Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádkový příběh o statečné dívce, která podstoupila nejtěžší životní zkoušku, aby vysvobodila svých šest bratrů ze zakletí. V den svých 18. narozenin Constanze objeví přísně střežené tajemství. S úžasem zjistí, že měla šest bratrů, kteří se v den jejího narození po nechtěně vyřčené kletbě otce proměnili ve sněhobílé labutě. Dozví se, že prokletí může zlomit, když pro ně po dobu šesti let bude tkát a šít v lese košile z kopřiv. Ale nesmí při práci promluvit ani slovo. Jednoho dne se před ní objeví princ. Je tak okouzlen její krásou, že si ihned němou dívku odveze na svůj hrad. K nelibosti své matky královny se s Constanze ožení. Dívka mu záhy porodí syna. Královna ji pomocí intrik obviní z vraždy děťátka. Constanze se snaží splnit svůj slib a došít košile pro své bratry. A protože nesmí promluvit a nemůže se bránit nařčení, je jako čarodějnice odsouzena k smrti u kůlu. Na poslední chvíli však přilétají labutě... (TV Nova)

(více)

Recenze (23)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Andersenových jedenáct labutí se zredukovalo na šest, košile na šestiletou práci nevypadaly nic moc, ale jinak to nebyla katastrofa, jako jindy německé pohádky bývají. Tahle měla dokonce i trochu temnější vyznění, jak se k Andersenovi sluší a patří. Zlá matka měla docela charisma, Constanze byla hezká (další překvapení na Německo), jen ten princ tedy nic moc. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka má nést nějaké ponaučení pro cílovou skupinu. Tady jsou cílovou skupinou dospělí, pořád opakuji, že pohádka není primárně dětský žánr. První ponaučení je, že rodiče mají při výchově potomků vážit slova, i když jim ti haranti lezou momentálně strašně na nervy, protože vyřčené slovo nevrátíte zpátky a můžete způsobit trauma všem zúčastněným (sobě ze svého selhání dokonce větší než těm nesnesitelným harantům). Další je o tom, že dětem se nemá lhát ani jim něco zamlčovat, protože to může způsobit vážné trhliny ve vztazích. Třetí pak je, že si vybíráte partnera a ne tchýni, v tomhle to má Constanze tak posraným nahoru, že se mnohému z diváků uleví. Čtvrtým je, že partnerovi máte bezvýhradně věřit, i když dělá podivné věci a nehotoví se k tomu, aby se vám svěřil. Pátým je to, kam může vést opičí rodičovská láska. Na hodinu a půl stopáže je to slušný souhrn pravd o rodinných vztazích. K pohádce jako takové - představitelé rolí, které stály za zmínku (což kupodivu nebylo těch šest bratrů), do svých rolí sedli. Princ byl zjevně vybírán tak, aby se líbil holčičkám ve věku 6-12 let, k tomu se při svých šedinách už nemohu vyjádřit. Košile mi, stejně jako uživateli flanker.27, připadaly dost odfláknuté, myslím, že bychom oba byli schopni v kratším čase uštrikovat z kopřiv lepší (a ač to tak může vypadat, nežertuji). Hvězdami trochu plýtvám a vědomě nadhodnocuji, ale atmosféru to mělo a myslím, že mnoho lidí toto zpracování hodnotilo mizerně jen proto, že to je německá pohádka. Doufám, že ty letošní české se povedly aspoň takhle, i když ano, jako všichni komentující, kteří srovnávali německé bílé a československé černé koprodukční ptáky, i já považuji Sedmero krkavců Alice Nelis za nepoměrně lepší film. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zatímco v českých zemích platí, že pohádky musí bavit, němci na to jdou jinak. Vycházejí z knižní předlohy, kde je většina pohádek s temným podtextem jako takový malý horůrek, který nemá uspávat děti, ale udržet je v napětí do konce, až pak zmožení dějem samy odpadnou únavou ... A mě to dramatické ladění pohádek nevadí, právě naopak. Převedením na labutě se sice vytrácí hlavní pointa a to je samotná kletba. Ale zase labutě jsou mnohem elegantnější, tvůrci si zřejmě řekli, že budou strašit a napínat dost, tak vyměnili démonické černé krkavce za ušlechtilejší druh. Ruku na srdce - naše české pohádky jsme viděli už tolikát, že je máme všechny okoukané, tohle byla celkem příjemná změna. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

U této pohádky se nabízí srovnání se Sedmero krkavci a na rovinu říkám, že u mě osobně vyhrává nejnovější adaptace z roku 2015 od Alice Nellis. O šesti labutích není špatný film, ale tak nějak nenabízí nic nového, jako tomu bylo například u nových Krkavců - samozřejmě nepočítám záměnu labutí za krkavce. Tento snímek bych srovnal s Rážovou verzí příběhu, který byl nevšedně temný, nicméně mě kromě toho nijak více nezaujal. Člověk ví už od začátku, jak to dopadne, a jelikož nepřišly žádné výraznější inovativní nebo lépe zapamatovatelné momenty, tak hodnotím (pod)průměrným hodnocením. Nenáročná pohádková oddychovka na volné odpoledne, která nepřekvapí, nicméně ani neurazí. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kdybych nedávno neviděl Sedmero krkavců, asi bych se nudil méně. Tenhle pohádkový motiv Němcové a bratří Grimmů tak mám na hodně dlouho uzavřen a nechci o něm ani slyšet ani vidět. Jediné pozitivum - královna byla prvotřídně odporná a Constanze byla mladou verzí Ivy Pazderkové. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Královna je protivná, to je v pořádku. Ale jsou-li nesympatičtí i kladní hrdinové, tak je to špatně. Výprava slabší a případné přednosti ve vizuálním zpracování nešetrně shazuje tragický český dabing. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

úděs co němci dokáží, naši 2 krkavci o 100% lepší . ztráta času ale vhodná ke srovnání s našimi pohádkami, i chrt byl lepší než tato splácanina zdraví deda :-) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch výchovných pohádek, které dětem názorně ukazují, jak důležité je naučit se číst a psát, protože i němá se může dobře dorozumět, má-li základní vzdělání.:-) Jedna z těch pohádek, které dětem už v útlém věku ukazují, jaké to je, když princ nemá vlastní názor a chová se jako mamánek.:-) Pohádka je celkem slušně natočená, ale bohužel je místy zdlouhavá a nudná. Pokud srovnám ve stejném námětu letos natočených Sedmero krkavců, Elice Nellis vítězí díky humoru a lehkosti na celé čáře. :-)) 50% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Německá variace na českých Sedmero krkavců. Místy opravdu temné, strašidelné a zlé, ke konci naopak docela málo a nesměle potrestané zlo. Ale na německou pohádku koukatelné. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

To, co Sedmeru krkavců dává Chýlková, Dlouhý a Rösner, tady zoufale chybí plejádě německých druhořadých herců. K tomu příšerný český dabing (byl to Podhůrský? A pokud ano, proč proboha?!). Jediné, co zde jakž takž funguje, jsou interiéry a výprava. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná pohádka. Dabing dost slabý, ale na to už jsme si pomalu u komerčních televizí zvykli. Ovšem ty dodatečně nahrané zvuky a výkřiky z davu - to bylo v tomto případě opravdu něco úděsného, fakt strašné... ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Jako dospělé se mi pohádka líbila. Narozdíl od Sedmera krkavců, kde bratry matka prokleje kvůli chlebu, je zde prokleje otec, protože si hrají ve vodě a nenesou vodu na křest. Jinak je základní dějová osnova až na pár odlišností stejná. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Oproti většině německých pohádek výrazně lepší. Má to solidní středověkou atmosféru, neschází tomu napětí, pekná výprava a i přes znalost příběhu jsem se od toho nemohl odtrhnout. Navíc tu chybí škaredý skopčácký ksichti. Co mi vadí je studio co všechny tyhle pohádky dabuje. Neumim říct proč, ale tenhle dabing mi prostě vadí. Ale furt je to lepší než na to čumět v originále. 67%. ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Každý už asi slyšel něco o tom, jak Němci neumí točit pohádky. Budiž, něco na tom asi bude. Tato ale nebyla tak špatná, se spoustou současných českých bych ji raději nesrovnával... Raději pro nás! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Reklama

Reklama