

Reklama

Pomsta vlkodlaka

  • Itálie Nella stretta morsa del ragno (více)

Anglie 19. století. Americký reportér Alan Foster se vsadí s lordem Blackwoodem, že stráví noc v jeho neobydleném zámku, odkud se zatím žádný z odvážlivců nevrátil. Zanedlouho po příchodu zjistí, že dům není tak liduprázdný, jak si myslel. (Chřástal)

Recenze (11)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už úvodní pasáž, kdy Klaus Kinski sestupuje do zatuchlé hrobky za doprovodu burácející hudby, nenechá nikoho na pochybách, v jakých hororových vodách se tu pohybujeme. Následně se přesuneme do velkého opuštěného sídla, kde se hlavní hrdina rozhodne přečkat jedinou noc, aby vyvrátil mýty o zdejších bubácích. O tom, že bude na tom něco pravdy, se velmi brzy přesvědčíme, a nutno dodat, že fanoušek oldschool strašidelných příběhů si skutečně přijde na své. Hrdina prozkoumává temný dům se svícnem v rukou, naráží na podivné obrazy, náhodně odbíjející hodiny a spoustu znepokojujících zvuků a hlasů. Lekací momenty fungují na jedničku a díky postavě ducha minulosti zjistíme něco o minulosti tohoto prachem zanešeného, pavučinami omotaného domu. Zkrátka gothika ve své nejšpinavější podobě. Vlkodlaky ale nečekejte, to si z vás český distributor jenom dělá prdel. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vpodstatě jde o remake Danza macabra (1964) s B.Steeleovou, tudíž jsem si film na jednu stranu užíval, na druhou jsem bohužel přesně věděl, jak se děj bude odvíjet a jak vše skončí. Temný hrad, noc, spousty pavučin a bytosti z jiného světa - zpola duchové, zpola upíři. Příliš pozdě zjistí hlavní hrdina, spisovatel a novinář, že sázka, kterou uzavřel, ho může stát život. V závěru to ale vypadá, že nakonec až tak nelitoval. Příjemně atmosferický příběh se skvělou hudbou a kamerou začíná interpretací známé (jedné z mých nejoblíbenějších) povídky E.A.Poa - Berenice. Kinski má jen epizodní (i když opět skvěle šílenou) roličku, krásná Mercierová (v kostýmu, účesu a líčení je těžké nevidět Angeliku) má roli naštěstí větší. Hřbitov, hrobka, pavučiny a efektní mlha plazící se po schodech (jojo, jak z Mlhy od Carpentera)...jen bouře chyběla. Romantické, gotické, skvělé. p.s. vlkodlak je jen vtip a snaha zmást českého diváka ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Démonický hnusák Klaus Kinski jako Edgar Allan Poe, naštěstí se objeví pouze na začátku a konci, mezitím se odvíjí příběh v klasickém hororovém prostředí 19. století. Nebojácný americký novinář Foster se rozhodne přečkat noc na Draculově zámku a není to samozřejmě žádná selanka. Samotný Dracula tu ovšem vůbec nefiguruje, tajemnou hrůzu zde vyvolávají osoby již zemřelé, které prý v určité "třetí" dimenzi dle učence dr. Carmuse žijí dále. Jako nezbytná krasavice Elisabeth Blackwoodová v podání zmalované "Angeliky" - Michele Merciere, která rozhodně nenudí. Český název filmu je nesprávný, jde víceméně o Margheritiho vlastní remake neméně zdaiřilého gotického hororu "Danza macabra" a italský název "Nella stretta morsa del ragno" či anglický Web of the spider" znamenají něco jako "Pavoučí síť", snad i proto je v záběrech tolik pavučin... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec celkem zklamání, čekal jsem gotický horor s parádní atmosférou. A dostal jsem podivné bloudění po hradu s parádní atmosférou. Nicméně to chození po hradě bylo postupem času celkem umorné a k tomu je film poměrně silně zdlouhavej. A i když je atmosféra fakt úžasná tak to z průměru nevytáhne. A Českej název je hodně zavádějící. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by ma gotický horor nelákal, ak by som nebol fanúšikom Kinského ozdravujúceho hereckého výkonu, ak by mi neboli európske mystery fláky tak sexy, ak by v 53ťom nebol vynájdený Cinemascope, ak by sa nenechala Michèle Mercier nahovoriť na ďalší strašidelný opus ( pred tým BLACK SABBATH ) a ak by to točil taký Jesus Franco, zrejme by to bolo za menej. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Presne takto ma začať goticky horor,strachom,napätím a hrôzou.Pretože smrť je jediná istota po nej už nič nie je,to je citát z tohoto filmu a presne tej osnovi sa drží po celú dobu filmu.Dobove kostymi boli parádne a celkový ten historicky nádych ma uchvátil.Novinár sa rozprával s Edgar Allan Poe a tam ich počúval pán Blackwood a stým novinárom sa stavil že nedokáže stráviť jednu noc v jeho hrade v Providence,kde číha hrozna legenda.Jasné že to prijal.Celé to temné prostredie okolo hradu ma nechávalo v takom tranze a na mňa to pôsobilo strašidelné.Ako vošiel za bránu a prechádzal cez cintorín a v popredí temný hrad a všelijaké zvuky,atmosféra aká ma byť.Keď sa dostal do hradu tak zo všetkých strán doliehalo vŕzganie dverí,zosilnujúca a vzápätí zoslabujúca hudba.Interiér v miestnostiach tiež mal svoje čaro a malo svoju neutíchajúcu atmosféru...V tom hrade stretne dve ženy,u ktorých je zrejmé že cítia voči sebe nenávisť.Tak zistil že ten hrad nie je tak opustený ako mu bolo povedané a ako aj on si myslel.Ako mu bolo prezentovaná skutočnosť,čo sa na tom hrade naozaj stalo,tak to bolo dramatické a prepracované.Ale v tom hrade ta noc nemala konca.Veľmi kvalitne spracovaný príbeh aj po výtvarno vizuálnej stránke.Ta kamera bola tiež úžasná,vždy snímala presné to čo mala.Bolo to dramatické,strašidelné a disponovalo to silnou atmosférou aj so skvelými hercami.Kinski aj keď tu hral len chvíľu strihol si veľmi kvalitných pár minút a bol pri tom veľmi dobrý. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film - horor o tom, ako jeden clovek ma stravit noc v starom, opustenom zamku. Margheriti bol rezisersky talent, to snad ani nemusim pripominat, kazda jedna scena natocena s laskou. No ako to byva, nic nie je tak, jaxa zda, a zamok nie je az tak opusteny, jak vypadal .....tie dve zenske sa evidentne neznasali a to si myslim, ze som sa vynadril dost diplomaticky . 80 % ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je možná nejatraktivnější postava (a představitel) spisovatele E. A. Poea, která se objeví hned na začátku, ale vzhledem k ději moc prostoru dostat nemůže. Poe v kombinaci s názvem Pomsta vlkodlaka nebo anglickým Dracula in the Castle of Blood zní sice jako chutné béčko, ale je to bohužel mystifikace - ve filmu se neobjevuje Dracula, vlkodlak, ani žádná pomsta. Jedná se o klasické schéma noci v pustém a strašidelném domě, kdy „to“ hlavnímu hrdinovi pořád nedochází. Nejde o lekačky ani o bavení diváka efekty a maskami, ale o identitu postav a závan záhrobí, jenomže hrdina je nedovtipný až moc a historie domu a jeho obyvatel příliš telenovelózně melodramatická a nepříliš strašidelná. K tomu trocha pseudovědeckého vysvětlování a pěkné herečky (Michele Merciérová a Karin Fieldová). ________ Klaus Kinski má sice ty správné kruhy pod očima, ale Poe bez knírku? A takhle je to víceméně s celým filmem. ** a půl ()

glum88 

všechny recenze uživatele

Remake o šest let staršího -Danza Macabra- , který se liší jen tím že je barevný a taky se v něm mihne Klaus Kinski jako Edgar Allan Poe . Nevím jestli si distributoři mysleli že bude o film větší zájem když ho uvedou pod matoucími názvy , nebo se název zapoměl přeložit a někdo s naprostou neznalostí cízího jazyka kdo vůbec film neviděl něco na poslední chvíli sesmolil ale vlkodlaka jsem zřejmě přehlédl a Dracula se mi taky nevybavuje (až na zmíněného Orloka Kinskiho) ()

Reklama

Reklama