Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Satanské, temné, strašidelné, napínavé, psychologické x průměrné, nápad dobrý, ale .. Průměrný snímek o davové psychóze s okultním nádechem a uplakané dívenky. Nápad to byl dobrý, tématika chytlavá, člověk nevěděl čemu věřit, a pak začal tušit. A vytušil. Snímek útočí na psychologii, regrese a davové psychózy. Emma je dobrá hysterka, prostředí temné, všude samé temné postavy v kapucích. ..a z takových nočních můr bych se asi zasebevraždila..ještě, že jsem vědec.. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Smutná ukázka toho, jak úspěšně se může plýtvat talentem. Tvůrce parádních thrillerů / hororů jako jsou Thesis nebo The Others si podle vlastního (!) scénáře natočil tenhle absolutně nezáživný příspěvek do satanistických obsesí, navíc chladný jak čumák Hermiony Grangerové. Regression rozhodně nevyniká nijak zvlášť děsivou atmosférou, hlavní prostor tu bohužel dostává policejní vyšetřování, co se loudá z bodu A do bodu B a zase zpátky. A to já prostě nemusim. Co se týče závěru, satisfakci za předchozí nudu nečekejte, snad jen hanbatou dablérku té mudlovské šmejdky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Minnesota, 1990. Taťulda, silný křesťan, měl zneužívat svou dceru. Hodlá spolupracovat s policií, jenže si nic nepamatuje. Tvůrce výtečného Hlasu moře si zřejmě řekl, že pojmy jako napětí, spád nebo atmosféra nechá v klidu spát. Když se v minulosti posadil za kameru, a nezáleželo úplně na žánru, stálo to za to. Nevyznám se v tom, jak chtěl, aby tenhle kus na diváka působil, ale mě tak nějak minul. Béčková zápletka, solidní herci a malý film, který mezi velké kluky nepatří. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa prichádza na policajnú stanicu John Gray, starší muž plne oddaný viere k bohu, ktorý je podľa tvrdenia miestneho kňaza zodpovedný za zneužívanie svojej sedemnásť ročnej dcéry Angely. Napriek šokujúcemu obvineniu, muž nijak neprotestuje, ba priam naopak, bez akéhokoľvek dôkazu, ktorý by ho z daného činu usvedčoval, priznáva svoju vinu. Prípadu sa ujíma skúsený detektív Bruce Kenner, ktorý si vyžiada spoluprácu psychiatra. Ten sa rozhodnete Johna Graya vystaviť hypnóze, aby sa tak dostal do najtemnejšej stránky jeho mysle a odkryl tak skutočnosti, ktoré by mohli napomôcť k objasneniu tohto ohavného činu. To čo však začne vychádzať na povrch, rozhodne nebude nasvedčovať tomu, že sa jedná o inak obvyklý prípad zneužívania. Luxusné herecké obsadenie, luxusné spracovanie, avšak napriek originálnemu námetu, takmer úplne bez emócií. Nemôžem si pomôcť, ale keď kombinácia takých žánrov ako sú horor-thriller-mysteriózny, nedokážu "zmraziť" diváka, niečo nebude v poriadku. Na "Regression" som sa tešil mesiace, no nakoniec sú moje pocity z výsledku veľmi rozpačité. Záverečné rozuzlenie bolo pre mňa úplným sklamaním, pričom len potvrdilo fakt, že tento film naozaj nestojí za veľa. A mimochodom,  spočiatku vôbec nebol zaradený do horor žánru. Takže to opäť môžete smelo zmazať, lebo "Regression" má asi toľko spoločne s hororom, ako ja s kuchárskymi receptami jedného z tunajších užívateľov - 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Amenabar sa vracia k svojim tajomným thrillerovým začiatkom a čo sa týka atmosféry, stále vie vyvolať nepríjemné stavy. Počas filmu som si stále hovoril, že je škoda, že si nevybral lepší scenár. Lenže uoha, on si ho napísal sám a tak všetka kritika smeruje k nemu. Ak by Regression vzniklo po The Others, kedy by boli tie očakávania zrejme dosť vyhajpované, bol by tento film asi ťažkým sklamaním. On ním je tak trochu aj tak, ale keďže už berieme Alejandra ako všestranného režiséra viacerých žánrov, tak to tak nebolí. Hawke sa snaží, zvyšok je iba do počtu. Tá základná myšlienka, ktorú film vysloví dvakrát, je síce zaujímavá, ale originalitu do inak priemerného filmu nevnesie. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Napriek neuspokojivému výsledku v kinách bol film číslo jeden vo víkendových pokladniach v Španielsku od 4. októbra do 11. októbra 2015. (Arsenal83)
  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)
  • Vo filme sa objaví plagát poľskej metalovej skupiny „Behemoth“ z roku 2014, ale príbeh sa odohráva v roku 1990. (Arsenal83)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama