Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám rád spojení, krimi a horor viz Deliver Us from Evil a nebo Demonic, takže sem do tohle filmu šel s nadšením. No po skončení, se cítím stejně zneužit jako Bruce Kenner, protože.......no to se koukněte sami. Je to škoda, ono to místy nabere atmosféru a napětí, aby to pak to zase spadlo, někam do křesťanských a nebo psychologických terapii. Obsazení je tedy hezké, ale v podstatě kdyby do těch rolí, obsadili né tak známé herce, nic by se v podstatě nezměnilo. Jelikož celé to vyšetřování je utahané a nikam se nepohne, až ke konci se tedy začne něco dít, ale celé to působí jako sůl do otevřené rány. Kdyby to už od začátku, bylo bráno jako klasické krimi, s psychologickým podtextem, tak by asi tvůrci udělali líp. Však takhle film, nijak výrazně nezapůsobí a jenom odezní, jako celé satanistické náboženství, prostě se na to zapomene. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film na hranici thrilleru a lehčího hororu. Výborní herci, výborný režisér, pěkná kamera, hudba a výprava se marně snaží zamaskovat slabý scénář. Ten příběh totiž těžko utáhne takovou stopáž. Prostřední část (no skoro hodina) je sice akční, pořád se něco děje, ale vy máte chuť posunout film o půl hodinku dopředu, protože je to nuda. Hlavní vyšetřovatel jezdí z místa na místo, pořád prší a děj se nehýbe. Konec je fajn, ale málo úderný. Prostě pointa podaná hrozně vlažně a odtažitě. Nebyl to špatný film a asi si ho budu ještě nějakou dobu pamatovat. Otázkou je, jestli v dobrém, nebo ve zlém. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Minnesota, 1990. Taťulda, silný křesťan, měl zneužívat svou dceru. Hodlá spolupracovat s policií, jenže si nic nepamatuje. Tvůrce výtečného Hlasu moře si zřejmě řekl, že pojmy jako napětí, spád nebo atmosféra nechá v klidu spát. Když se v minulosti posadil za kameru, a nezáleželo úplně na žánru, stálo to za to. Nevyznám se v tom, jak chtěl, aby tenhle kus na diváka působil, ale mě tak nějak minul. Béčková zápletka, solidní herci a malý film, který mezi velké kluky nepatří. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Svojím spýtavým pohľadom Ítn skutočne toho "jerky" diabla pripomínal, veď lícna kosť mu v určitých polohách pod okom vyskakovala sťaby výstražný trojuholník na D jednotke. Ale aj tak som čakal aspoň niečo tajomné a skutočné, čo zamrazí. Tu však sme dostali namotávku na skutočný príbeh o jaskynnom prieskume vši lonovej v útrobách Hermiony, aby nám nakoniec povedali, že aj tak sa nikdy nič nedokázalo, takže to bolo skutočné len tak pol na pol, alebo skôr nula na sto, pretože aj to telo drahej Chrabromilky bola len dablérka. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl, že za Regression stojí Amenábar, tak bych pouze řekl, že jde o průměrný film, jakých tento žánr nabízí spoustu, takhle je ale jasné, že zavládlo i určité zklamání, jelikož Amenábar byl po dlouhé roky zárukou prvotřídní kvality. Regression je hororovým thrillerem, kde se situace točí kolem satanistických rituálů a zneužívání dětí. Nadějné obsazení, ovšem zabíjí plytký děj a ne úplně přesvědčivé zakončení, které je průzračně jasné už dávno před jeho samotným vyvrcholením. Průměrný film. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Zatímco film do značné míry čerpá z nesčetných případů satanské paniky z 80. a 90. let, samotný děj ve filmu není ve skutečnosti založen na konkrétním skutečném příběhu. (NumeranS)
  • Vo filme sa objaví plagát poľskej metalovej skupiny „Behemoth“ z roku 2014, ale príbeh sa odohráva v roku 1990. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Madridu a Torontu. První filmovací den byl 16. 4. 2014, dle plánu pak mělo natáčení skončít 12. 6. 2014 v Torontu. (Weasley)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama