Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Recenze (179)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Ha, mám tě, ty jsi satanista, vole!“ „Ne, fuckt ne, čestné belzebubské, jen jsem si napatlal xicht moukou, abych vypadal jako ďábelský idiot.“ „Hm, hm, tak tvoje babka je satanistka!“ „Ne, zase se pleteš, ona je jenom pekelně hnusná.“ „Aha, v tom případě bude natuty satanista tvůj fotr!“ „Ale hovno, on je pouze po čertech blbý.“ „Tak tvůj pes je ale určitě!“ „Kdepak, jméno Azrael jen zní proti Azorovi děsně hogofogo!“ „A dost, okamžitě mi řekněte, kdo je tu, kurva, satanista, nebo mi rupne v bedně a nechám vás všechny zhypnotizovat!!! … Pokud opravdu toužíte hodinu a tři čtvrtě sledovat, jak doslova a do písmene chodí Propanbutan Jestřábe s hypnotickým Remusem Lupínem v zádech po nějakých vidlích a nezáživně až otravně se furt dokola vyptává, kdo je vlastně ten zasraný satanista, který rituálně vyprcal Hermionu, až mu z toho začne kapat na karbit, je tohle hloupá, nudná a užvaněná sračka přesně pro vás. Mně se tedy brutálně lámaly mezi víčky sirky, které jsem si tam zhruba po třiceti minutách toho martýria narval, abych se při tom všem ďábelském napětí, bestiálním spádu, pekelně mystické atmosféře a po čertech strhujících dialozích vůbec bez komatu dožil naprosto, ale naprosto nepředvídatelného konce, jenž byl dokonale důstojným završením těch pandemonických muk a místo s devilem se vytasil s debilem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

K Amenábarově thrillerové novince nejde bez spoilerů mnoho napsat. V průběhu děje jsem se vážně podivoval nad tím, že áčkový režisér natočil s áčkovým hereckým obsazením totálně béčkovou, brakovou satanistickou báchorku, u níž značná část její (upřímně, nemizivé) zábavnosti spočívá v porovnávání zamýšlených účinků jednotlivých scén s jejich účinky skutečnými. Fakt velká sranda a po většinu stopáže hororové guilty pleasure, protože tyhlety klišoidní blbůstky se satanskými kulty, rituály atd. mě baví. No a ke konci se to zlomí. Zdaleka ne dost, aby se z Regression najednou stal chytrý film, ale ani ne tak málo, abych vůči němu zůstal úplně pohrdavě výsměšný. Takže ani ryba, ani rak. Hodnocení třeba 60 %, ale dalo by se s ním hýbat oběma směry. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti veľmi zaujímavý a zjavne dosť nepochopený film. Amenábar si po Hlase mora a Agore opäť zobral na mušku nejakú "kresťanskú traumu", tentoraz vieru v satanistické sekty. A opäť ju šikovne rozkladá a ponúka racionálne vysvetlenia, vnáša do hystérie hlas rozumu. To všetko zabalené do štýlového retro satanského thrilleru s veľmi precíznou vizuálnou stránkou. Nemá to tú údernosť ako predchádzajúce režisérove filmy, ale rozhodne je zaujímavé sa nad všetkým zamyslieť. Aj nad tézou, že Satan vyhrá v okamihu, keď nás donúti uveriť, že neexistuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $55,039Tržby Celosvetovo $17,671,101▐ očakávania zadupané do zeme, keď to zhrniem, námet a prvá polovica dobré, má to napätie, vsádza to na predstavivosť, druhá začína robiť zbytočné dejové klučky a všetko ešte viac zamotávať aby prišiel ten čudne šokujúci záver, veľká prázdna bublina, ktorý po tom všetko zanechá pachuť /55%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to chytrej film, blbej film nebo jakej je to vlastně film? Úplně si Amenábara představuju, jak se při psaní scénáře místama za břicho musel popadat, když si představoval diváky. Škoda, že průběh není moc zábavný a nějaká pořádná katarze taky neproběhne, tudíž to přehodnocovací finále nemá takovou sílu. Ale jednou za čas je potřeba podobný trik zkusit a trochu respektu si za tu odvahu tenhle Španěl určitě zaslouží. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak tento film jsem doslova protrpěl :-( Není to horror, není to thriller, ale psychologické drama, které řeší rodinné vztahy babičky, mámy, dcery, otce, syna a ducha svatého....amen! Slabých 30% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Předpoklady jsou zde dobré, solidní herecký cásting (Ethan Hawke a Ema Watson) technická stránka je také velmi solidní,ale tímto chvála končí. Občas se daří kouzlit atmosféra ( kočka!), ale já jsem se značnou část nudil( tohle je však subjektivní názor), spíše má Regression blíže ke kriminálnímu thrilleru, o horor se otírá snad jen zápletkou případu týkající se satanistického kultu, ale ani závěrečný zvrat na mě příliš zajímavý dojem neudělal. Škoda příliš mi to nesedlo, ale své příznivce si to snad najde.Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 0/10, Vizuál 7/10, Akce 1/10, Napětí 3/10,Humor 0/10. Zábavnost 5/10.55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Áčkarskí tvorcovia (Amenábar, Hawke, Watson, Thewlis) verzus béčkarsko-céčkarský scenár, ktorý som vôbec nepochopil. Strašne ťažkopádny, hrozne nezáživný, mdlý a nudný mix trileru, hororu a pseudo sektárskej mysterióznej drámy. Absolútne som sa nechytal, netušil som, o čo ide, prečo sa deje to, čo sa deje a bol som z toho tým pádom znechutený, otrávený a rozhodený. Takmer dve hodiny mdlého pekla, v ktorom ma nezaujalo NIČ. Žiadna postava, žiadny dialóg, ani len jedna jediná scéna. Nič. Proste nula bodov. Zero. Nechápem, ako TOTO mohli nakrútiť TAKÍ ľudia. Príšerný prepadák. Neviem, prečo dávam až 20%. Pobavili ma len dve veci, ale žiadna nemá nič spoločné s prípadnými kvalitami snímky. Prvá. David Thewlis v jednej scéne tvrdiaci „Obávam sa, že neviem nič o satanizme.“ David Thewlis kedysi hral v remaku Prichádza Satan. Druhá. Thewlis a Watson v jednej scéne. Povedal niekto Harry Potter? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Smutná ukázka toho, jak úspěšně se může plýtvat talentem. Tvůrce parádních thrillerů / hororů jako jsou Thesis nebo The Others si podle vlastního (!) scénáře natočil tenhle absolutně nezáživný příspěvek do satanistických obsesí, navíc chladný jak čumák Hermiony Grangerové. Regression rozhodně nevyniká nijak zvlášť děsivou atmosférou, hlavní prostor tu bohužel dostává policejní vyšetřování, co se loudá z bodu A do bodu B a zase zpátky. A to já prostě nemusim. Co se týče závěru, satisfakci za předchozí nudu nečekejte, snad jen hanbatou dablérku té mudlovské šmejdky. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Muž obvinený zo sexuálneho zneužívania svojej dcéry sa na policajnej stanici prizná a prípad prevezme detektív Bruce Kenner (Ethan Hawke). Problémom však je, že obvinený muž si na nič nespomína. Čím dlhšie sa však detektív prípadom zaoberá, tým viac zisťuje, že v tomto prípade nejde len o zvrátené sexuálne akty, ale o niečo ovela temnejšie. Snaha o vyriešenie prípadu Angely Gray (Emma Watson) ho privedie k šokujúcim odhaleniam a temným skutočnostiam týkajúcich sa nielen tohto prípadu, ale mnohých ďalších trestných činov v USA. - To, čo v roku 2014 priniesol na hororovú scénu horor Deliver Us from Evil, teraz prináša Regression. Zo začiatku sa mi to velmi nepáčilo kvôli dobe, v ktorej sa horor odohráva, ale potom ma to prešlo, pretože bolo poznať, že je to krátko pred zlomom a začiatkom modernej éry, v ktorej momentálne žijeme. Dovolím si povedať, že Ethan Hawke znovu utiahol takmer celý horor sám, čo ale nie je žiadnym prekvapením, keďže to bolo úplne rovnaké aj v prvej The Purge a Sinister. Mrzí ma, že Emma Watson nedostala viac priestoru, pretože je to slávna herečka, takže by mohla pritiahnuť viac ludí k hororu. V podstate musím pochváliť kompletné herecké obsadenie a som rád, že sa mnoho hercov z Regression po krátkej prestávke vrátilo k žánru horor. Téma bola bola neopozeraná a preto ma velmi zaujala. Myslím si však, že keby sa niektoré detaily príbehu doladili, bola by úplne pohlcujúca a bol by to v tejto oblasti bezkonkurenčný horor, lenže záver nastal ohromne rýchlo a tak to nebolo dotiahnuté do úplného konca. Zvyčajne kritizujem uvedenie frázy o skutočných udalostiach, lenže u tohto hororu som na to celý čas ani nepomyslel, takže sa mi to nezdalo otravné a nemyslím si, že tvorcovia mali snahu zaujať len touto cestou. Ovela viac chceli podla mňa zapôsobiť svojimi technickými zdatnosťami. Na mňa popravde aj zapôsobili. Hlavne perfektným audiom, ktoré robil pán z moderného! Evil Dead, takže kvalita je zaručená. Kamera je taktiež výborná. Páčilo sa mi aj prostredie, v ktorom sa natáčalo, či už to bol odlahlý vidiek alebo menšie mestečko. Regression bol jeden z hororov, ktoré som s radosťou očakával, a vôbec ma nesklamal. + herec zo Sinister a The Purge + herečka z The Possession of Michael King + herec zo Saw 4 a Saw 6 + herec z Debug a Wolves + herec z Don't Look Up + herec The Exorcism of Molly Hartley ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ďábel. Kdyby neexistoval, museli bychom si ho snad vymyslet… Pozor! Amenábar se vás snaží zmást, stejně jako to dělá ten rohatý chief executive officer pekla. Dvojice Hawke a Thewlis je zárukou jisté herecké úrovně, kriminální i thrillerové struny dostatečně rezonují, regrese slouží jako přenášeč traumat a pak přijde pointa. Dech vám nevyrazí, ale ani s ní nechcete vyrazit dveře. Pouze v těch dveřích stojí a záleží jen na vás, jestli ji pozvete dál.. P.S.: Okamžitě propusťte Charlese Mansona! Vrahem Sharon Tate je ta babka z reklamy na instantní polévky..! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pohodový 90´s thriller. Len škoda, že záverečné rozuzlenie nebolo lepšie vygradované / pôsobivejšie podané, pretože pointa nebola zlá ani celkom predvídateľná, no bola predostrená tak nejak nevzrušivo. Ináč dobré. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zcela chápu rozdílná hodnocení tohoto snímku. Regression totiž přináší docela nečekanou závěrečnou pointu, která dokáže během okamžiku roztrhat na cucky onu mysteriózní atmosféru s hororovými prvky, která je výborně budována od začátku filmu. Snímek pro mě funguje skvěle po všech stránkách. Sešli se nám tu áčkoví herci bez statusu "Hollywoodské hvězdy", které jsem všechny znala už z jiných filmů, kde mě zaujali. Ethan Hawke, který nedávno musel čelit zlověstnému Baguulovi, se tu opět setkává s mocnými sílami v podobě ďábelského kultu. Po čase se opět setkali Hermiona Granger a profesor Lupin. Lothaire Bluteau je zajímavý a nedoceněný herec nesporných kvalit a jeho výkon v Bentovi byl mimořádný. Trochu mi přijde jako John Cazale dnešní doby. Dale Dickey dokáže jako jedna z nemnoha hereček dokonale ztvárnit ztrhané, ztrápené a jakkoli narušené obyčejné ženy. Davida Dencika jsem prvně poznala v Bratrstvu, Aaron Abrams je pro mě "ten" patolog z Hannibala a Aaron Ashmore je zase dvojče Icemana:) Emma Watson svoji první velkou dramatickou roli zvládla velmi dobře a nějak nerozumím kritice směřující k jejímu výkonu. Regression mi připomnělo Vesnici. Člověk je ohromený tou tajemnou atmosférou a námětem, aby pak na něj ke konci filmu vybafla překvapivá pointa, která to všechno vlastně tak trochu hází do koše. Nemůžu však hodnotit méně, protože obsazení i zpracování snímku stále o dost vítězí nad tím závěrečným WTF?, které spoustu diváku asi docela naštve. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Minnesota, 1990. Taťulda, silný křesťan, měl zneužívat svou dceru. Hodlá spolupracovat s policií, jenže si nic nepamatuje. Tvůrce výtečného Hlasu moře si zřejmě řekl, že pojmy jako napětí, spád nebo atmosféra nechá v klidu spát. Když se v minulosti posadil za kameru, a nezáleželo úplně na žánru, stálo to za to. Nevyznám se v tom, jak chtěl, aby tenhle kus na diváka působil, ale mě tak nějak minul. Béčková zápletka, solidní herci a malý film, který mezi velké kluky nepatří. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa prichádza na policajnú stanicu John Gray, starší muž plne oddaný viere k bohu, ktorý je podľa tvrdenia miestneho kňaza zodpovedný za zneužívanie svojej sedemnásť ročnej dcéry Angely. Napriek šokujúcemu obvineniu, muž nijak neprotestuje, ba priam naopak, bez akéhokoľvek dôkazu, ktorý by ho z daného činu usvedčoval, priznáva svoju vinu. Prípadu sa ujíma skúsený detektív Bruce Kenner, ktorý si vyžiada spoluprácu psychiatra. Ten sa rozhodnete Johna Graya vystaviť hypnóze, aby sa tak dostal do najtemnejšej stránky jeho mysle a odkryl tak skutočnosti, ktoré by mohli napomôcť k objasneniu tohto ohavného činu. To čo však začne vychádzať na povrch, rozhodne nebude nasvedčovať tomu, že sa jedná o inak obvyklý prípad zneužívania. Luxusné herecké obsadenie, luxusné spracovanie, avšak napriek originálnemu námetu, takmer úplne bez emócií. Nemôžem si pomôcť, ale keď kombinácia takých žánrov ako sú horor-thriller-mysteriózny, nedokážu "zmraziť" diváka, niečo nebude v poriadku. Na "Regression" som sa tešil mesiace, no nakoniec sú moje pocity z výsledku veľmi rozpačité. Záverečné rozuzlenie bolo pre mňa úplným sklamaním, pričom len potvrdilo fakt, že tento film naozaj nestojí za veľa. A mimochodom,  spočiatku vôbec nebol zaradený do horor žánru. Takže to opäť môžete smelo zmazať, lebo "Regression" má asi toľko spoločne s hororom, ako ja s kuchárskymi receptami jedného z tunajších užívateľov - 50% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Film, z něhož naskakuje husí kůže, to tedy není, spíše psychologické puzzle. Příběh je rafinovaný a trochu s divákem manipuluje. Tento způsob je ale zcela v tomto žánru běžný, prostě jen hra ponurých emocí. Stačí totiž to hezky zabalit a dobře naservírovat, popřípadě vylepšit temnými doplňky (viz nabílené obličeje). Může to být pravdivé, ale i klam, nebo ani jedno z toho. Vlastně ani nevím. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zatraceně atmosférickej čarodějnickej mindfuck, říznutej navíc brutální dávkou detektivního retro-thrilleru. Spíš než o hutnej horor jde o znepokojivý drama, který do hlavy naroubuje několik vyloženě nepříjemnejch otázek. A odpovědi nikde. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočené aj zahrané, ale v celku málo vzrušujúce. Jedna veľmi profesionálne realizovaná scéna strieda druhú ale nejako sa tu nepodarilo vybudovať strhujúci príbeh. A aj tá (veľmi zaujímavá) myšlienka mohla byť predaná trochu údernejšie a možno menej jednoznačne ("čo ak naozaj?"). Škoda. Sklamanie a slabučkých 7/10 ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Amenábar má řemeslo pořád v malíku. Ten film vypadá skvěle, ma zajímavou mysteriózni atmosféru a navrch všude skvělýho Ethana Hawkea s možná nahou Hermionou. Bohužel je tu ten scénář, kterej si někdo vytáhl z ...... a pro filmaře takového kalibru, jakým Amenábar bezesporu je, je skoro az nedůstojný. ()

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama