Reklama

Reklama

Na rádiových vlnách

(festivalový název)
  • Francie Les Grandes Ondes (à l'ouest) (více)

Obsahy(1)

Západošvýcarský rozhlas vyslal v dubnu 1974 do Portugalska mladou feministickou novinářku Julii Dujonc-Renens a protřelého reportéra Joseph-Marie Cauvina, aby zde referovali o švýcarské pomoci rozvojovým zemím. Společné soužití ve VW-autobusu zvukaře Boba přispělo k jejich sblížení. Švýcarskem financované projekty se ukáží být podezřelé a náhle propuknuvší karafiátová revoluce rovněž nepřispěje ke zklidnění situace. Tato trojice je nucena neuposlechnout pokynů rozhlasového vedení. (Dny Frankofonie)

(více)

Recenze (2)

claudel 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařilá komedie, která má ale občas i vážnější podtón. Valérie Donzelli je originální autorka i herečka, její projev mě vždycky baví. Ideální záležitost pro milovníky Francie a Portugalska a jednotlivých reálií. ()

tidwell 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie o národních stereotypech odkazující celým "retro" zpracováním od titulků, přes rychlejší tempo vyprávění, až po hudbu (George Gershwin), k tomu nejlepšímu z tradice francouzských bláznivějších komedií, charakteristických absurdním humorem, špetkou cynismu a ironie. Nesourodá skupinka zaměstnanců švýcarské stanice +SSR spolu se svým "překladatelem", který se jim na cestě vnutí jako milovník Marcela Pagnola, jezdí ve své dodávce po Portugalsku a snaží se vytvořit reportáž "z ničeho", protože, jak už to bývá, obraz švýcarské hospodářské pomoci musí být ukázán v tom nejlepším světle. Do toho v dubnu 1974 propuká Karafiátová revoluce, do níž skupinka nečekaným způsobem zasáhne... P. S. Film je po Comme des Voleurs (2006) druhou částí tetralogie věnující se událostem v evropských zemích na čtyřech světových stranách. (A jestli jsem to ze závěru pochopil správně, film se inspiroval příběhem skutečných švýcarských reportérů.) ()

Reklama

Reklama