Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 2

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (133)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $91,386,097Tržby Celosvetovo $101,154,422Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,307,957Tržby za predaj DVD v USA $31,319,470║ vyznie to ako klišoidná povrchná TV produkcia, kde Kinnearovi toho farárka len ťažko uveríte a následne rádoby tlápačky ani nejak zvlášť neberú, toto Randallovi Wallace nevyšlo /40%/ ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně není vhodný pro nás, nevěřící Tomáše :) Začnu tím, jak se nám příběh v prvních minutách stačí představit strašně cool, ale přitom věřící americkou rodinku. Chodí hrát baseball, žijí v obrovském domě, jezdí na dovolené, přestože si to nemohou dovolit. Hlava rodiny má více zaměstnání a kromě toho je i kazatel v kostele. Samozřejmě je to hrozný sympaťák, který káže o lvech a jednorožcích. Jakoby se nám tvůrci snažili zprvu podstrčit, že i věřící nemusí být nutně zarputilí fanatici. Inu dobrá, přistoupím na jejich hru, koneckonců proč by to tak nemohlo být. Ale to neomlouvá fakt, že je tam prvních třicet minut úplně navíc. Jinak si vybavuji samá kázání a neustále modlení. Proboha, to bylo tak otravné, že jsem to musela vypnout. Jistě, z námětu dost jasně vyplývá, jakým směrem se film bude ubírat. Ale takové téma se dá zpracovat i decentně, ne tak násilně. Navíc k tomu přidejte nesympatické herce, přiblblé dialogy a je to jasné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Apage satanás! Ty vole do čeho jsem se zase pustil (dík za odkaz Laco mám u tebe panáka) Nebe existuje! A to jako realy? Mno ze začátku jsem měl pocit, že to bude ta největší pánbíčkářská píčovina, ale pak jsem se kupodivu začal docela bavit. Ono je totiž třeba k tomu přistoupit jako k těžkýmu guilty pleasure a pak se i hrdej ateista může pobavit. Některý situace a hlášky mě fakt rozbili třeba jak hlavní hrdina co je mimochodem dobrovolnej hasič, kazatel a vůbec děvka pro všechno začne vykládat nějaký frajerce asi to byla psychopatoložka či co : Mám úžasného syna, je bystrý a citlivý a... byl v nebi (!) Zbytek filmu je pak o tom, že hrdina dumá jestli to nebe fakt existuje přitom by stačilo si to hodit a hned by věděl jestli jo nebo ne, ale pak jsem si uvědomil, že samovražda je hřích a tudíž by přišel do pekla. Nebo je tu ještě prozaičtější vysvětlení a sice to, že jeho synovi místo operace žaludku udělali omylem totální lobotomii a výsledek je, že si myslí, že byl v nebi. Navíc na konci se dozvíme z kresleného portrétu, že Ježíš vypadá jako bezďák z hlaváku, ale možná jsem jenom příliš cynický a nechápu ten úžasný přesah tohoto božího díla... No nic to každopádně nemění na faktu, že místy byl ten film až natolik wtf, že jsem u něj chcípal smíchy a navíc mě to nijak nepohoršilo. Nebyl to ten typ násilný křesťanský agitky která se vám snaží za každou cenu něco vnutit. Bylo to pojatý celkem humorně a z nadhledem takže v pohodě. Tím se samozřejmě nic nemění na faktu, že řečeno slovy klasika : Jsem ateista... díky bohu! ale tohle byl prostě správnej úlet a já mu nemůžu dát pod 3* Však přeci smích prodlužuje život.50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí pomalu, ze začátku v ničem nevyniká, pro nevěřící, jako jsem i já přijde docela nudný. Přesto Coltonova cesta tam nahoru dokáže postupem času alespoň trochu zaujmout. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

30% zajímavé téma, že kterého by mohl být dobrý film, ale Wallace není dobrý režisér a celkově z toho udělal takovou trapárnu, že je mi z výsledku poněkud trapně. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Nechodím do kostela a nevěřím v Onoho a kupodivu mě ten film oslovil a líbil se. Ovšem film ve mě vyvolal i nějakou tu pochybnost, kterou jsem si předtím nedokázal představit. Neříkám, že si přectu Bibli a začnu chodit do kostela :), každopádně to byl i pro mě jakožto nevěřícího zajímavý zážitek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s náboženskou tématikou, ale zase všetkého treba s mierou. A toto tu už bolo cez hranicu únosnosti a ďaleko na území lacnej kresťanskej agitky. Inak vonkoncom som nepochopil, prečo bol pre tých kostolníkov taký problém uveriť, že nebo existuje (dokonca chceli vyhodiť aj reverenda), veď predsa viera v nebo a Ježiša je nedeliteľná a hlavná časť viery, alebo sa mýlim? Tak potom načo chodili do kostola? Tie reči o Bohu, mŕtvom synovi tej nesympatickej babizne a nenarodenom dieťati na lepšom dojme tiež nepridali. Hrozne patetické a podliezavé citové vydieranie.... Podpriemer. 40/100 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem víru příliš nechápal, současně ji však nikomu neupírám. Svět je tak pestrý, že způsobů jak ho vidět a jak žít život jsou tisíce. Proč by jedním z nich nemohla být zrovna víra v boha. Navíc bylo docela fajn vidět v době zblbnuté islámským fanatismem trochu toho uklidňujícího křesťanského vidění světa. Přestože filmu nechybělo několik silných okamžiků (rozhovor s matkou o nenarozeném dítěti), jako celek se málokdy zvedl nad průměr. Na vině byly možná až příliš konzervativní představy nebe, které jeden duhový kůň zrovna nevytrhne, fádní režie, která mi nedokázala zprostředkovat emoce příběhu a utopila je v tematických klišé, a možná i herecké výkony. Třeba Greg Kinnear zvládá na výbornou sympaťáka a starostlivého otce rodiny, mnohem méně však duchovního zmítaného pochybnostmi. A už vůbec jsem u něj nezaznamenal tu vnitřní proměnu, o které v závěru mluvil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S odtretými ušami tri hviezdy. Film nie je ničím novým, neprináša niečo viac a skeptikov určite nepresvedčí. O zážitkoch z klinickej smrti máme správy na tony. Tu sa malý chlapec vyjadrí, že niečo videl, a jeho otec pastor je šokovaný. Celá náboženská obec je šokovaná, že môže byť život po smrti. Čo je to teda za kresťanov, na čo chodia do kostola, v čo vlastne veria? Filmársky tu aspoň fungovala istá dávka rodinnej chémie a páčila sa mi prezentácia jej súdržnosti. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi trochu líto, že to není zpracované spíše více do hloubky - třeba sezbírané ty střípky do nějakého jednolitého vyprávění... že je tam namíchaná i situace např s financemi, která pro děj nebyla podstatná a neměla ani žádné rozuzlení... Ale jinak příjemné na zamyšlení a na shlédnutí. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Pro mě jakožto věřícího je to velice zajímavý příběh. A věřím, že Colton doopravdy nebe navštívil. Důkazem je i to, že věděl o věcech, které se stali před jeho narozením a nikdo mu to nemohl říci. Je spousta lidí, kteří tvrdí, že na pokraji smrti uviděli Ježíše, že navštívili nebe. A já jim věřím. Jinak nebe existuje je i knížka, mám jí doma, ale nečetl jsem ji, raději jsem se hned podíval na film. A i přesto, že ve filmu bylo pár nudnějších pasáží, tak se mi líbil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti křesťanům a jejich víře a i když se jejich vyznání příčí mému racionálnímu uvažování, dokážu jejich přístup respektovat. Nicméně téměř vždy, když se snaží svou víru převést na filmové plátno, to skončí katastrofou. Stejně jako tady. Chlapeček prodělá posmrtnou zkušenost, pokecá s Ježíšem, anděly a příbuznými, vrátí se do života, poví o tom tatíkovi, shodou okolností vesnickému kazateli, tomu z toho hrábne a začne to cpát úplně všem a všude, Samozřejmě k tomu používá spoustu vzletných proslovů a chová se jako afektovaný idiot. A aby toho nebylo málo, do role jeho senzibilního synka vybrali asi to nejneschopnější dítko školkou povinné, které jeho věřící rodiče na casting přivedli. Nepředvedli se ani Greg Kinnear a Kelly Reily. Těch 10% dávám za docela příjemný, všemi barvami hrající vizuál. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí. CITÁT - Dědo, je Nebe nadějí?....... Jeden z těch křesťanských filmů o víře, lásce a naději. Jenže já jsem si vědom, kolik dokázalo v historii lidstva náboženství udělat a napáchat zla. Kolik sekt se vydalo na cestu boží a ve jménu boha. A hlavně kolik toho sami věřící nechtějí slyšet a vše si dělají k obrazu svému. Vymazání Lilith, proroctví podle Marie Magdalény nebo třeba ukřižování svatého Petra, který se nechal ukřižovat hlavou dolů - to vše je teď pro křesťany zlo, tak proč věřit? Ano každý z nás se začne časem modlit k bohu, ale je to tím, že to v tom našem velkém a nevyužitém mozku máme zakódované. Takže tohle se mi nelíbilo. Až moc náboženství. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to klasický americký, spíše televizně působící, cajdáček. Věřícího to asi ohromí, skeptika už tolik ne. Greg Kinnear je v podobných taťkovských rolích jistej v kramflecích a mám ho takhle rád. Příběh je dost prostý, ale sympatický. Škoda, že polemizaci následně nahradí jistá tendenčnost. Na druhou stranu film nic okatě nevnucuje a za to si zaslouží uznání. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To, ako film príjmete, záleží od vášho pohľadu na vieru, cirkev či samotných veriacich, vlastne na všetko, čo s tým súvisí. V celku to vyznieva, ako akási americká reklama na náboženstvo a ateistom môže z toho riadne pohnúť žalúdkom. Z filmárskeho hľadiska, ale ide o dobre natočený snímok, ktorý nemá remeselné chyby a dobre sa na neho pozerá. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento film bude pro ateisty bonbónek a pro věřící taky,ale v pozitivním smyslu slova.Jsem člověk,co se dokáže vcítí skoro do všech předem (podle většiny) nereálných a nepravděpodobných scénářů i událostí co se týče jak samotného života tak i ve světě filmu.Jak se říká není nic nemožné,proto předsudky typu-toto nejde,to je přece nemožný,to je ujetý,to se nikdy nestane atd,pro mě nejsou většinou odpověď.To vše jen předesílám,protože přesně takhle z mých zkušeností se chová drtivá většina lidí a tím pádem asi bude nahlížet i na tento odvážný snímek (a zatím tomu vcelku i odpovídá zdejší hodnocení).Teď zpět k snímku-Je to asi jasné už z popisu-malý chlapeček v těžké chvíli na operačním sále spatří nebe a boha.Ano je to odvážné už jen vzhledem k tomu,že přijetí publika bude hodně kontroverzní co tak tipuji.Já to prostě pojal tak,že tato představa co je vyobrazená ve filmu je představa režiséra a všech spoluautoru plus popisu skutečného chlapce,kterému se tento příběh opravdu udál v reálném světě a ano spoustu lidí právě na toto řekne-to je ale blbost(už vidím jak chodí po louce u duhy a s koníky a mezitím Ježíš...) nebo to je nereálné,ale už jen ta představa,že na to existuje nějaký určitý předem daný návod je trochu zvláštní.Dá se vůbec tento pohled na věc nějak zpochybňovat když pokud jde o nebe tak pokud vůbec kritici přijmou,že by to mohlo existovat tak kdo z nás ví jak by to opravdu mělo vypadat?Takže za mě nahlížím na tento snímek jako hezké pohlazení po duši (zase někdo zpochybní i duši :-) ) a dobrý film pro ty co ztrácejí jakoukoliv víru v život jako takový a odhodlání žít dál.Bonus je závěr filmu kde v se v titulcích dozvíme kde se film inspiroval co se reálného příběhu týče.Za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Film je natočen na můj vkus velmi hezky (americky)...Kamera, nálada, situace, mi dávali pocit naděje...Co se týká obsahu, vnímám, že filmy s křesťanskou tématikou nejsou tak ani o tom přesvědčovat o křesťanské víře nevěřící, ale spíše o povzbuzení ostatních křesťanů...A tento film k nim také patří...Drama, které dává hodně otázek a málo odpovědí...V nebe věřím a věřím také v to, že někteří lidé měli tu možnost (stejně jako tento chlapec) zakusit něco, co mohu přijímat pouze vírou...Škoda, že takovou možnost nemá každý z nás...Možná trochu spoiler, ale silná scéna, kdy kluk říká mamince, že se v nebi potkal se svoji sestrou, která zemřela ještě před porodem, mi v mé situaci opravdu dává naději...A o tom nebe je: o naději a o víře... ()

Reklama

Reklama