Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh chlapce, který je nadějnou vysokoškolskou basketbalovou hvězdou a jeho vztahů s dvěma bratry. Jeden je překupník drog a druhý je bývalá basketbalová hvězda, jehož talent zhasly těžké časy, zaměstnaný jako hlídač. (Bauer)

Recenze (21)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, u kterého nejen basket=dobrý a gang=špatný dává vzpomenout na Cartera. Nebo je to obráceně? Basketu je tu požehnaně a kouká se na něj více než dobře, nezapomíná se ale ani na příběh, který sice není z kdovíjak nepředvídatelného soudku, ale rozhodně nebude nudit. Herecké obsazení opravdu potěší, protože ať už 2Pac a nebo Leon, Wayans a Bernie Mac patřili v té době k hodně zajímavým a nadějným hercům. Streetball, rap a a gangy, co víc si od od prostředí NewYorského Harlemu devadesátých let přát. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Velmi priemerny sportovy filmik z prostredia "niggaz" (hodnotim 2*, jedna je za mna:) .Nezachranuje ho ani ucast Tupaca, ktory, ako obvykle hraje vodcu poulicneho gangu.Film sa toci okolo talentovaneho mladika, ktory ma "problemy s dospievanim.Kto ma rad ciernu hudbu a rad sa pokocha pohladom na vysoko lietajucich manikov, tento pocin nezatrati uplne;-) ()

Reklama

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Above the rim je zajímavý snímek, člověk se zde dočká opravdu hodně zajímavých basketbalových akcí, i když je to spíš street, kterej nemám tak rád. Přesto i když je basket nedílnou součástí snímku, není tím jediným, na čem je film postaven. Snímek je mimo jiné o dospívání Kyla, který si myslí, že je nejlepší na světě, ale pomalu zjistí, že se na jeho hře i chování dá mnoho zlepšit, zjistí, že jeho přátelstvím s Birdiem ve skutečnosti není takové, jakým se zdálo a nakonec projde jistou změnou. Podobné je to i s Tommym, kterýho prozměnu provází špatné vzpomínky na minulost. Díky tomu a kvalitnímu hudebnímu doprovodu, o který se postaral mimo jiné Tupac, Snoop Dogg a Nate Dogg, se na snímek hezky dívá a rychle uteče. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velmi stylový film ve kterém je snad všechno stylové. Jednoduchá rovnice, která z tohoto filmu pro mně dělá výborné sportovní drama : Tupac + Basketball = kvalitní film! Tupac Shakur v tomto snímku hraje téměř stejného blázna jako v Juice. Ne jen, že je to legendární rapper ale on umí dokonce solidně hrát. Věřil jsem mu naprosto všechno a je vážně škoda, že umřel tak předčasně. Dále Leon podal výtečný výkon. Byl jsem rád za roli Marlona Wayanse, který předvedl další z jeho bláznivých výkonu. Bernie Mac mohl dostat více prostoru. Duane Martin v hlavní roli je opravdu znamenitý. Jde hlavně o to, jak dobře umí hrát basketball. Závěrečný Shoot out neměl chybu. Takové věci, jako v závěru tohoto filmu se snad vidí jen v AND1 Mixtape. Silně nadprůměrný film, který určitě stojí za vidění!!! ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Above The Rim prekvapil. Nielenže poslúži na oddychové účely, pridáva k tomu aj niečo viac. A to presvedčivý sociálny kontext, boj o univerzitné štipendium, pomery v černošských štvrtiach, o prežití v nich, podvádzaniu a pochybných kamarátstvach. Napriek tomu sa film netvári ako počin z prvej ligy, na ktorom vyrastá jedna generácia dospievajúceho publika. Poteší aj nadupaný soundtrack s perličkami ako REGULATE a Pacove nakladačky HOLLER IF YA HEAR ME a PAIN. Ale nečakajte nový Boyz in the hood skôr ďalšiu poctivú vec od Tupaca. P.S.: Tento film som mal v pláne pozrieť si už dajaký ten rôčik a som rád, že som si naň spomenul v období dvadsiateho výročia vzniku 7/10. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • První skladba, která ve filmu zazní, se jmenuje „Pain“. Nazpíval ji raper Tupac, který si ve filmu zahrál jednoho z bratrů a dealera drog. (boul)

Reklama

Reklama