Reklama

Reklama

Sebunsu kōdo

  • USA Seventh Code

Obsahy(1)

Akiko (Atsuko Maeda) cestuje do Vladivostoku, aby sa stretol s Matsunagom (Ryohei Suzuki), s ktorým sa po prvýkrát zoznámila v Tokiu a odvtedy naňho nedokázala zabudnúť. On si ju však nepamätá. Povie jej, aby v cudzom meste nikomu neverila, a odíde. Akiko sa ho snaží znova nájsť, ale napadne ju mafia, ktorá ju vyhodí v pustine a ponechá bez peňazí. (kacer4)

(více)

Recenze (1)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Hodinové propagační video bývalé členky AKB48 Atsuko Maedy. Nic víc. Skutečný film za tím rozhodně nehledejte. Kiyoshi Kurosawa údajně snímek natočil aby předvedl, že Maeda není jen idol, ale zvládne i akční hereckou roli. A roli zvládla dobře. Nicméně úlohu v tomto snímku by zvládl asi kdekdo. Kurosawa byl prý velmi překvapen, když Seventh Code na festivalu v Římě vyhrál hned dvě ocenění (best director a best technical contribution). Jestli je to právem je skutečně otázka, nicméně i přes velkou netypičnost tohoto projektu režie ani provedení úplně marné rozhodně není. Je však jasné, že prioritou bylo natočit hodinové video s Maedou ve Vladivostoku. Zápletka, děj a ostatní "zbytečnosti" se tak nějak zřejmě vymyslely za pochodu. Dalo by se sice polemizovat o tom jak moc je Seventh Code self-aware a co nám naznačuje o japonské kultuře idolů. Kurosawa má však na svém kontě spoustu filmů, které si detailnější rozbor zaslouží spíš. Podtrženo a sečteno, jde o netradiční projekt velezkušeného režiséra, který je povinností pro fanoušky Maedy (kteří budou řádně odměněni v závěru filmu) zároveň však ale není zas tak úplně povinností pro fanoušky Kurosawy samotného. Ostatním toho nabídne asi pramálo, ale faktem je, že hodinka v zapadlých uličkách Vladivostoku něco do sebe měla. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Prvý film Kiyoshi Kurosawa, ktorý natáčal mimo Japonska. Konkrétne v ruskom Vladivostoku a prebiehalo v júni 2013. (kacer4)

Reklama

Reklama