Reklama

Reklama

Hornet's Nest, The

Trailer
Afghánistán / USA, 2013, 93 min

Obsahy(1)

Dva novináři, otec (Mike Boettcher) a jeho syn (Carlos Boettcher), vyzbrojeni pouze kamerou následují americké vojáky v boji proti Tálibánu na bojišti v Afghánistánu v provincii Helmand. (Avicii)

Recenze (7)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, takové záběry z akce zase tolik neuvidíte, na druhou stranu myslím, že těch skutečně zajímavých záběrů tady není. Co se ale rozhodně daří na diváka přenášet, to jsou emoce. Ano, válka je zbytečná, ale copak by podobný film a podobné osudy mohly existovat bez ní? ()

mota 

všechny recenze uživatele

Predstava o precizne naplanovanych misich se mi rozplynula. Boje jsou spis proti neviditelnym nepratelum, kteri prepadavaji vojaky pri presunu, a zachranovani na smrt odhodlanych jednotek ze sracek, protoze vybombit celou talibanskou osadu i s civilistama je nehumanni. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Propaganda? Možná. Podpora amerického patriotismu? Patrně. Ale taky osobní zpověď a velmi silný dokument, který je provázen slzami statečných mužů, kteří v mnoha kilogramové zbroji a obdařeni nejmodernější vojenskou technikou ukazují především, že se nijak neliší od nás. A právě tuto lidskou tvář války a jejich vojáků oceňuji nejvíce. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Na poprvé jsem u toho v polovině usnul, Američani mi v Afgánistánu připadali jak pěst na oko a celý to bylo sterilní a celkem o ničem. Dal jsem tomu druhou šanci, a konci mě film dostal do kolen. Závěrečná bitva, smrt, dojetí.. Škoda první poloviny, jinak by to totiž byl jeden z TOP dokumentů. Co se týče válečnejch, tak možná i je. ()

SMilan 

všechny recenze uživatele

Surové zábery bez strihu a komentárov by ma potešili oveľa viac, ako takto ucelený dokument, ktorý je miestami až zbytočne dramatizovaný a hrá divákovi na city všade, kde je to možné. Jasné, že nie je sranda, keď okolo vás svištia ostré, tak z toho nebudeme robiť grotesku, ale niektoré dômyselné strihy a pasáže(reportér junior spadol a vyzeralo to, že jednu kúpil) vo mne v konečnom dôsledku naozaj úsmev vyvolali. Pre mnoho mladých Yankees tento dokument a jemu podobné budú zohrávať dôležitú úlohu pri voľbe svojho budúceho povolania. ()

Albydeeere 

všechny recenze uživatele

Nejlepší válečný dokument, který jsem kdy viděl. Délka dokumentu 91 min., distributor Freestyle Releasing , při otevírajícím víkendu výdělek 26.550 USD. Dokument pojednává o 101 Airborne divizi americké armády očima dvou novinářů otec (Mike Boettcher) a syn (Carlos Boettcher). I když otec je světově známý novinář z válečných konfliktů po Zemi, byl jako doprovod syna, který chtěl zdokumentovat válečný konflikt v Afghánistánu i bez svolení otce. Boettcherové se zúčastnili několika operací ve válečné zóně, kde málem také přišli o život. Za tento dokument dostali News & Documentary Emmy Award. Na tento dokument jsem slyšel několik různých názorů, ať pozitivních či negativních. Nechám Vás, ať se rozhodnete sami, co vlastně dokument přináší či přenáší na diváka. Za sebe mohu říci, že dokument určitě nevidím naposledy. ()

Reklama

Reklama