Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (227)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Svižný, atmosférický a na polo FF až velmi hezky natočený horor s atraktivním prostředím, který se rozjíždí velmi rychle.Atmosféra slušně houstne po celý film, hudba perfektně graduje ( Scéna s padajícím pískem či v tunelu je napínavá jako tangáče od pornoherečky a mile mě potěšila i jedna intenzivní jump scare. Potěší i slušné dialogy týkající se Egyptské historie, pro kterou mám velikou slabost. Jediné co mě mrzí, že se zde neobjevila Mumie či skarabové, ale třeba v sequelu;) Sluchátka pro lepší efekt jsou samozřejmostí. 70% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sledovat hodnocení Livingvředa,protože vždycky,když film alespoň trochu stojí za to,tak dá odpad,a srágorkám palí do plnejch.Jen jestli nejsi nemocnej.Tohle bylo pozitivní jen zajímavou lokací,jenže režisér z toho nevycedil vůbec nic,druhou půlkou filmu,a tim zjizvenym klokanem (asi vod Botiče)to pak posral nadobro.Kravinka,kterou nevidět,nic se neděje.40%.P.S.Koukám,žes to sjížděl s Verbalem.Dětičky se našli. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupina amerických archeológov objaví v Egypte pod veľkou vrstvou piesku neznámu pyramídu. Vstupom do doposiaľ neprebádaného, podzemného priestoru prichádzajú do kontaktu s históriou tamojšieho národa, ale i krutou kliatbou, ktorá niekoľko storočí čaká na svoje znovuzrodenie. Súhlasím s "G.G." Dá sa povedať, že ide o kombináciu klasicky spracovaného snímku a "F.F." Ja osobne mám tento druh filmov rád, aj keď sa miestami zdá, že je nápad s fiktívno autentickým pohľadom maximálne vyčerpaný. Téma s pyramídou je bezpochyby viac ako zaujímavá, takže človek si napriek zábranám pred sklamaním predsa len pripúšťal, že by nemuselo ísť o úplnú katastrofu. "The Pyramid" je vrátane správania či konania postáv, rovnako prihlúpy snímok ako jeho takmer totožný predchodca, "As Above So Below". Dá sa povedať, že ani jeden z nich si nie je nič dlžný. Oba majú svoje silnejšie i slabšie pasáže, v oboch sa zrodilo pár dobrých nápadov. Nebyť pár digitálnych prešľapov, možno by som sa na tie tri hviezdy dal aj ukecať. Pokiaľ niekoho láka niečo "podobné" s uzavretým priestorom bez možnosti úniku, odporúčam o triedu lepší, "banícky" BENEATH - 50%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

V porovnání s filmem Pod zemí (který jsem si k tomuto filmu přirovnával) je The Pyramid o něco slabší. V prvním zmiňovaném se najde mnohem více strašidelných a nevyzpytatelných situací, kdežto tady je jen jedna příšera, od které se dá čekat jen, že vám vytrhne srdce zaživa. :D Přesto dokázala potrápit, ale mohlo se do toho narvat více dramatičnosti, nestvůr a akčnosti. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jako milovník starověkého Egypta, co si kdysi užíval na Amize hru Waxwork s úžasným zabijáckým bludištěm v dobové pyramidě, bych měl asi skákat do stropu. Bohužel je tento horor z podobně sexy prostředí naprosto debilní. Už trochu znejistíte u nějakého počátečního oznámení, že film jsou dokumentární záběry, které se našly po zmizení filmařů, takže dík za spoiler a jakýsi ochablý pokus o Blairwitch Projekt, na který se stejně film brzo vykašle. Postavy se chovají naprosto debilně, hrají je nesympatičtí lidé a jediný důvod, proč nefandit silám zla v jejich rychlé popravě je opatrnost, aby zlo nebylo ještě větší debil. A je důvod se obávat, příšery jsou laciné a nudné. Nebudeme se ani bavit o znásilnění egyptské mytologie. Asi každých deset minut jsem doufal, že raději usnu, abych nemusel poslouchat klišovitou ječící hysterku nebo sledovat další dementní číslo. Nezapomenutelná je scéna smrti jedné z postav, kde se tým blbců tři minuty pokouší tahat fatálně penetrovanou slečnu z kůlu a věří, že jí bude líp, aby pak usoudil, že stejně vlastně bude víc krvácet - aspoň ten egyptolog snad kurs první pomoci někde na střední škole snad měl. Úplně promrhaná šance natočit dobrý horor z pyramidy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)
  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama