Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíži sa koniec sedemnásťročného trestu, ktorý si Lee Joon-suk (Oh-seong Yu) odpykával za to, že nariadil vraždu svojho priateľa Han Dong-Sua. Jedného dňa ho do väzenia príde navštíviť stará známa z bývalej hudobnej skupiny Rainbow Yeon Hae-ji s prosbou, aby dohliadol na jej jediného syna Choi Sung-hoona (Woo-bin Kim), ktorý si zhodou okolností v tej istej väznici odpykáva trest. Joon-suk s tým kvôli pamiatke na staré časy súhlasí a vezme mladého výtržníka pod svoje ochranné krídla. V deň svojho prepustenia sa však Joon-suk dozvedá, čo sa dialo počas jeho neprítomnosti za jeho chrbtom. Následne sa snaží dať veci do poriadku, aby udržal svoju pozíciu Veľkého šéfa klanu, ktorý vládne nad Busanom a celou Kóreou. Na to bude potrebovať i pomoc mladého Sung-hoona, ktorý bol práve prepustený z väzenia a teraz je svojmu Veľkému šéfovi zaviazaný. (sochoking)

(více)

Recenze (5)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁŠ NĚJAKÉ BLÍZKÉ PŘÁTELE?“ … ,,MŮJ NEJLEPŠÍ PŘÍTEL NEDÁVNO ZEMŘEL.“ … ,,PROČ?“ … ,,PROTOŽE JSEM UDĚLAL CHYBU“... /// O přátelství. V různejch časovejch obdobích sledujeme sekvence ze života několika chlápků, jenž gangstery se stali – asi takhle jednoduše se dá shrnout rozvětvenost vyprávění. Mám gangsterky rád a tohle není vůbec blbej film, ale rozhodně si k němu cestu najdou spíš ti, kteří maj Korejce v baráku (na půdě, ve sklepě…), a tak je nerozhodí několik jmen, nebo že vypadaj (někteří) jak Pokémoni. Možná je to i tím, že jsem neviděl jedničku. Všechno zde směřuje k vytvoření novýho gangu, takže i tomu, kdož Korejce doma nemá, musí bejt jasný, že cesta vede přes mrtvoly. Výsledkem je solidní gangsterka, která epickým (přede)závěrem zbytečně podlejzá americkejm bijákům a teprv tam by se mohla hodit znalost jedničky, páč příběh má pointu jinde, než v kalužích krve. Slušný 3*. Nebo slabší 4*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju vysvětlit, proč jsou chlapci v gangu jako bratři. 2.) Páč mám rád týpky, co si na přebrání gangu berou motorovku. 3.) Thx za titule ,,LAnGI“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerná gangsterská dráma, ktorá je pokračovaním vydarenej jednotky. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa dlhší čas po udalostiach predchádzajúceho dielu, dlhoročný trest šéfa zločineckej organizácie sa pomaly blíži ku koncu, ale ešte pred tým je požiadaný svojou starou známou, aby dohliadol na jej syna, drsného mladíka, ktorý sa tu po jednej bitke dostal, čo aj urobí. Po prepustení chce opäť pokračovať vo vedení svojej organizácie, v čom má aj podporu od mnohých priateľov, ale uvedomuje si, že nie všetkým to vyhovuje a tak má aj svoje vlastné plány a navyše si k sebe berie mladíka, aby sa stali silnými partnermi. Spracovanie nie je zlé, ale nepríde mi práve najideálnejšie. Už od začiatku som z toho nemal práve najlepšie pocity, akoby sa tvorcovia nemali o čo plnohodnotne oprieť a začať nejakú skutočnú zápletku, ktorým by ten motív priateľstva, boja o moc, ale samozrejme najlepšie oba tieto motívy mohli doplniť, čo mi dokázala aj línia z minulosti, ktorá mi prišla úplne zbytočná a najhoršie je, že ani postava mladíka si ma vôbec nezískala a pritom má pre film veľký význam. No našťastie je tu hlavný hrdina, ktorý to celé podstatne povyšuje a dianie okolo neho ma dokázalo zaujať, napríklad vzťah s jeho novým zamestnancom, občas sa nájde nejaká vydarená scéna a navyše aj tie spomínané slabšie prvkoy sú podané aspoň priemerne, kvôli čomu som sa nenudil. A tak mi nakoniec vlastne ani moc nevadilo, že sa to prakticky celé dve tretiny len rozbieha, pozerá sa na to celkom dobre. Čo sa týka akcie, opäť sa tu nájdu hlavne rôzne dromadné gangsterské bitky, ktoré ale už dlhšie moc neobľubujem, takže mi prišli len priemerné, ale zase občas poteší nejaký drsnejší moment, hlavne použitie motorovej píly, alebo nečakaná zrážka a napríklad akcia v nemocnici má aj celkom slušnú atmosféru. Herecké obsadenie pôsobí trochu rozporuplne, určite poteší hlavný hrdina Yu Oh-Seong, ktorému stále nechýba charizma a nájde sa tu aj viacero zaujímavých vedľajších postáv, ale ako som spomínal, postava mladíka nestojí za nič a chcelo by to výraznejších záporákov. Réžia a technická stránka nie sú zlé, určite sa z toho dalo získať aj viac, ale aspoň vizuálna stránka je v poriadku a niektoré sekvencie mi prišli dosť kvalitne zvládnuté. Takže toto pokračovanie mi príde úplne zbytočné, jednotka bola podstatne lepšia a to prakticky vo všetkých ohľadoch a navyše aj v žánrovej konkurencii sa ľahko stratí, ale inak to na ten lepší priemer určite stačí, kladov je aj tak dosť a neľutujem, že som si to pozrel. 62% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

No, tak oproti jedničce bylo tohle úplně jiný šálek kafe. Děj mě strhl od začátku. Řekla bych, že tady byl ústřední příběh mnohem líp napsaný. Finále se mi líbilo, tím spíš, že určité scény byly doplněny poměrně kontrastní muzikou, při které byste čekali úplně jiný děj. No a když máte pocit, že role byla napsaná herci přímo na tělo (pochopitelně mám na mysli Kim Woo-bina), tak je to prostě paráda. Jediné, co mě trochu nemile překvapilo, že se děj soustředil jenom na jednoho z původních čtyř přátel. Ale tak to v životě chodí, že někteří přátelé se prostě propadnou do dějin. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Korejská gangsterka, trochu drsná, trochu dojemná, trochu romantická, skákající z jednoho roku do druhého, až se v tom člověk skoro ztratí. Ta šedesátá léta mi přišla nadbytečná, film tak mohl být o něco kratší. Z Woo-bin Kima jednou bude hodně dobrý herec. Oh-sung Yoo mě dostával tváří a očima Františka Němce. Korejky netřeba komentovat. ()

Reklama

Reklama