Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplné travičské vraždy - všechny spáchané pomocí jedu černé mamby - uvrhly celý Londýn v strach a děs. Inspektor Elford (Heinz Drache) ze Scotland Yardu ihned podezřívá tajuplného, neznámého velkopřekupníka, zvaného Zinker, jehož se stejnou mírou obává policie i podsvětí... (Pohrobek)

Recenze (12)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Parádní zpracování slavného románu Edgara Wallace. Od začátku do konce vysoká dávka napětí, velmi propracovaná zápletka, mistrovská režie. Vyskytuje se tu i dost nadsázky a humoru, o což se stará především šaškovský novinář Eddi Arenta. Zajímavá hláška je např. to, co inspektor odvětí dotěrné novinářce. Können Sie schweigen? - Ja, sicher! - Ich auch! Obvyklý klad těchto flmů - psychopatický Klaus Kinski sice nedostává tolik prostoru, když se ale objeví, stojí to za to. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nenáročné a zábavné jako většina wallaceovek. Slušivý černobílý kabát, mlha je nejen venku, ale i v lokále, hudba opět výborná a většina kmenových herců, jejichž povahu a vlastnosti odhalí znalý divák předem, se snaží, seč může. Hadi, tygři, lvi a madam černá mamba jako zlatý hřeb. Objeví se i několik vtipných záběrů - pojídání mrkve sleduje kamera usazená v jícnu, mytí rukou vidí divák zdola přes skleněné dno umyvadla. Kinski kladnou postavou zkrátka nebude a Arent šaškuje v přijatelných mezích. Nejrozkošnější postavou je bezesporu Agnes Windecková. Já jsem spokojen. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Standardně zpracovaná Wallaceovka, ve které samozřejmě nechybí tajemný vrah, vyvolávající hrůzu v celém Londýně, inteligentní inspektor Scotland Yardu a komická postava v podání Eddieho Arenta... Tentokrát ani děj není nijak spletitý, nemá patřičný spád, atmosféra není příliš mysteriózní a chyběla mi ve snímku nějaká krásnější dívka... Prostě průměr ve všech směrech... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Z populární západoněmecké série filmových detektivek – „wallaceovek“ jsem viděl před časem pouze Zeleného lučištníka, i to už pár let zpátky, a vybavím si dnes z něj pouze to, že jsem se na něj díval. A bylo by potěšilé od těchto filmů očekávat cokoliv jiného, než slušnou brakovou zábavu vhodnou jako retro oddechovku na jedno použití. Temná černobílá atmosféra má v sobě pořád grády, skutečně brakově pojaté vraždy i prvky hororu a konverzace mezi vyšetřovateli na čele s inspektorem v podání Heinze Dracheho přináší i množství sympatických humorných odlehčení. V rámci příslušného druhu filmu a očekávání jsem spokojený, vzhledem k výrazné shodě se zdejším průměrem si nechávám drobné výtky pro sebe a uděluji silné 3 hvězdičky. I s malou rezervou čtvrté hvězdičky pro případ, že mě mezi „wallaceovkama“ časem může čekat i ještě lepší kousek. [65%] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Klasická detektívka ( 14. v poradí ) od Edgara Wallaceho, ktoré boli v 60- tych rokoch v Nemecku veľmi populárne. Der Zinker si udržiava svoje tempo až do konca, temnú atmosféru vrážd pomocou čiernej mamby nadľahčuje humor novinára Harrasa v podaní Eddiho Arenta. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hezký průměr, našinec dostane, co očekává. Klaus Kinski a Eddi Arent notně pomáhají tomu aby tento kus drželi na slušné odpadkové úrovni, leč chybí mi tu "božská" Karin Dorr v úloze krásky v nebezpečí. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Standardní zpracování knihy Edgara Wallace. Jsou tu známí herci (samozřejmě pro toho, kdo tyto filmové adaptace sleduje), jejichž role jsou dopředu jasné a předvídatelné, ať už je to Heinz Drache jako inspektor, Klaus Kinski jako záporák nebo Eddie Arent jako naprostý šašek (tentokrát převlečený za novináře). Jak mne knihy E. Wallace baví, u spousty filmů, které vznikly podle jeho předloh to tvrdit nemohu a tento není výjimkou. (Přijde mi zajímavé, že Pohrobek píše o filmu jako o “parádním”, přesto jej hodnotí jako film jen lehce nadprůměrný…) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Viem kto je Edgar Wallace, ale fakt nemam cas citat jeho knihy - staci len vediet co napisal. Rezisersky sa ale Vohrer nijak nepredviedol, viem ze natocil este aj Old Firehanda a Old Surehanda 30 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Edgara Wallace mám rád, ale to zfilmování né a né nějak pobrat. Zde se mě líbilo spíše herecké obsazení, takže jsem vesměs spokojený a tuto tajuplnou kriminálku mohu doporučit. 55% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zinker je svižným kriminálním pobavením ironie a černého humoru zavedené firmy Edgar Wallace. Alfred Vohrer s osvědčeným týmem herců natočil obzvláště lehkou nadnesenou zábavu, karikaturní var si udržuje přirozenou důstojnost, černý humor je podáván s bezelstnou bezprostředností, laškuje se zvuky, s pudy i se zločineckou stránkou lidské duše. Dokáže vybudit napětí a rozverné zahýkání, v noci se plíží po špičkách stínu, ve dne dotírá s prostořekou nadsázkou a koketně pomrkává. Hlavní postavou stylové kriminální ironie je Bill Elford (velmi dobrý Heinz Drache), bystrý policejní inspektor na stopě nebezpečného vyděrače londýnské galerky. Neleká se nejasností, s podezřelým hraje na schovávanou a usmívá se u toho. Hlavní ženskou postavou je Beryl Stedman (zajímavá Barbara Rütting), mladá, úspěšná spisovatelka kriminálních románů. Hledání inspirace se stává interesantnější, když je nebezpečí tak těsně blízko. K výraznějším postavám filmu patří rozverná stará dáma, Berylina tetka a švitořivě dobrosrdečná majitelka obchodu se zvířaty Nancy Mulford (skvělá Agnes Windeck), rodinný přítel a nespokojený vydavatel novin sir Geoffrey Fielding (velmi příjemný Siegfried Schürenberg), jedinečně bláznivý novinář Joshua Harras (pozoruhodný Eddi Arent), a vedoucí Nancyina obchodu se zvířaty se soukromým zájmem o Beryl, a nejen o ni, Frank Sutton (Günter Pfitzmann). Z dalších rolí: tichý ošetřovatel zvěře s divočejším pohledem Krishna Alexander Jefferson (Klaus Kinski), policajt v přestrojení na žhavé stopě Thomas Leslie (Jan Hendriks), Frankova žárlivá sekretářka Millie Trent (Inge Langen), Elfordova pravá ruka, policejní seržant Lomm (Wolfgang Wahl), gangster msty Lord (Siegfried Wischnewski), spolehlivý Nancyin komorník James (Albert Bessler), soudní patolog Dr. Green (Heinz Spitzner), vtipně okradený klenotník (Erik von Loewis), či hlavní ošetřovatel zvěře Brownie (Heinrich Gies). Zinker je svižnou a osvěžující filmovou zábavou, Edgar Wallace ve stylových tónech černého humoru. ()

Reklama

Reklama