Reklama

Reklama

Nevyhrožuj

  • USA Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paródia na filmy afroamerických režisérov z 90. rokov, ktorí opisovali príbehy farebných a iných menšín žijúcich v štvrtiach amerických veľkomiest, o každodennom násilí a kriminalite. Všetko sa točí okolo gangsterského života v gete, predsudkov voči farebným, prostitúcii, korupcii polície a sexisme. Ashtray (Shawn Wayans) - čo po ang. znamená popolník - žil po svojom narodení u jeho matky. Ale teraz sa z neho musí stať "pravý muž", ktorého z neho dokáže spraviť iba jeho otec. Preto sa nasťahuje do jeho domu. Znovu stretáva svojich starých príbuzných; jeho bratranca Loc Doga (Marlon Wayans), blaznivú starkú, kamarátov Loc Doga a mnoho ďalších obyvateľov štvrte. Jeho život sa mu zmení, až keď spozná mnohodetnú mamičku Dashiki (Tracey Cherelle Jones)... (demonikus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

pee-jay 

všechny recenze uživatele

Viděno na VHS z půjčovny in 90's. Přestože to má být - jak se teď dočítám - parodie na filmy, které jsem neviděl, na afro-americký life style, který neznám, a nepřipadám si proto ošizen, je to podle mě nejlepší film obou Wayansů. Ta scéna, kdy babička dostává KO, mě vždy zaručně pobaví, tu bych viděl jako zásadní. ()

juta 

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně bylo? Zůstat celou dobu naživu? :D Marlonovy vlasy mě pokaždé skvěle rozesmály, je tu spousta dobrých vtípků. Oproti jiným parodiím odsejpá trochu pomaleji, ale to je detail. Určitě mi kazil dojem špatný starý dabing a některé vtípky jsem třeba nepochopil, když jsem neviděl filmy, které se tu parodují. Lepší průměr. ()

Reklama

Sasakr 

všechny recenze uživatele

Možná bych si mohl začít trochu vybírat, na co se podívám, a ne zkouknout každou blbost, co se ke mně dovalí. Tohle bylo vážně tragický, nicméně pár věcem jsem se zasmál, takže 1/5. Přitom je jasné, že z námětu se dalo vytřískat opravdu hodně. A nejvíc mě dráždilo to, jak to bylo natočený v nějaký úplně normální obytný čtvrti s úplně normálními, zařízenými domy. Rozhodně žádný ghetto. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Jako vážně.. co byste od tohodle čekali? Já jsem se dočkal přesně toho, co jsem čekal a co film předem naprosto neskrývaně avizuje. Vtipné scénky zaměřené na život afroameričanů, střílející si ze stereotypů na všechny strany, prostě naprostá pitomost, záchodový humor a scénky hraničící s groteskou. Z mého pohledu to ale není chyba filmu, naopak. Don't be a menace je zkrátka film specifického žánru, který kdysi bravurně vytvořili a užívali jedině Američané a když ho jako takový bude divák taky brát, je to celkem pecka. Stejně jako horor už z principu nemůže mít hlubší děj, a posuzován měřítky dejme tomu divadelního dramatu je i ten nejlepší a nejoblíbenější naprostý propadák, je i tenhle film dobrý pouze v rámci svého vlastního žánru a zdejší hodnocení momentálně neodpovídá jeho kvalitám. Má to svoji cílovku, která se každým rokem tenčí, má to hodně slabých míst a vtipů, které s každou další generací půjdou víc a víc do ztracena ale v tenhle moment jsem se u něj ještě pořád celkem dobře pobavil a pokud to byl jeho primární cíl, což samozřejmě byl, tak jde podle mě o dobrý snímek. PS: jen dodám, že sledováno v originále, což může být v tomhle případě hodně podstatný rozdíl mezi hvězdou jednou a čtyřmi 4/5 ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Pro docenění nesporných kvalit tohoto perfektního snímku jsem zřejmě málo černej. K detailnímu filmovému rozboru by mi zřejmě nestačila moje strohá zásoba sprostých slov, takže to shrnu pouze v krátkosti. Jedná se o neuvěřitelně debilní negerskej blábol, který údajně paroduje negerské filmy. Tohle nemohu potvrdit, protože zdravý člověk, který má správnou barvu kůže negerské sračky většinou nesleduje. Od bratříků Wayansových jsem čekal mnohem víc, i když je to jedno z jejich prvních vystoupení před kamerami. Totální odpad. Od tohoto pracky pryč, pokud je nemáte černé. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Po skončení záverečných titulkov nasleduje ešte jedna scéna. (figis20)

Reklama

Reklama