Reklama

Reklama

Utta Danella: Pražské tajemství

(TV film)
  • Německo Utta Danella: Prager Geheimnis

Obsahy(1)

Oslava zlaté svatby je přerušena příjezdem třicetileté dcery, o které  oslavenec nevěděl, že ji má. Jaké bude společné shledání? 50 let šťastného společného života slaví Christine a Claudius. Avšak oslava jejich zlaté svatby je přerušena příjezdem 30-ti leté Anici. Anica je Claudiova dcera, o které však nevěděl. Před 30-ti lety měl v Praze Claudius aférku se zlatnicí Editou. Jelikož byla Edita hrdá žena, rozhodla se svou dceru vychovat sama. Nyní v dospělosti se Anica rozhodla, že je na čase aby poznala svého otce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Utta Danella: Pražské tajemství je velice zajímavý film z pera světoznámé spisovatelky Utty Danelly. Samotný příběh je dosti zajímavý a napínavý. Nabízí nám dokonalý scénář plný geniálně promyšlených dialogů, perfektně rozpracované psychologie postav, v hlavních rolích Peter Weck (kterého všichni známe z filmu Aimee a Jaguár) nebo taky Gerlinde Locker (slavnou především díky filmu Auch ich war nur ein mittelmäßiger Schüler) nebo taky světoznámého Matthias Schloo, kterého si všichni pamatujeme díky jeho roli v Das größte Fest des Jahres - Weihnachten bei unseren Fernsehfamilien. Samotné tajemství se postupně odhaluje po celý film v silně mystické atmosféře až Lynchovských rozměrů... A dost ironie. Samotné tajemství se dozvíme v tak prvních třech minutách a pak už se tu jenom rozvíjejí nějaké nezajímavé tři vztahy, aby všechno skončilo tak, jak začalo, kromě toho, že se Anica sblíží se svým ztraceným otcem. To není spoiler, to je naprosto zjevný fakt, jinak to dokonce ani skončit nemohlo. Koukal jsem se na to jenom kvůli Praze, té jsem se tu taky dočkal, takže 1*. Jinak to nestojí za nic a je to až neskutečně dlouhé. Ono se v tom filmu vlastně skoro nic nestane. ()

sitans 

všechny recenze uživatele

Tyhle srágory v Německu natáčejí pro většinové publikum což jsou němečtí důchodci, protože mají peníze na utrácení za zboží, které je v reklamách v průběhu filmu představeno. Pro naše důchodce je to spíš facka, když vidí jak si žijí důchodci ze země, která prohrala válku. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Zneužili Prahu pro německé hrátky, překvapivě Anička nebydlí na Jižním městě . Christine Claudia až zvrhle trápí ! Pro mě to byl teda Aprííííl. ()

subic odpad!

všechny recenze uživatele

Němci umí bez pochyby vytvořit spoustu různých slátanin. Krom pár všeobecně známých záběrů na pražské Staré město tento výtvor nenabízí vůbec nic. Pro Němce nechť je to reklama na místo, kde utratit nějaká Éčka, ale pro našince absolutní ztráta času, na to by se snad nedívala ani moje babička. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama