Reklama

Reklama

Sbal prachy a jeď

Trailer

VOD (1)

Bankovní lupič si najme jako řidičského instruktora bývalého šampiona Formule 1. Když pak gangster během jedné lekce vyloupí banku, nemá instruktor jinou možnost než se stát komplicem a dát se společně na útěk před policií... Peter Roberts je bývalý automobilový závodník, který se po ukončení kariéry věnuje své autoškole. Jeho žena vydělává víc a finanční starosti rodiny se odrážejí v jejich vzájemném vztahu. Jednoho dne Peter ve svém vozu najde poněkud zvláštního zákazníka, Američana Simona Kellera. Keller od něho chce naučit řídit. Cestou se nechá vysadit u banky s tím, že si jde pro peníze, aby mohl Peterovi vůbec zaplatit. Peter na Kellera tedy čeká před bankou. Najednou Keller z banky v dešti kulek vyběhne, naskočí do auta a nutí Petera rychle odjet. Peter se dozvídá, že Keller právě ukradl devět miliónů a že si vybral schválně jeho, Petera, aby jako zkušený automobilový závodník ujel pronásledovatelům. Peter zprvu nechce mít s loupeží nic společného, ale brzy pochopí, že jeho auto nepronásledují jen policisté, ale také jacísi zabijáci, které na ně poslal šéf banky, Rossi. Keller při útěku Peterovi vysvětlí, že kdysi pomohl Rossimu s velkým podvodem a on ho místo odměny poslal do vězení. Loupež je součástí jeho pomsty. Mezi pronásledovateli jsou i federální agenti Walkerová a její pomocník, kteří však pochopili, že loupež je součástí vyřizování účtů mezi Kellerem a Rossim. Walkerová vyšetřuje Rossiho pro velké daňové a bankovní podvody. Rossi si ale platí i místního policejního šéfinspektora Smithe. Ten chce tedy celou záležitost smést z povrchu země... (TV Prima)

(více)

Recenze (36)

choze

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, ze které se dala vytěžit sakra zábavná podívaná, což se ale absolutně nepodařilo, protože unylejší scénář a režii, abyste pohledali a celé to vypadá amatérštěji než 20 let starý televizní film. Rozpočet zjevně nebyl z nejvyšších a stačil stěží na zaplacení nevýrazného Cusacka a nevtipně přehrávajícího Janea. Ve třetině jsem to vzdal a doporučuju radši zkusit třeba SENZAČNÍ ÚNOS s Charlie Sheenem nebo GETAWAY s Ethanem Hawkem, byť to taky nejsou žádné zázraky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jane s účesem na Jima Morrisona nevtipně tajtrlíkuje a pseudo tvrďák Cusack působí, že ho nejvíc zajímá, jestli mu nezačne pouštět barva z vlasů. Buddy movie by přeci mělo být o tom, že dvě zcela rozdílné postavy baví diváka svou okolnostmi vynucenou interakcí a ne, že jsou obě stejně otravné.. Brakový labuťák Trenchard-Smith naposledy zapěl a výsledkem je podvyživená akce, minimum konverzačních perel a celková výraznost na úrovni mluveného projevu agenta Browna. Mám za to, že kdyby to celé odjezdili v tom Hyundai Getz namísto Mustanga, výsledek by byl totožný.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Některé věci se nemění. Nebe je modrý, ženský mají tajemství, chleba levnější nebude a Brian Trenchard-Smith točí pořád špatné filmy. No jo, ale občas zvládne tenhle známý trashový režisér který však má za sebou z mého pohledu především průsery i příjemně překvapit a nečekaně zazářit. No a Drive hard je přesně ten případ, tak špatnýho filmu až je dobrý od začátku mi to svižně utíkalo. Chemie mezi Janem a Cusackem dobře funguje a hlášky jsou vydařený. je to samozřejmě trash se vším co k tomu patří, takže je třeba jenom mozek přepnout do polohy out a prostě se jenom bavit a neřešit tu kupu nelogičností a kravin na kterých je velmi chabý scénař postavený. Když to zvládnete tak věřím, že si to užijete. Rozhodně je to jedno z nejpovedenějších dílek jaký jsem měl zatím od tohoto Australskýho trasháka možnost vidět. Jak jsem uvedl Cusack a Jane oba v poho a dokonce se tu objeví i můj oblíbenec Jerome Ehlers bohužel jenom asi na 5 minut, ale to už bych chtěl moc.70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priemerná hovadinka. Na toto musí mať ale človek náladu, ja som ju našťastie ešte mal - no a práve toto, na mňa asi zafungovalo. Možno to znie všelijako, ale bol som na túto blbinu v daný moment veeeľmi pozitívne naladený. Skvelý John Cusack. A vôbec nie prvýkrát. Daniel Storch o tomto filme napísal, že má vraj bizarné kúzlo. A ja mu dávam za pravdu. Áno, keď je na to človek dobre naladený, je to celkom fajn "béčko", pri ktorom sa dá odpočinúť si a celkom dobre sa pobaviť. Hláškami sa vo filme taktiež nešetrilo a herecké výkony si zaslúžia aspoň 75%. Celkovo ale snímku hodnotí tak 50 na 50. Uvidíte sami a hlavne nemajte vysoké nároky. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic světoborného, ale tohle byl fail. Chudák Cusack vlezl do filmu, kde nefunguje skoro nic. Plakát a popis filmu lákal na akci, která se však odehrála v jedné honičce na začátku (v hlavní roli Hyundai Getz...ehm) a to bylo bohužel vše. Navíc samotný scénář by možná nevydal ani na průměrnou epizodu jakékoliv kriminálky a všechno podtrh mizerný casting s ještě mizernějším režisérem, který profesně zamrzl v sedmdesátých letech. Jedna hvězda za Mustanga a z úcty ke Cusackovi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi to nejlepší, co Trenchard-Smith za posledních x let natočil, ale to neznamená, že by byl Drive Hard něčím víc, než průměrným filmem. Jednoduchá zápletka o tom, kterak loser ke zločinu přišel by mi ani nevadila. Mnohokrát tu byla a mnohokrát tu bude. Mě osobně bavil i Cusack a sem tam tu byl i slušný náznak autoakce. Nebavil mě ale Jane, který komediálním talentem zrovna neoplývá a tady to ukázal v plné nahotě a nelíbila se mi nepřehlednost, kdy jdou po hlavních hrdinech tři skupiny, jejichž motivy nejsou tak úplně jasné. Humoru si člověk příliš neužije, byť se sem tam zableskne na lepší časy, ale vesměs je to na bázi babka s pistolí a tomu už se dneska snad nikdo nesměje. Na jedno podívání OK. 50% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Co tohle zase bylo...Poslední dobou mi připadá,že se John Cusack upíše do všeho možnýho a jen sbírá zářezy co se natočených filmu týče...Tenhle film absolutně neví jestli to má být komedie (pro mě jediná trochu vtipná i když ujetá scéna je s tou starou paní) nebo akční a nebo konverzační film o dvou lidech co pořád jen jedou krajinou-sem tam na ně zaútočí důchodci pak nějakej motorkářskej gang nebo prodavač na benzínce a do toho všeho má John po kapsách asi třicet telefonu.No pro mě nuda a nejzajímavější je asi tady ten plakát k filmů.35 % a dvě hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Žádná očekávání, ale nakonec jsem se skvěle bavil, protože tohle je prostě příjemný, uvolněný film, který má dobré postavy a skvělé herce, kterým se dá fandit. Thomas Jane ukazuje, že ve spolupráci s Cusackem předvádí výkon, který je prostě dobrý. Jak říkám, nic skvělého, ale pokud chcete fajn akční béčko, které je místy sranda, zkuste tohle. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto hovorím CARSPLOITATION ako sviňa !!!! žiadny priteplený, tupou masou obdivovaný, nechutne oblbujúci fast and furious 1,2,3,...985. Ale stará škola v novom šate. žiadne tuningované cukrové uber autá s ktorých sú deti mimo ale staré dobré Americké autá, nie som odborník na vozidlá takže neviem presne určiť o aké značky tu ide, no autá vyzerali ako Dodge Charger či Challenger alebo Ford Mustang, proste tá stará škola. Hláškami sa takisto nešetrilo. Toľko skvelých fuckovacích momentov som nezažil od Pulp Fiction. Jednoducho jeden krutý vtip za druhým. John Cusack to tu zahral perfektne, hádam že ide o jeho najlepšiu rolu. Povedal by som že som zostal v nemom úžase, nečakal som nič tak zaujímavého. Ide o rýdze béčko ktoré som si užíval od začiatku až do konca, jediné čo tomu naozaj chýbalo bol soundtrack pozostávajúci zo 60´s a 70´s hippie rocku. To by Drive Hard nadupalo ešte viac. Pri takejto dávke old schoolovej zábavy mi nerobí problém prižmúriť oči pri niektorých nevydarených CGI efektoch. Nie je ich veľa, 3-4 ale práve preto bijú do očí. Maník čo to nakrútil musí byť pri najmenšom fanúšik filmu Vanishing Point . ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

nevím jak Thomas Jane,ale u Johna Cusacka jsem ještě nedávno měl pocit,že nemusí hrát úplně ve všem co mu kdo strčí pod nos.V Drive Hard je všechno špatně,počínaje scénářem,z větší části naprosto tupými dialogy,CGI efekty úrovně 80.let a nakonec i herci.Jane tu vypadá jako po 14 denním flámu a Cusack vypadá zkrátka divně a stejně tak i hraje (zřejmě se inspiroval Nicholasem Cagem).Za normálních okolností mi žádné béčko,byť hloupoučké nevadí,Drive Hard každopádně už nespadá ani do kategorie B filmů,navíc jako akční krimi komedie není ani vtipné,ani napínávé a akční jen co se za nehet vejde.Dvě hezká auta o nezachrání...10% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Brian Trenchard Smith natocil konecne aspon priemerny film na cele s Johnom Cusackom. Film ma aj pribeh, ktory ma zmysel, dialogy ako tak ujdu aj na Trenchard -Smithove pomery, ba aj akcia sa najde. Cusack sice hrat nevie, ale posobi vo filme ako chlap, dokonca aj Thomas Jane sa tu objavil, hoci uz je postarsi. Jane hrat tiez nevie, a po filme Cesta dopekel 2009 mal konecne schopny film na konte : 48 % ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko. Kdyby se scénář trochu překopal a režie ujal někdo jiný (= lepší), jednalo by se o neskutečně zábavnou pecku. Takhle je toto akční komediální béčko taky zábavné, a to především díky duu Cusack – Jane a konverzačním scénám, ale díky slabé režii a některým nesmyslům ve scénáři kvalitativně nemá na víc než na tři hvězdy. Tedy průměr, na který však stojí za to kouknout, když chcete vypnout mozek a bavit se. PS Babka neměla chybu… ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Samosebou ten film je děsnej,studiový scény z auta,honička s motorkama,hlasy na zahradě jak z hangáru,celý je to levný,a blbý.Ale odpad nebude,protože B.T-Smith nikdy netočil nic dobrýho,prostě třetiligovej babralskej rejža,takže jednu hvězdu si zaslouží.10%. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Co to, proboha, bylo? Studentský film točený mobilem? To fakt není v černých číslech? I když mám Tomáše rád, tohle bylo absolutně nekoukatelné, protože i když odmyslím příšernou technickou stránku, tak i ten scénář byl takový... ehm... studentský. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Prostě ne... už jen ten ubohý způsob "vykrádám banku a ty o tom nevíš" je urážlivý. Co doslova dorazí je "když už to zjistím, tak vlastně spolupracuju..." ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Brian Trenchard-Smith, režisér takových trháků jako Atomic Dog a Tyranosaurus: Zhouba Aztéků, natočil snímek, v němž John Cusack, který předstírá, že kouří elektronickou cigaretu, a Thomas Jane, jehož nerespektuje manželka, hrají dva retardy na výletě po australském venkově, během kterého se je snaží zabít retardi v autě, retardi na motorkách a dopadnout retardi z FBI, pronásledovaní podplacenými retardy s policejními plackami, protože u sebe mají akcie ukradené retardovaným příslušníkům americké mafie podnikajícím v bankovnictví. Asi to mělo být vtipné. Asi tam měla být nějaká sociální kritika. Asi. Nebo je možná Janeova dcera tak strašně meta, že nejsem schopen najít jasný vzorec v jejím chování. Produkční hodnoty Drive Hard jsou přibližně na úrovni záležitostí jako Minuty strachu nebo Dům strachu a trailer je popravdě mnohem zábavnější než celý film. Jedna hvězdička za ústřední duo, které si zaslouží mnohem lepší role. P.S.: Na scénáři se podíleli čtyři (slovem: ČTYŘI) lidé. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jedna * za Cusacka, jedna * za Janea. Toť vše. Pár vtipů, dobře zahrané role ústřední dvojice - to ostatní, vše okolo je na nic. MIlé překvapení, jak to ne/bylo dobré, jak jsem ne/čekal. Naivně jsem se domníval, že zmínění dva herci se postarají o větší zábavu. USA, Austrálie a Kanada - tak proč tam byl ten trapný "britský" humor? ()

Reklama

Reklama