Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodina Towainových se chystá opustit zalesněný měsíc Endor, když je přepadne armáda nájezdníků vedená zlým králem Terakem. Armáda zabije rodinu a pochytá Ewoky, se kterými se mezitím Towainovi spřátelili. Uprchnout se podaří pouze dívence Cindel a Ewokovi jménem Wicket. Oba se na útěku seznámí s poustevníkem Noahem a jeho zvířátkem Teekem, které se dokáže pohybovat neuvěřitelnou rychlostí. Ale pronásledovatelé jsou Cindel neustále v patách, protože král Terak chce pochopit a spoutat sílu vesmírné lodi, která patřila Towainovým.

Snímek The Battle for Endor vznikl v roce 1985 jako pokračování snímku The Ewok Adventure z roku 1984. Oba filmy vycházely z Hvězdných válek George Lucase. Konkrétně z šesté epizody Návrat Jediho, kde roztomilí medvídci Ewokové bojovali po boku Luka Skywalkera a jeho přátel. (Vitason)

(více)

Recenze (43)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nápad zasadit do světa Star Wars klasickou fantasy sice vypadal dobře, o výsledku už se to však říci nedá. Dopadlo to totiž tak, že do infantilního světa žvatlavých Ewoků byla nakonec zasazena laciná béčková fantasy. S typicky ujetými kostýmy, nepříliš nápaditým scénářem a lacinou televizní výpravou, ničenou navíc místy až komicky papundeklovými kulisami. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zbohom nebyť dobré.“ Po temer výbornom Dobrodružstve Ewokov druhý (a zároveň posledný, ak nerátame kreslený seriál) televízny spin-off s kultovými medvedíkmi z HVIEZDNYCH VOJEN VI - NÁVRATU JEDIHO. Je to zaliečavé? Nemyslím si. Kontroverzní Ewokovia boli určené deťom už v NÁVRATE JEDIHO, ktorému bolo po temnej EPIZÓDE V – IMPÉRIU VRACIA ÚDER vyčítané snáď iba to, že sa do zakončenia epickej sci-fi ságy prebojovali práve tieto chlpaté rozprávkové postavičky. Môžeme sa teda čudovať, že sa vo „vlastných“ filmoch odtrhli od sci-fi a otvorene sa prihlásili k rozprávke, kde ak niekto zomrie, tak maximálne mimo záber? Ťažko. Ak mi niečo prekážalo, tak snáď len neoriginálny scenár a na Lucasa (autor námetu a producent) prekvapivo slabá technická úroveň. Ono to naozaj vyzerá ako televízny film. Síce s krásnou lesnou výpravou horských zátiší, ktoré sú ale v ostrom kontraste s umelohmotnými jaskyňami a nerealistickými hradmi. Pritom prvý diel pôsobil takmer monumentálne, takže prepad vizuálnej stránky si u megalomana, ako je Lucas, neviem vysvetliť. Nevraviac o slabučkých akčných scénach (a to je posledných 3O minút v podstate nonstop akcia!) a drzom jednaní s postavami z minula (SPOILER všetci ľudskí hrdinovia, okrem malej Cindel, sú vyvraždení v úvodnej štvrťhodine SPOILER). ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti, která se mi jako dítěti taky líbila... Ale dnes už bych to nevydržel dokoukat. Měl jsem možnost teď vidět kousek, vlastně víc kousků, a fakt už bych to nedal... Prostě moc infantilní a jednoduchý příběh s trochu nedokonalýma maskama Ewoků..teda hodně nedokonalýma...v podstatě nehybnýma... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že jsem viděla všechno, co se týká Hvězdných válek. Tenhle film mě vyvedl z mého omylu, protože jsem toho viděla málo a mám co dohánět. Je to sice sci-fi pro děti, ale já času stráveného u tohoto příběhu nelituju. Není totiž žádný důvod k litování. Přiznám se, že jsem se bavila. Takže jsem holt asi ještě pořád malý prcek. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Režie - Jim Wheat a Ken Wheat. Druhý počin George Lucase a jeho odpoutání se od hlavní lodě zvané Hvězdné války ( Star Wars ). Ewokům se zde při mluvení už alespoň pohybuje brada, ty jejich nehybné vykulené obličeje z prvního dílu, byly hrozné. CITÁT - Nebezpečí.......... Do tohoto příběhu se zase trochu zapletly postavy podobné opicím z příběhů o Planetě opic. Někdy se až divím, co vylezlo z Lucasovi legendární dílny o Hvězdných válkách. Tenhle příběh je dějově příšernej. U jedničky jsem se skoro nudil ale u dvojky jsem začal usínat. Film trvá zatím hodinu ale hlavní hrdinové stále žijí ve své chaloupce a stále chodí po lese. Akce jako strom - ironie. A když se konečně začne něco dít, je to tak strašný až je to k pláči. Je tu bytost, žena, která se pomocí kouzelného prstenu mění na vránu a každý si určitě vzpomene na naší Arabelu a Rumburaka. ( Ewok 2 - 1984. Arabela 1979. ) Scéna z kartou v 64 minutě mě rozesmála. I tak se dá ukončit karetní partie. U finální bitvy jsem brečel smíchy - proč ? Prostě se podívejte. Kamera - Isidore Mankofsky. CITÁT - Tak a teď jsem to dostal.......... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v kalifornském Marin County. (Terva)

Reklama

Reklama