Reklama

Reklama

Die Tür mit den 7 Schlössern

  • Velká Británie The Door with Seven Locks
Trailer 1

Recenze (6)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než Tajemný mnich, Mrtvé oči Londýna, Zelený lučišník či Indický šátek, ale pořád obstojná wallaceovka s většinou příjemných klišé. Zpočátku nepříliš napínavý a nápaditý snímek se začne pomalu zamotávat, objeví se řada postav, tajemství sedmi klíčů, vraždy a boj o dědictví. Divák se nakonec dočká temné noci, mlhy, hadů, volání sýčka, novogotického zámku, hrobky, podzemního labyrintu a starého domu. Narůstající tajemno je obohaceno o šíleného vědce, monstrum, vivisekci a děsivé pokusy. Štěk K.Kinského, krásná Sabine Sesselmannová, statečný inspektor a švihlý Sherlock Holmes jsou jen zlomkem postav, které odvedly standardně dobrou práci. Na ponurý večer jako stvořené. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Die Tür mit den sieben Schlössern je velice průměrná detektivka z pera Edgara Wallace, již se chopil schopný řemeslník Alfred Vohrer. V rámci režisérovi filmografie jde teprve o druhý námět, který zpracoval na motivy anglického velikána. Na výsledku je to docela znát, protože se režisérův styl teprve vytvářel a kdybych neviděl Vohrerovo jméno v titulcích ani bych nevěřil, že jde o jeho dílo. Jde opravdu o ničím nevyčnívající až tuctové zpracovaní podle standarního dobového německého mustru. To znamená pár vyčichlých vražd, nějaký ten radoby vtipný humor, rutinní ničim negradující děj a samozřejmě nesmí chybět Eddi Arent. Pro mě vcelku zklamání, které si nezadá s co do kvality s podobným Lučištníkem nebo Hrbáčem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Inšpektor Scotland Yardu Richard Martin ( Heinz Drache ) so svojim asistentom Holmsom ( Eddi Arent ) vyšetrujú úmrtia rôznych ľudí, u ktorých sa našiel kľúč na retiazke. Stopy vedú do starého zámku... Režisér Vohrer natočil 11. wallaceovku v poradí v povojnovom Nemecku ( jeho druhá ) a navzdory chybám sa jedná o slušnú krimi, tentokrát s minimom mysterióznych a horrorových scén. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších kusů této wallaceovské série. Eddi Arent ve formě. Zvláště finále v "gotickém" anglickém sídle s tajnými chodbami, hady ohrožujícími sličnou hrdinku, šílenými vědci etc. bylo zábavné, byť nechtěně připomnělo Fantoma Morrisvillu, neb vrcholení jednotlivých panoptikálních hrůz na sebe téměř přecházelo v parodii sama sebe. Jen škoda, že Klaus Kinski tu měl jen štěk. 3, 5 *. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha Edgara Wallace se mi líbila hodně, příběh měl krásně tajuplnou atmosféru a neztrácel na tahu. To první platí i pro film, to druhé ovšem již ne a je to zároveň i hlavním problémem, který jsem s tímto filmem měl, po čase se zkrátka dostavila nuda. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Pri tejto wallaceovke som sa dobre bavil. Bolo to dost naivné, ale kedyže to bolo natočené? A už som si zvykol na Eddiho Arenta lebo v prvých detektívkach podľa Wallaceho sa mi stále vybavoval ako jednoduchý lovec motýľov z Winetua. A ja Winetua tuze nerád. ()

Reklama

Reklama