Reklama

Reklama

Zóna smrti: Čas odplaty

  • Hongkong Sha puo lang 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spletitý příběh o boji syndikátu obchodujícího s lidskými orgány na jedné straně a proplétajícími se policisty z Číny a Thajska na straně druhé. Kříží se zde nejrůznější zájmy v různých prostředích. Šéf syndikátu chce pro sebe sehnat náhradní srdce, čínský policista Kit (Jacky Wu) se snaží dostat v utajení do syndikátu, jeho strýček Wahn (Simon Yam) se pro změnu snaží svého synovce z operace zachránit. Thajský policista Chain (Tony Jaa) potřebuje sehnat dárce kostní dřeně pro svoji dceru... Nakonec se všichni střetnou ve velkém strhujícím finále. (Tamten)

(více)

Recenze (75)

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEBERU JEDEN ŽIVOT, A DÁM HO NĚKOMU JINÉMU. CO JE NA TOM ŠPATNÉHO?…“ /// Kartel vekslující s lidskejma orgánama nechá zmizet dárce, kterej má zachránit Tonyho dcerku. Jestli čekáte, že to bude stačit k tomu, aby se Jaa nasral a vykopal duši z půlky Honkongu, tak jste vedle jako ekonomickej uprchlík v ČR. Tady se sází na příběh, takže se dost mluví. Ovšem když nadejde akce čas, je na co valit bulvu. Třeba na machra s nožíkem, co ladně proběhne poloplným bytečkem. Nebo frajerský nastoupení do autobusu předním sklem – to jsou věci, který stojej za pozornost. A ne ten příběh, kterej je na akční film zbytečně dramatickej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zmizel můj dárce. 2.) Miluju, když se rve Thajwanec a Thajec v Čínským film pod taktovkou režiséra z Hong Kongu. 3.) Thx za titule „richja“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asie na Vrcholu! S.P.L. 2 je překvapivě mnohem více zaměřen na story building a atmosféru než samotnou akci, což je překvapivé, nikoli špatné. Film má na akční film solidní příběh, slušné dějové zvraty, kvalitní herce, fungující emoce a poměrně fajn tempo, byť během první hodiny akce vidíme pouze 2, ta druhá půlka šlape na maximum, kde nechybí vynikající Prison Break a skoro půl hodinové Grand finále největších současných martial arts hvězd, tedy splněný fanouškovský sen. Tony Jaa je vynikající jako vždy, jede svou oblíbenou Ong Bak techniku ( loket, koleno, kop), Jacky se nám předvede ve vynikajícím dynamickém fightu s noži a obuškem vs Andy On, který patří mezi nejlepší svého druhu a největším překvápkem je Zhang Jin hlavní záporák, který předvádí to nejlepší, co jsem kdy v martial art filmu zatím viděl. Jeho příchod na scénu je skvostný,respekt vyvolávající až dechberoucí. Je tak dobrý, že na něj nestačí ani Jacky s Tonym společně. Souboje mají úchvatně elegantní choreografii a jsou přehledné, velmi rychlé, dynamické i správně drsné. Jako zdejší "král" nasazuji korunu za nejlepší akční film roku, kde ke konci ukápne i slza dojetím. Řval a nadával jsem jako blázen. 90% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že si Hong Kong do souboje s Indonésií o nejlepší současnou bojovku přizval kromě Thajců nepřímo i Jižní Koreu (vliv The Man from Nowhere je tu dost cítit), takže film na několika místech i díky dobře zvolené hudbě chytá nádech osudovosti. Výsledný mix by mi přišel parádní, nerušit ho mor moderních martial arts filmů: digitální triky a dráty. Několikametrové lety do zdí se dají přežít, ale proč v "povinné" akční sekvenci, kdy nastoupí výrazný záporák a efektně to před sebou poseká jako kombajn, musím sledovat zpomaleně letící ufiknuté digitální prsty? A mimo akci navrch okatě digitálního vlka?! 7/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

(NE)Pokračování Zony Smrti 2 se nese v duchu kriminálního případu, který vyšetřuje obchod s lidskými orgány začínající v Číně a zároveň sleduje příběh dozorce v Thajské věznici, který se snaží zachránit svou dceru, trpící těžkou formou leukemie. Osudy hlavních postav jsou více provázané než si možná na první pohled zdá. Asi jsem čekal od tohoto filmu více, než jsem dostal, ale něco mi v něm prostě chybělo. Hudební doprovod byl velice povedený. Nemůžu se zbavit pocitu, že jsem viděl mix třech filmů z Thajska, Číny a Jižní Korei. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Důraz na příběh, který mě bohužel nechytl. Závěrečná akce super, ale štvaly mě v ní ty prostřihy jinam. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Den pro mou lásku meets Serbuan Maut 2. Film stojí za doporučení, jelikož se zde setkává několik současných špiček asijského akčního žánru, tj. Hongkong a Bangkok respektive zde konkrétně Hongkong vs. Bangkok. Z celé té mely kolem transplantace orgánů nedobrovolných dárců vznikne vskutku napínavá podívaná. Kupodivu to je napínavé nejen při akci, ale i v těch kecacích scénách, třeba tehdy, kdy holčička pátrá po svém dárci, který zrovna prošel kolem jejího pokoje... Za zmínku stojí i superzáporák, super tvrdý číman... teda Číňan, Max Zhang, elegán zabiják. Finální souboj s parádním hudebním doprovodem je nesporné TOP z celého jinak zdařilého filmu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

S pôvodným dielom to ani vôbec nemá dôvod porovnávať, keďže s výnimkou žánru, dvoch hercov, ktorí pritom aj tak hrajú odlišné postavy a hudobného motívu pred záverečnou akčnou fázou to nemá prakticky nič spoločné. Ale hlavne, že s jeho kvalitou som celkom spokojný. Nejedná sa síce o žiadny dynamický akčný film, kde akcia strieda akciu, ale skôr o akčnú kriminálnu drámu, kde už ide hlavne o ten príbeh a postavy, s čím ale nemám problém, aj keď predsa len sa to mohlo podať o niečo svižnejšie. Hlavne prvá polovica sa nesie v trochu pomalšom tempe, než by som chcel, ale dejovo je to určite o niečo kvalitnejšie, než je v tomto žánri bežné a aj postavy majú o niečo viac priestoru, ale nanešťastie som ich nedokázal vnímať inak, než akčných hrdinov a tak po emocionálnej stránke ma to aj napriek potenciálne silnému motívu minulo. Ale aj tak sa na to pozerá viac, než dobre, plno scén je zaujímavých a následne sa to už začne pomaly rozbiehať a výborne to vyvrcholí v záverečnej fáze. Po akčnej stránke som dosť spokojný, ale aj tak by som stále ocenil o niečo iné prevedenie. Mne jednoducho tento moderný hong kongský štýl zase tak moc nesedí, už je to zbytočne moc digitálne a prehnané točené čisto len na efekt, pričom už ani tá drsnosť vôbec nefunguje, čo pri takomto schopnom obsadení teda rozhodne nie je treba. Ale zase predsa len majú súboje stále dosť dobrú choreografiu, sú dostatočne nápadité a obsahujú plno skvelých momentov. Pochváliť musím hlavne vydarené finále v skvelo zvolenom prostredí, ktorému ešte aj tá vážna hudba dodáva výborný náboj, ale minimálne aj taká hromadná bitka vo väznici má svoje čaro. Veľkým plusom je samozrejme aj obsadenie, kde potešia akčné hviezdy Jacky Wu a Tony Jaa, k tomu tradične výborný Simon Yam, nechýba ani Ken Lo a zaujmú aj záporáci, či už Louis Koo, ktorý je tu takmer k nepoznaniu, ale aj Jin Zhang a Andy On. Technicky je to až na tú moju čiastočnú averziu k tomuto modernému štýlu veľmi dobre zvládnuté, rozpočet bol viditeľne ideálny, takže aj vizuálna stránka je kvalitná. A poteší aj hudba, hlavne známy motív z pôvodného dielu. Takže keby to bolo natočené klasickým spôsobom, bol by som určite spokojnejší, ale aj takto sa mi to páčilo a určite si to ešte pozriem. 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělé akční scény. Bitka ve vězení a (Vivaldiho) finále jsou hodně podařené. Hong Kongská a Thajská škola na vrcholu. Příběh točící se okolo kšeftů s orgány a transplantací není špatný, ale je nepřehledný s několika zvláštními zvraty. Byla by to čtyřka, ale některé věci jsou hodně přes čáru. Návaznost na jedničku nulová. Tony Jaa hraje pořád stejně... Rozsekejte ho a hoďte psům. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od dvojdielu Ong-Baka som Tonyho Jaa nevidel v žiadnom filme, ktorý by stál za zmienku. Človek si už myslel, že sa po ňom zľahla zem. Kill Zone 2 nenadväzuje na prvú časť, no a keď som videl že v dvojke hrá práve tento majsterko, ktorý sa vryl do pamäte divákov svojim bojovým umením, mal som chuť zaspomínať si na kvalitu, nie kvantitu. Niektoré choreografie "one on one" možno nie sú najprešpikovanejšie, pri ktorých by divák omdlieval, no stále sa jedná o výborný akčný film, ktorý okrem spomínaných súbojov ponúka solídny príbeh. Natočené je to skutočne kvalitne, pričom záverečné scény v doprovode orchestra sú naozaj excelentné. Na môj najobľúbenejší bojový akčný film "Záťah" sa to ale nechytá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asie na vrcholu? No pro někoho možná jo, ale tak ok nebudu kverulovat nakonec mě to celkem bavilo. Dějově je to sice šíleně předvídatelný a v každý scéně jsem tušil co bude následovat v té příští no a některé scény by neuškodilo vystřihnout úplně, ale bitky se mi líbili. Jak už bývá zvykem jsou tvrdý, kontaktní, přehledně natočený a v první půlce dokonce prakticky absentují mnou nenáviděné zpomalovačky. Vůbec první polovina je super a přišla mi hodně ve stylu starých HK akčňáků, škoda, že v polovině druhé tvůrcům přepne a snaží se z toho za každou cenu udělat reakci na přehnaný a na efekt natočený Berandal. Sečteno a podtrženo 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Volavčí zpěv je pryč, přesto na kvalitě druhý díl Zóny smrti příliš neztrácí.  Proč pak tenhle příběh, stejně jako ten následující, vlastně vyšly jako pokračování,  mi sice trochu uniká, ale to není podstatné. Svižné akční drama hezky odsýpá, a to i mimo bojové scény, kterých, jak je v této nesouvislé sérii zvykem, není mnoho, ale zase stojí za to.  Lamač Tony Jaa, nezlomný Jacky Wu a hlavně tak trochu jiný bílý límeček Max Zhang a jejich parádní finální střet. Není proč měnit hodnocení. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Zónu smrti považuji za jeden z lepších filmů kombinující drsnou krimi a krvavou mlátičku, u druhé už si tak jistý nejsem. Potěší spojení mlátičky Jacky Wu (tvůrci očividně ignorují, že byl v prvním díle jedním ze záporáků a skončil vykuchaný) a Tonyho Jaa, kteří umí a některé akční scény stojí za to. Na druhou stranu akce příliš nepřekvapí, naopak naštve častým používáním počítačových triků a závěsných lan (v tomto případě je film absolutně válcován vynikajícím druhým Raidem) a nesmrtelnými postavami. Spletitý příběh už diváka pouze mate. Pořád se ale jedná o jeden z těch lepších filmů, které se k nám z Hong Kongu dostali. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Séria Zóna smrti je sviežim vetrom do plachiet martial arts žánru a štýlovo pripomína zlatú éru hongkongských akčných filmov. Konštatovanie, že hongkongská kinematografia má v talóne bijcov, ktorí sú v bojových umeniach schopní sekundovať Tonymu Jaa je prísľubom do budúcnosti. Finálny fight bol oldschoolový a pripomínal záverečnú rezanicu z prvej Kill Zone. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Takmer dokonalá rezanica s citovými odpočkami a Mozartovým Requiem ako ústrednou melódiou. Oproti prvej časti je to dravšie, krvavejšie ale aj scénaristicky vypyplanejšie. Skvelí herci hlavne Tony Jaa v kupodivu herecky rozmanitej postave skvelo dopĺňajú krimi akčný príbeh. Je to síce voľné pokračovanie ale má omnoho väčšie atribúty stať sa pamätnejším ako bola prvá časť. Soi Cheang ide po tradičnej akcií a aj keď sa nevyhne určitej nadsázke a wtf momentom - finálne zachraňovanie z okna/vlk - stále to do príbehu komponuje s ľahkosťou. Dve hodinky ubehnú ako voda. Stále sa tam niečo deje. Nie je to plytké a hoci sa to občas kvôli líniam spomaľuje nie je to nič strašného. Línia s dievčatkom Su patrí k najkrajším líniam vo filme vôbec. Inak špička žánru a v rámci súčasnej Hong Kongskej akčnej tvorbe je to v niektorých miestach aj pekná spomienka za akčnákmi aké sa už dnes netočia a mali by sa. Louisa Kooa som asi hodinu nebol schopný rozoznať. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tu konecne mame dvojku SPL ktora vlastne dvojkou nie je aj ked sa tam objavia dvaja herci z jednotky. To by mohlo niekoho sklamat, ale mna nie vzhladom na to, ze jednotku milujem a nepovazujem za film u ktoreho by davalo pokracovanie zmysel, kedze sa tam pribeh dokonale uzavrel. Takze SPL 2 sa na jednotku snazi nadviazat iba stylom, kedy má hrat prim silny pribeh a spickove bitky maju byt len jeho vyvrcholenim. Styl sa podarilo zachovat ale kvalitu ani zdaleka. Samotny pribeh je podany dost nezazivne a obsahuje tolko nahod a osudovych prepojeni medzi postavami az je to smiesne. Vrcholom je finale u okna, ktore mi pripadalo ako parodia finale z jednotky. Film mohli podrzat aspon herci, ale tentokrat dostali spickovi bitkari velky priestor nielen v bitkach ale aj dramatickych scenach. A aj ked sa Tony Jaa prvykrat v zivote pokusa o komplexny herecky vykon, tak to co predvadza ani zdaleka nestaci na to, aby dodal svojej postave potrebnu charizmu. Podobny pripad je aj Wu Jing. Ale uznavam, ze do velkej miery za to môze scenar, ktory hercom prilis nepomohol a aj inokedy skvely Simon Yam, Louis Koo alebo Andy On tu su dost priemerni. Horsia je aj hudba, ktora mi pripadala nevyrazna a zaver filmu, ktory mi pripadal dost slaby. Ale podme k tomu hlavnemu - k bitkam. Jednotka ich nepotrebovala vela a napriek tomu to bol strhujuci film od zaciatku do konca. V Dvojke je ich viac. Ale bohuzial tvorcovia vsadili na vsadepritomne pomocne lana, takze jeden skvely chvat ktory zvladol herec bez trikov strieda druhy chvat, kedy je zaveseny na lane a robi sialene nerealne kusky. Komu to nevadi tak bude spokojny. Mna to strasne iritovalo. A duplom pri pohlade na borcov, ktori sa tu biju. Od tychto mien som si sluboval realisticky suboj titanov a nie letecke manevre s divnymi trajektoriami ake predviedli vo finalnej bitke. Najviac ma mrzelo vidiet poskakovat na lanach Tonyho Jaa, ktory si karieru zalozil na bitkach bez trikov. Radsej si znova pozriem nejaku jeho bitku v Skin Trade. Holt prvotriedne bitky sa dnes netocia v HK ani Thajsku ale v Indonezii. Snad do trojky nezlanaria Iko Uwaisa. Vidiet ho poskakovat na lanach by ma nasralo. Ale uplna katastrofa bitky samozrejme nie su. Su prehladne natocene. Stale sa tu objavi tak polovica chvatov, ktore pôsobia dost realisticky a drsne. Kontakty medzi súpermi su tiez uveritelne a hromadna bitka akoze na jeden zaber je celkom pôsobiva. Takze napriek vytkam tento film za jedno pozretie stoji, ale potencial tu bol ovela väcsi a bohuzial nebol naplneny. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Grandiozní bitky, precizní choreografie, kontakt, přehlednost, vizuální nápady a dynamika. Myslím, že například ta hromadná bitka ve vězení (která je mimochodem snad bez střihu!!!) je lepší jak z Berandalu. Jacky Wu s Tonym Jaa na vrcholu svejch sil, zejména první jejich souboj v kanceláři, strašně úzký prostor a to co tam předváděli, já naprosto nechápal!!! Jin Zhang je mašina, kadence úderů a úhly, ze kterejch je tasí nadliská, nikdy nezapomenu na ten jeho výskok proti dvoum muklům a následné dva kopy s otočkou, to už byla extra třída... navíc jak mění rytmiku boje, přizpůsobení se prostředí a soupeřům, ani ve finále na něj nestačí Wu s Jaaem! Andy On pro změnu specialista na nože a ty přemety na schodech, jak oddělával policajty, no neuvěřitelné :-) a i finále za to stojí, vizuálně a technicky půvabné, elegantní choreografie, byť místama přehnaný, tak ta gradace díky fantastické hudbě (soundtrack v tomhle filmu stojí za to!) funguje na výtečnou. Bohužel, je přerušován nesmyslnou scénou s dcerkou Jaaho a digi-vlkem (wut?) a ještě jednou dějovou vsuvkou, kterého idiota tohle napadne, aby boj takhle prolínal se statickou výplní bez akce??? K tomu se přidali zpomalovačky, sakra ale proč, když souboje vypadaly bez nich líp a dynamicky? A ačkoliv Wu i Jaa předvádí celkem dobré a sympatické herecké výkony, nedokázal jsem si k nikomu vytvořit citovej vztah, ale scénář funguje. Jen mi celé to akční finále, mixlé s dvěma odbočkami přišlo až moc na efekt a přeplácané, navíc mi přijde, že souboje ztrácí to kouzlo a o proti těm počátečním už klopýtají (fight s přesilou v tom skladu pro porcování lidí). A pár scén mi přišlo nadbytečných a chaotických (akce na letišti, opět vlk). Takže to shrnu: Bitky zpočátku prvotřídní, kontaktní, dynamické, s minimem střihů, do toho duní famozní muzika, Wu a Jaa frajeři, kvalitní záporáci, perfektní vizuální stránka, pěkné interiéry/exteriéry, za to druhá půlka je uvadlá, nepřehledná, přeplácaná, přehnaná a už to prostě není ono. Je mi fakt líto, že nemůžu dát vyšší hodnocení, víc kladů jak záporů, ovšem zápory převažují, poněvadž tolik chyb nadrobit a dopustit se takového chaosu ... snad příště, Asijské Expendables se z mého subjektivního pohledu mírně naklání z průměru. ... Epilog: ovšem dovolím si tvrdit, že tak skvělé akční scény dlouho neuvidíme... nejlepší akce letošního roku :) PS: Po tom, co jsem měl možnost vidět final fight bez těch odboček, zvyšuji hodnocení. Naprostá senzace. ()

Reklama

Reklama