Reklama

Reklama

Trailer 1

Max je geniální matematik, který dokáže spojit svou jedinečnou mysl s nejnovější technikou. Za pomoci vlastnoručně sestrojeného přístroje se pokouší zjistit, zda se nějak nedá předpovědět hodnota akcií na burze. Jeho skutečné cíle však míří ještě dál a chce pochopit nepochopitelné. Jeho aktivity začnou brzy zajímat představitele ortodoxní židovské sekty a vysoce postavené lidi z Wall Street... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel Barracuda_ smazal svůj příspěvek.

jimmecek

jimmecek (hodnocení, recenze)

fililipekk: Já nevím proč ale pro mě to bylo nudné a nezáživné, něják se mi to prostě nelíbilo

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Je tu někdo, kdo by mi vysvětlil konec? Mám na mysli návaznost posledních dvou scén (vrtačka a lavička v parku)...?:-)

dvojceb

dvojceb (hodnocení, recenze)

Opravdu zajímavý film, který nestačí shlédnout jednou.
Jen jeden nedostatek bych zdůraznila - cožpak si nikdo nevšiml, že hned v úvodu, když se ukáže symbol pro pí a číslo začne nabíhat, je hned deváté desetinné místo špatně?!

Raddius

Raddius (hodnocení, recenze)

Perfektní kamera, prostředí, epilepsie, posedlost. Ale přece jen je to kravina na n-tou. Pythagoras obdivoval spirálu v DNA, mléčné dráze? Příliš senzace chtivý snímek. i když si to určitě autor nepřipouští. Ale i přes to to je věc, na kterou se vyplatí nezapomenout.

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Divné divné a ještě jednou divné . Spolu se zpracováním to na mne dě+lá dojem že jde o prvoplánovitý útok na umělecké cítění diváků .... a na Lynchoviny zdejší čeládka slyší :/

Carodej_pes

Carodej_pes (hodnocení, recenze)

a hned si Darrena vážím o něco víc. Vytasit se na úvod své kariéry s tak vyzrálým a zároveň natolik jiným filmem, než jsou všechny ostatní, to je až k neuvěření.

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)



Ishimura : On se nesnazi pochopit podstatu Pi. Pi je cislo, ktere ma spustu zajimavych vlastnosti kdyz ho pouzijes (kuprikladu) spolu s jinymi cisly http://en.wikipedia.org/wiki/Euler's_identity . Je to neco podobneho jako ve fyzice, kde se vztahum mezi meritelnymi "vecmi" (telesy a vlastnostmi teles ...) rika "sily". Nejde o zadna kouzla ani v pripade te burzy, ta byla nejspise vybrana do filmu proto, ze to je asi nejznamejsi priklad toho, kde se "vesti karty" a snazi se predpovidat jak se ktera "cisla burzy" promeni.

Hlavni hrdina pouze hleda nejake vzory a pravidla v radach cisel. Pokud by se koukal na cisla pouze v burze a chtel by vyvodit nejake zavery tak by "setrel". Ta cisla jsou ovlivnovana i tim jake je kde pocasi, zdali greenpeace zase neco sabotuji ...

Ishimura : "Zvuky a predevším hudba posunuje tento pocin tam kam se zatím lidský mozek nedostal."

"Do riadnych sracok?" Nevim o pripadu ze by se lidsky mozek dostal mezi hovna, nepocitam li americky mozek opalujici se na ulicich Afghanistanu ; to se vsak tyka turismu, neb lidi jdou tam kde dostanou listky vpodstate "zadarmo", takze to neni zrovna prihodny pripad uceloveho vkladani mozku mezi hovna.

Co se tyce uceloveho prikladu tak vzhledem k tomu, ze hovna obsahuji pramalo pro telu uzitecnych zivin (proto jsou tak vylucovana), pochybuji ze by to nekdo mezi ne ukladal mozek [ je mozne, ze hovna obsahuji pro mozek uzitne ziviny; Najde se tu nejaky odbornik a potvrdi / vyvrati to ? ] .

Predpokladam totiz, ze Afronsky to psal a chtel tim vyjadrit nejakou myslenku; psal to za jistym ucelem. Je tedy dost mozne, ze jsi svoji poznamkou odhalil jeji (myslenky) priznak. Bylo by velmi prihodne kdyby se k tomu vyjadril jeste Afronsky a potvrdil tvoje zavery. Nicmene, tusim spravne, ze jsi to tak nezamyslel a jedna se v mem pripade o nepochopeni tve myslenky?

___ K VECI ____ : Nepochopil jsem, kam by se lidsky mozek nemel predtim dostat? Napsal jsi to jenom kvuli zvyseni dramatu, nebo jsi prisel na neco zajimaveho?

hippymana : Ano, Pi se rovna presne trem. Sice je to po zaokrouhleni na jednotky "ale co uz" .... Co je vtipneho na tom, kdyz nekdo neuvede zpusob zaokrouhlovani? Podobne udaje se pri bezne reci bezne vypousteji.

dur.dur : Lynch s nim ma spolecneho hodne. Lynch dela "random filmy". Vzory v jeho filmech hledaji jak jeho divaci tak Lynchovi podkurovaci, podobne jako hledal vzory v Prirode matematik z tohoto filmu. Pro prvni je bohem Lynch, pro druhe je bohyni Priroda (napr. pro Afronskyho v Pi).

Fighter.39 : "pro nekoho kdo by film nepochopil by byl nezazivny"

Dobre ty. Jesli to chapu dobre tak - pro nekoho kdo by film nepochopil PO jeho shlednuti by byl naprosto nezazivny PRI jeho sledovani.

Podobna hlaska je : "na konci filmu mi byla pointa jasna uz od zacatku". Nekde se tady na csfd uz objevila.

fefee : "komu se nelibi at de do ****"

Ty vole, tvoje teorie vysvetluje proc tolik sracek ma na csfd vysoky hodnoceni!

Ondro1112 : "Ja nehovorím nic o nemcine, ceštine ani o filozofoch"

Ty ne, ale ja jo. Jestli chces, budu pokracovat v nedorozumeni a zacnu psat o koalach. Kadopadne Pi je o nedorozumeni - lide co nerozumi matematikovi, zid co nerozumi kabale, matematik co nerozumi "radu veci", matematik co nerozumi hrdinstvi http://encyclopediadramatica.com/An_hero

Pise se "tam u vas" filosofie taky se z?

Kazdopadne se mi libi to, ze si na konci trepanuje hlavu http://images.google.cz/images?q=trepanation a pak "hovno vi" a je spokojenej. Trepanace, neboli provrtani lebky, se pouziva na vyhaneni zlych duchu http://www.vnnforum.com/showthread.php?t=61623 .

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

Len by som chcel upozorniť pána vincenta, že Ludolfovo číslo sa v slovenčine píše s f a nie s ph, ludolphovo je amerikanizmus!

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

SPOILER myslenka filmu je jednoducha : "Hlavne to neprezen, nebo zblbnes." Dokazuje to (vicemene) jeho neschopnost resit jednu matematickou ulohu od cinske/japonske (narody "drticu"?) sprtky a jeho blazeny usmev na konci.

Ishimura

Ishimura (hodnocení, recenze)

Nějak se mi nechce zobrazit můj komentář v komentářích tak to hodim aspoň sem:) Pravá ukázka lidské posedlosti a snahy pochopit dosud nepochopené. Max Cohem se již dlouhou dobu snaží odkrýt pravou podstatu Pí. Uzavřený člověk co ve svém bytě ma mnoho prapodivných zařízení na výzkum matematiky. Odhaduje čísla burzy a nepřestává ve své práci. Jeho zdravotní stav se zdá být v normalu pokud ho ovšem nepostihne jeden z jeho prudkých záchvatů. Jako můj první film od Aronofskyho mě to doslova odrovnalo. Černobílý obraz tomu dodává tu spravnou existencionálně depresivní atmosféru. Zvuky a především hudba posunuje tento počin tam kam se zatím lidský mozek nedostal.

kamens

kamens (hodnocení, recenze)

Viděl jsem Requiem a hned na první zhlednutí, jsem se do nej zamiloval.. a tak jsem se rozhodl, že jsi pořídím i Pí a taky bezva.. Darren Aronofsky je jednoznačně na prvním místě v mé desítce nejoblíbenějších režisérů.. Má nezapomenutelné filmy plné fakt děsivích momentů.. Podle mího musel mít nějáké větší zkušenosti s drogama, protože Reuqiem musel natočit feťák :-)

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

takze zmieril sa stim ze to nedokaze zistit mal ztoho dost a navrtal si do lepky ze? tak toje poriadku.. film bol napinavy a psychoticky.. a tie zachvati.. tak to bola pecka.. sam som to prezival coje pochopitelne bolo 2.30 v noci .. sam som drzal hlavu nech sa tie zvuky uz skoncia ;) .. aronofsky dokonale predstavil totalne sialenstvo..a kamera a strih to su uz iba ceresnickou na torte .. 75 %

hippyman

hippyman (hodnocení, recenze)

Pí se rovná PŘESNĚ TŘEM !!! (The Simpsons, 12x12 Konec šikany ve Springfieldu) :-)

Lizabetha

Lizabetha (hodnocení, recenze)

výborna kamera, hudba, vše, jsen ten příběh si myslím trochu pokulhává,bylo to až přehnaný, moc násilně vykonstruovaný , ráda bych se podívala na film co by mi ukázal podstatu světa, tohle to jen pěkně nakouslo, ale obavám se, že odříkávání a opakování nejproflaklejších matematických teorií a vzorců na hloubce nepřidá, možná na základní škole

dur.dur

dur.dur (hodnocení, recenze)

Darmoději, pokud se sem ještě někdy vrátíš, můžeš mi prosím vyjmenovat alespoň část z toho obrovského množství logických chyb? Stačí rámcově. Dialektický materialismus, utilitarismus? Čí? Tvůrců, nebo postav uvnitř filmu? Srovnávat mysticismus tohoto filmu s tím v DaVinciho kódu je podle mě mimo. Důvodem může být daleko narativnější povaha DaVinciho kódu. A Lynch? Co ten s tím má dělat, proč s tím Aronofkýho srovnávat?

Fighter.39

Fighter.39 (hodnocení, recenze)

Film se mi líbil, protože celý děj bylo o čem přemýšlet. Já osobně bych na něco takového nepřišel, ale celý film jsem pochpil na poprvé. Pro někoho, kdo by film nepochopil by byl naprosto nezáživný...Je to super...3,14

darmodej

darmodej (hodnocení, recenze)

Vizuálně, technicky i hudebně dobrý film. Bohužel je to jeden z filmů, kde téma trošku znalý divák velmi záhy narazí na spekulace a výmysly neznalých tvůrců. Dobrý námět zlikvidovaný obrovským množstvím logických chyb, dialektickým materialismem a utilitařstvím. Mysticismus, který se lehce vyrovná Davincimu Kódu nebo českým pseudo mystickým školám (např. Weinfurter, Drtikol, Tomášovi). Lži a polopravdy. S Davidem Lynchem se to doopravdy nedá srovnávat. Kde Lynch jen naznačí, zde je tajemno zlikvidováno stupidním a nelogickým vysvětlením.

genetique

genetique (hodnocení, recenze)

Poprosím, nech sem už žiadny pošahaný dement nedáva komentár na päť strán a vypisuje číslo Pí. Kua, keby ste ho aspoň dopísali do konca! :).

manyaa

manyaa (hodnocení, recenze)

Musím říct, že tenhle film jsem asi pořádně nepochopil, ale mám rád atmosféru, která u tohohle filmu byla. Nervy drásající Maxovy záchvaty mě fakt dostaly. Navíc ještě černobílost filmu dodala taky něco do atmošky. Pokud žijete matematikou, musíte vidět! :)

oliverovič

oliverovič (hodnocení, recenze)

což takhle dát si kus hutného filmu, líp bych to nevyjádřil , sqvělá kamera, herecké výkony, ale každý to neocení, hoodně zajímavý projektík

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Rekviem za film

Rekviem za film

07.11.2006

Je tomu jen pár dní, co se mohli první američtí diváci osvěžit ve Flicker dříve či později do našich kin dorazí, projekt Lone Wolf and the Cub, adaptace více jak sedmitisícistránkového komiksu… (více)

Reklama

Reklama