Reklama

Reklama

Od soumraku do úsvitu

(seriál)
  • USA From Dusk Till Dawn: The Series
Trailer 2
USA, (2014–2016), 22 h 42 min (Minutáž: 41–49 min)

Hudba:

Carl Thiel

Hrají:

D.J. Cotrona, Zane Holtz, Madison Davenport, Wilmer Valderrama, Robert Patrick, Brandon Soo Hoo, Samantha Esteban, Jake Busey, Jamie Tisdale, Don Johnson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Děj seriálu Od soumraku do úsvitu se točí kolem bankovního lupiče Setha Gecka (D.J. Cotrona) a jeho násilného a nepředvídatelného bratra Richarda Gecka (Zane Holtz), kteří jsou hledaní nejen FBI ale také texaskými rangery Earlem McGrawem (Don Johnson) a Freddiem Gonzalezem (Jesse Garcia), kvůli bankovní loupeži a několika mrtvým.
Zatímco jsou na útěku do Mexika, potkávají bývalého pastora Jacoba Fullera (Robert Patrick) a jeho rodinu a vezmou si je jako rukojmí. Zmatek nastane ve chvíli, kdy si uprchlíci i se svými zajatci udělají zajížďku do striptýzového klubu, který provozován hladovými upíry... až do rána se musí udržet na živu (AXN)

(více)

Recenze (66)

KevSpa

všechny recenze uživatele

Už i Robert Rodriguez se zařadil mezi tvůrce, kteří pochopili, že televize je na vzestupu a převedl do seriálové podoby vlastní film. Srovnávat ústřední hereckou dvojici s nezapomenutelným duem Tarantino-Clooney samozřejmě nelze, ale i tak nemá pilot problém naladit vás na další díly, v nichž už dojde i na upíry. Navíc je fajn vidět Rodrigueze vracet se k žánru, který mu seděl vždy nejlépe. Pilot - 70% ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

U FROM DUSK TILL DAWN: THE SERIES se Rodriguez, vnímaný jako eklektik vršící za sebou jednotlivé atrakce do nesoudržného celku, ukázal být nápaditým vypravěčem pohrávajícím si s chronologií a nahlížející na jednu a tu stejnou událost z více perspektiv. Podrobné zhodnocení pilotní epizody v recenzi. ()

Segrestor

všechny recenze uživatele

Natočit seriál čerpající ze skvělého filmu Roberta Rodrigueze a z pera Quentina Tarantina může být docela dobrý nápad. Ale co tihle chlapi nedořešili, bylo nejspíš to, že chtěli film přímo opsat. Natočit ty samé scény znovu. Nodoprdeletominedělejte. Takže, na tom to stojí, ale zároveň padá. Totálně charismatického Clooneyho zde šíleně přehrává nějaký čuráček a Tarantina rovněž, ačkoliv, ten se přeci jen trochu povedl. Ale i tak. Vyznělo to jak kojotí pšouk v nevadském pohoří. Muselo to dát práci a přitom taková blbost, co? Vážně nevím, zda tomu dát vůbec šanci a zkusit i druhý díl. Jinak ale vše ostatní je pěkný, to zase jo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Zastavte někdo to krvácení!" "Zastaví se, až vykrvácí." Na plnou hubu sem se obával, že to bude mnohem zbytečnější. A otravnější. Není. Robert nakopnul pilot celkem dobře, s narůstající minutáží se ale postupně stejně vytrácí kouzlo hektického napětí. Nevidím jediný důvod, pustit si i S01E02, parádním hláškám a výborným kalifornsko-mexickým oranžovým filtrům navzdory. Klasiku navíc kdovíjak neuctívám, snaha o napodobení Clooneyho a Tarantinových grimas ale i tak tahá za oči, až to bolí... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Po počiatočných pochybách, zdesení z mladých pekných tváričiek, strachu z Rodriguezovho postupného úpadku a vidine nehorázneho naťahovania... sa dostavilo milé prekvapenie. A to tu prosím všetky vyššie spomínané aspekty s výnimkou Rdriguezovej tvorivej krízy sú. D.J. Cotrona a Zane Holtz sú príliš mladí a uhladení, lenže za chvíľu si toho už takmer ani nevšimnete. Príbeh sa roztáča pomerne pomaly a strieda súčasné rozprávanie s flashbackmi postáv, ale tempo je príjemné a akurátne odsýpa. K tomu si prihoďte dobrú atmosféru, slušivý vizuálny kabátik, sexi Madison Davenportovú a drsného Dona Johnsona, ktorému odpustíte aj tú patetickú scénu umierania. Šialené hororové vízie Ritchieho Gecka a pár podobných vychytávok sú len čerešničkou na možno na prvý pohľad nie až tak vábnej, a zatiaľ nie až tak dostávajúcej očakávaniam, zato osviežujúcej tortičky, ktorá spoľahlivo zaženie hlad pred hlavným sústom. Pilot: 75% Po prvých 3 epizódach: Nevyzerá to zle, to rozhodne nie, ale nadšenie z pilotu už zo značnej časti vyprchalo. Pohrávanie sa s Ritchieho víziami sa postupne transformuje na racionálne ospravedlňovanie jeho psychopatických sklonov, čo síce funguje, ale práve potrét číreho psychopata bol tým, čo činilo jeho postavu v originále tak zábavnou. Dialógy aj celkový príbeh pomaly naberajú na hlúposti a nelogickosti, ale zatiaľ našťastie v únosných medziach. Zatiaľ nadpriemer, len ten Robert Patrick mi ako Fuller príliš nesedí. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodnotím první sérii. Původní filmy mám moc rád, a seriálu jsem moc nevěřil. Ale po dvou letech od jeho uvedení jsem byl celkem spokojen. Je to sice spíše remake původního filmu ale je natočen slušně a hlavně se nese v duchu prvního filmu, takže než se postavy dostanou do baru tak to trvá. Cotrona a Holtz jsou sice sympaťáci ale nejsou to Tarantino a CLooney ale aspoň že tak. Rodina je celkem dobrá. Bohužel se občas něco až moc vysvětluje a to začne po čase nudit a nesnášel jsem flashbacky. Každopádně se mi seriál celkem líbil a jsem zvědaví na další série. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrej seriál, první série dost, vykrádá film, ale dělá to se ctí. Druhá řada zase připomíná mexickou telenovelu, kde všichni jdou po penězích, moci a pomstě. Třetí a finální série, je zase dost hororová a jde o záchranu světa. Je to tedy takový guláš, kde je všechno možný, ale překvapivě to funguje. Herecké obsazení, je výborné, objeví se pár béčkových legend. Seriál má celkem dobrou akci, ve třetí sérii bitky dostanou vylepšení v podobě Marka Zarora. Dynamika seriálu, občas zakolísá, hlavně u první série, ale nenudil sem se a byl sem i místy napnutý, někdy zase překvapený. Seriál si za mně zaslouží plný počet. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik RR zbožňujem to mexické prostredie, hudbu, atmosféru... Ale seriál ma príliš nepresvedčil, aby som ho pravidelne sledoval. Snaha o vytváranie novej mýtológie je fajn, ale chýba tomu tá drzosť i drsnosť, ktorú si vie Rodriguez dovoliť pri filmoch... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vyděláno má, tak asi Roberta Rodrigueze už moc nesere, že jeho kariéra i talent od roku 1995 padali tak mocně a rychle, až se rozdrobili na totální sračky. Vzít svůj film a rozepsat ho do pětidílné minisérie není vůbec špatný nápad, bohužel našlo by se asi tisíc filmů, které by si to zasloužili více, než 12 let stará upírská ptákovina natočená spíš tak pro prdel, ve které perlil zhulený Tarantino a tančící Hayeková.Příběh je rozvleklej, efekty prostě televizní, herci o třídu níž, ale pořád slušní.Po večerech díl za dílem to šlo, ale důvod vzniku bych hledal v kalkulu možného Robertova dluhu po krachujících Mačetách či jen tak z nudy chtěl opatrně zkusit, jestli už režisérsky vopravdu nestojí za vyliž prdel a musim říct, že pokud mu TV zaplatila třetího Mačetu, stojí to za vyliž prdel vlastně všechno.Seriál vyloženě pro oddané fanoušky a těch už moc být nemůže.Já mu držel pěsti naposled s třetím Mariachim a to už je lééét zpátky.55%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Spapal jsem ho protože nebyl dlouhý a místy nenudil a celkem slušně někdy překvapil ale nebude to bomba upíři bohužel ale řekl bych že lepší jak samostatné filmy a to o dost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, ale na Clooneyho a Tarantina tahle dvojice zloduchů nemá, ačkoliv se nedá říct, že by hráli špatně. Jen to prostě není ono. Navíc se to občas táhne, ty Richieho halucinace místy působí únavně a trochu mi tam chybí ta rodriguezovsko-westernová atmosféra, ale pořád to má většinou solidní tempo, rozpracování toho, co přecházelo masakru u Titty Twister či mytologie místních upírů mě také baví a navíc je tu můj oblíbenec T-1000, lolitka Madison Davenport a i ostatní herci mi sedli, takže celkově považuji zeseriálování téhle upírské klasiky za dobrý nápad. 75% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Pilot může být možná zajímavej pro ty, kteří neviděli původní film. Ty, co ho viděli, jen těžko ohromí, když je navíc natočenej s poztrácenou dynamikou a absencí černého humoru. Snad se to s nástupem hororové fáze (a jiného režiséra) dalších dílů zlepší. Update: Nezlepšilo. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Do 7. dílu to ještě šlo - zajímavé rozvedení děje filmu a hezká vzpomínka na rok 1996. Bohužel potom se to změnilo v katastrofální směs trapných dialogů a děje jak z pera 7letého chalpce, co spadnul na hlavu... Neuvěřitelný posun z 4* seriálu do absolutního odpadu, během pouhých 10 dílů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DÍL PRVNÍ - CITÁT - Od počátku věků jsme žili ve stínu Měsíce - dnes povstaneme. Režie Robert Rodriguez podle filmového scénáře Quentina Tarantina. CITÁT - Bratři Geckovi jsou zpět........... DÍL DRUHÝ - CITÁT - Zabiješ čas dřív, než on zabije tebe........... Tak jsem se bál, že forma seriálu bude nudná a prodlužovaná, ale zatím to jede. DÍL TŘETÍ - CITÁT - El Rey dává bezpečí a ochranu. Místo, kde se nemusíte bát.......... Já věřím v boha, ale ty teď musíš věřit v pohanskou sílu novodobé technologie. Kdo viděl film, tak tuší, kam to všechno směruje a je jasné, že to bude trochu delší cesta. Prodlužování situací, které ve filmu neměly prostor a hlavně spousta vysvětlujících flashbacků nás drží při sledování. Okolo 35 minuty třetího příběhu se Richie (Zane Holtz) a Monika (Samantha Esteban) baví o filmu Sharkyho mašina s Burtem Reynoldsem. DÍL ČTVRTÝ - CITÁT - Oči jsou zdroj naší energie. Věta "Tak tuláci, jdeme se toulat" z úst George Clooneyho je lepší než zde z úst DJ Cotrona. DÍL PÁTÝ - CITÁT - Preferuji Starý Zákon........... Konečně se v tomto díle dostanou tam, kam to celé směřuje. Otevřeno Od soumraku do úsvitu. DÍL ŠESTÝ - CITÁT - Jsme tu, brácho, tak vítej v ráji......... Tak jsem čekal, zda si barmana v baru Titty Twister nezahraje opět Dany "Machete" Trejo, ale bohužel. Sice je mu barman trochu podobný, ale není to ono. Já vím, jsem ovlivněn filmem. DÍL SEDMÝ - Tady se objevuje Santánico Pandemonium, kterou zde hraje nádherná Eiza González. Její tanec není tak povedený, jako ve filmu, ale je tu zpestřen o hudební doprovod houslí v podání Vanessy Del Fierro - a je to nádhera. Až teprve tady v sedmém díle očekávejte gore scény a nějaké napětí. CITÁT - Zničte orgán krve a zemřou..........DÍL OSMÝ - CITÁT - Pocta je tvá......... Zde vyplouvá na povrch pravý příběh rangera Gonzalese (Jesse Garcia). CITÁT - Vidíte tohle? Vypadáto, že přežil blízká setkání třetího druhu............... Obsahově nejhorší díl celé série. DÍL DEVÁTÝ - CITÁT - Tvá část musí zemřít........a to je jen začátek......... Zde se mluví o filmu Osvícení a jeho bludišti. Ikdyž příběh má jít do finále, zdá se, že se to začíná komplikovat. DÍL DESÁTÝ - CITÁT - I slepá veverka občas najde omylem oříšek........... Jdeme do finále a je to celkem prodlužované. Poslední dva díly se mi zdají trochu zmatené, ale to nevadí. Je to ukončené, ikdyž teoreticky to může pokračovat. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

(po 5 episodach) Docela příjemné překvapení. Sice jsem si původně představoval, že když Rodriguez slibuje rozvinutí příběhu původního filmu, tak tím má logicky na mysli hlavně tu akční část v bordelu (kam se postavy během úvodních 5 episod ani nedostanou), ale i tohle mě bavilo. Geckové jsou dostatečně charismatičtí, ten flashbackový způsob vyprávění kupodivu funguje, a rozvíjení mytologie za tou nadpřirozenou částí vypadá zatím dost slibně... EDIT po konci serie - bohužel nová mytologie mi přijde vysloveně slabá, naprosto mě to přestalo bavit ve chvíli, kdy se z toho stane skoro až telenovela, škoda. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez sa po trápnych eskapádach so Spy Kids, prípadne Machete konečne vrátil k „podvratnému“ žánru, ktorý mu sedí najviac. Síce si kvôli tomu musel založiť vlastnú televíznu stanicu, ale čert to ber. Priznávam, na začiatku som sa veľmi obával, že From Dusk Till Dawn seriál bude absolútne zbytočný počin, ktorý sa len chce zviesť na v súčasnosti populárnom trende rozvádzania filmových námetov do seriálovej podoby. Zatiaľ, čo konkurencia čerpala zo svojej filmovej predlohy len inšpiráciu a seriály sa sústredili na nový dej, či už v podobe prequelového Bates Motel, čierno-humornou atmosférou a prostredím inšpirovaného Farga alebo k filmom len doplnkového Hannibala, Rodriguez na to ide oveľa jednoduchšie a doslovne celý film rozvádza políčko po poličku do seriálovej podoby. Zo 100 minútového filmu sa tak stáva takmer 7 hodinový seriál (pokiaľ sa bavíme o prvej sérii, tá druhá sa už bude musieť zákonite vydať vlastnou cestou). Otázka je, či má teda seriál aj nejakú pridanú hodnotu? Za seba môžem povedať, že má! Veľa síce závisí od toho ako veľmi lipnete na pôvodnom Rodriguezovom filme, ale seriál ukázal, že má potenciál. Pilot síce roztiahol úvodných 5 minút filmu s prepadnutím v obchode do plnohodnotnej 45 minútovej epizódy, ale prekvapivo fungoval. Je inak komponovaný ako filmová verzia, odlišne pracuje aj s napätím a celkovo vytvára bližší vzťah k postávam. Napriek tomu som si na komentár vyhradil dlhší čas, lebo nebolo isté ako sa to celé ďalej vyvinie. Teraz pred samotným záverom prvej série je zrejmé, že Rodriguezov nápad nebol vôbec na škodu. Seriál má veľmi slušnú atmosféru a prekvapivo funguje ako v tej kriminálnej rovine v prvých 5-6 epizódach, tak následne v tej B-éčkovo hororovej v posledných 4-5 epizódach, kde rovnako ako film vzdáva poctu druhotriednym hororom z 80. rokoch. Zmena žánrov pôsobí o niečo prirodzenejšie ako vo filme, nakoľko je na ňu vyhradený dlhší čas a diváka postupne pripravuje na nelichotivú situáciu, v ktorej sa postavy ocitnú (skutočne by som chcel byť na chvíľu filmom nedotknutý divák, aby som zistil ako to vníma aj ten, ktorý netuší, čo bude nasledovať s príchodom do Titty Twister). Len s týmto by však celých 10 epizód pracovať rozhodne nedalo a našťastie si to uvedomil aj samotný Rodriguez a tak dostatočne pútavo odhaľuje osudy dvoch hlavných postáv-gangstrov ako aj rodiny v karavane, ale hlavne zaujímavo rozvíja celú mytológiu okolo upírov (po dlhom čase sa konečne nejedná o manekýnov z Twilight alebo seriálového Vampire Diaries, ale o skutočne krvilačné beštie ako tomu bolo kedysi!). Seriál má štandardný vizuál odfarbený kamerovými filtrami do žlta, aby evokoval mexickú horúčavu, bez problémovo odsýpajúce akčné scény, aj dobre spracované masky. Uznávam, že občas je badať snaha tvorcov až zbytočne silne lipnúť na pôvodnom filme a tak v určitých momentoch pôsobí seriál dosť naťahovane. Zostrih, vynechanie niektorých scén, väčšia snaha o niečo iné, inovatívne, nápadité alebo len nie také otrocké kopírovanie filmu by bolo k rozhodne prospechu veci. Zreteľne chýba aj hláškami vypointovaný Tarantinov scenár a je taktiež zrejmé, že ústredné herecké duo sa ani zďaleka nemôže rovnať duu Clooney a Tarantino, ale akonáhle si na D.J. Controna so Zane Holtzom po pár epizódach zvyknete, tak nebudú prekážať. Osobne mi dokonca prišli herci stvárňujúci rodinu v karavane sympatickejší ako tí pôvodní. Čakal som podstatne väčšiu zbytočnosť, From Dusk Till Dawn baví, nenudí, priznáva svoje B-éčkové korene rovnako ako film, nehrá sa na nič viac a celkovo je to slušná zábavka. Samozrejme, že so súčasnými TOP seriálovými počinmi ako True Detective, Game of Thrones sa nemôže rovnať ani náhodou, ale o to sa ani nesnaží. CELKOVO: Season 1 = 3,5* (7/10) () (méně) (více)

Žralok odpad!

všechny recenze uživatele

1. díl byl naprosto skvělej. Bál jsem se seriálovýho zpracování výbornýho filmu. A po 1. dílu jsem byl přesvědčenej že jsem se mýlil. Bohužel po dalších částech jsem byl dost zklamanej. Dějová roztaženost se dala čekat. Nový postavy nejsou tak špatný. Přidaná zápletka je děsná. Hlavní dvojice sice není Clooney s Tarantinem ale dá se na ně zvyknout. Richie je tak otravnej že se těšim až zhebne. Ve filmu jsem si ho oblíbil. Ale co nepřekousnu ani kdybych se snažil sebevíc je totální zprasení (slušně to nejde) upírů. Uvidíme jak se ještě předvede Santanica, ale Hayek to prostě není. A čekal jsem jak bude vypadat Sex machine. No tohle si snad Tom Savini nezaslouží. On je v tej roli neskutečnej sympaťák. Tohle divný něco, který ho ztvárňuje zde. To se ani nedá popsat. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná zbytečný, pro někoho možná potěšující seriál. Robert Rodriguez pro svou televizní stanici El Rey těží ze slávy svých starých filmů a jako první se na řadu dostal seriálový remake Od soumraku do úsvitu. Sympatické na seriálu je to, že v prvních dílech řeší kriminální minulost bratří Geckových, celkem úspěšně tak rozšiřuje filmovou mytologii. Herecké obsazení potěší především u Dona Johnsona, Zana Holtze či Madison Davenport. Naopak D.J. Cotrona jako Seth je naprosto nesnesitelný a stejně tak i některé další postavy. Nešetří se krví, nešetří se akcí, nešetří se filmovými odkazy. To vše potěší. Ovšem nepotěší až zbytečně nesmyslné rozvíjení indiánských mytologií, nepotěší výběr některých herců a taktéž nepotěší pokusy o humorné prvky. Tam, kde původní film skvěle fungoval nejen jako akční krvák, ale jako stylová nahláškovaná komedie, tam prostě seriálová verze selhává. Seriál Od soumraku do úsvitu působí jako celkem slušný krvavý akčňák se spoustou odkazů nejen na původní film, ale na "Rodriguezovsko-Tarantinovský svět". Zarytého fanouška filmu asi odradí, stejně tak diváky nevyhledávající podobný žánr. Mě seriál celkem bavil, a tak mohu udělit slušné 3* ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Do sedmýho dílu lehce konkurenceschopný Rodriguezovu filmu, ale potom co se v posledních dílech semlelo byl otřes. Původní film mám moc rád a na to, že upíry nejsou můj šálek čaje, tak zde se mi to moc líbilo. Seriál má novější svěžejší obsazení, trochu jiný náboj, ale vcelku zjistíte, že většina toho je zbytečná a film vesměs shrne všechno hlavní a stačí na tento děj fakt jen ty dvě hodiny. Řekl bych, že to není špatný seriálový počin, ale určitě zbytečný a ke konci hodne zmrvený. Lepší se radši pustit do novejch originálních projektů. 60% ()

Reklama

Reklama